Nissan Primera

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • acatramvaj
    CBC Član
    • 07.07.2009
    • 83
    • Cuprija

Nissan Primera

Posle havarije sa vectrom iz avatara(izgorela) bacih se u potragu za novom limuzinom. Dok sam cackao po oglasima zapadne mi za oko Nissan primera 2001-2002 god. Malo se razumem u japance a jos manje u Nissane jer sam do sada uvek vozio nemacke automobile pa me interesuje misljenje nekog ko se malo bolje razume u ova vozila. Koji su im cesti kvarovi, nasta posebno obratiti paznju i koji je najbolji izbor motora za ovaj auto, nebitno dizel ili benzin i naravno kakva je dostupnost delova i dali je mit ili istina da su preskupi za odrzavanje?
    Taman kupim auto i mislim to je to, a on mi posle dve godine dosadi pa mu odma nesto fali i menjaj.
  • Arsa
    CBC Senator XXL
    • 25.09.2007
    • 345
    • Nis
    • MBw210, BMW e32

Re: Nissan Primera

Ako se ne varam dizeli su im iz Renoa!

Comment

• Eon
      Moderator
      • 10.03.2005
      • 4225
      • Beograd-NBG-44
      • Superb 2.0 4x4 DSG

Matori, cena tog vozila je primerena pouzdanosti. Kada sam ja odlučivao šta da kupim, odlučio sam se za Vectru C jer je malo pouzdanija uz jeftinije delove i dostupnije majstore.

Problem je malo sa elektronikom, ali ostalo je ok. Ja bih pucao na benzinca svakako!
      Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
      Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• acatramvaj
        CBC Član
        • 07.07.2009
        • 83
        • Cuprija

E da je srece da je u cenovnom rangu sa cectrom C onda ne bi ni razmisljao, al ja ipak mislim na stariji model nissana. Primetio sam da im se cene krecu 4000-4500 pa me bas zainteresovao.
        Taman kupim auto i mislim to je to, a on mi posle dve godine dosadi pa mu odma nesto fali i menjaj.

Comment

• sri98
          Admin od Trpeze
          • 24.10.2004
          • 7262
          • Republic of Konjarnik
          • Toyota Corolla E 210

sa primerom ne bi trebalo da imas nikakvih posebnih problema ako je normalno odrzavana. cene delova su kao i za svaki drugi auto, nista preterano skupo jer ima dovoljno zamenskih proizvodjaca sa korektnim kvalitetom.
          Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• primerista
            CBC Početnik
            • 15.05.2009
            • 1
            • Beograd

Ja imam jednog matoraca iz 1991. vec jedno godinu dana. Iznenedjen sam kvalitetom, sto je u tim godinama starosti presudno. Kad je u ovom mom 20-godisnjaku sve kao od juce, onda mogu zamisliti kako je to na ovim novijim modelima. Primetio sam da im dizajn table na ovim novijim modelima i nije bas nesto napredovao, ali je auto u svkom slucaju za preporuku.

Comment

• VVLAJKO
              CBC Senator XXL
              • 23.07.2008
              • 484
              • Nis
              • Audi A4, Primera p12

Druze ti gadjas model P11 restajling 1999-2001.Tesko da moze da bude 2002.proizvodnje, ali moze prve registracije u inostranstvu pa se po tome i carini kod nas.
              Sve u svemu najlepsa i najpouzdanija primera, kod benzinca obrati paznju na lanac, kod dizela na turbinu, pogledaj malo prednji trap(malo komplikovan) i nista vise. Strasno dobar, pouzdan i udoban auto, veruj mi odusevices se autom i neces pogresiti.Samo pokusaj da izbegnes primerke iz italije i holandije sa vec ugradjenim plinskim uredjajem-po pravilu imaju zavidnu kilometazu iza sebe.
              Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

• acatramvaj
                CBC Član
                • 07.07.2009
                • 83
                • Cuprija

Imam ja jos puno pitanja u vezi ovog auta jer mi se bas svideo, pa da pocnem:

1.Sta je to osetljivo na trapu?
                2.Da li modeli sa dizel motorom imaju plivajuci zamajac?
                3.Koji se motor preporucuje za ovaj auto (opet ponavljam nebitno dizel ili benzin)?
                4.Kako benzinci podnose plin?

Eto toliko za sad pa kad se setim jos neceg pitacu.

Comment

• sri98
                  Admin od Trpeze
                  • 24.10.2004
                  • 7262
                  • Republic of Konjarnik
                  • Toyota Corolla E 210

Originally posted by acatramvaj
                  3.Koji se motor preporucuje za ovaj auto (opet ponavljam nebitno dizel ili benzin)?
                  4.Kako benzinci podnose plin?
                  3. SR 20DET
                  4. bez problema, samo su malo tezi za nastelovati, pa treba dobar strucnjak
                  Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• stevanbg
                    CBC Član
                    • 26.10.2009
                    • 52
                    • Beograd

Pre svega moram da ti kažem da potpuno podržavam tvoj izbor. Ovo je jedan od automobila koji je i meni zapao za oko.

Pre nekih 6 meseci bio sam kod majstora i kod njega je bila Primera 1998 god. Pitam ga usput kakav je auto, čisto da prekratim vreme, jer uopšte me nije privlačio. Kada je ovaj počeo da ga hvali, kaže održava ga već 5-6 godina, ništa ozbiljnije na njemu nije radio, da stvar bude još bolja, vlasnici ga koriste kao dostavno vozilo za prodavnicu. Žena ga tera po rupama, ne zarezuje ivičnjake itd. Znači maksimalno eksploatisan autić, stanje vozila i više nego zadovoljavajuće, prosto da čovek ne poveruje u tako nešto. Naravno, majstor mi je prijatelj i nije pokušavao da mi proda isti Čovek je prosto oduševljen sa tim autom.

Nakon svih tih pohvala, rešim i ja da pogledam na netu šta ima od primera novije generacije i naletim na ove 2003+. Odmah sam se zaljubio, pogotovo u kontrolnu tablu i unutrašnjost generalno, naravno sve je to stvar ukusa.

Predlog ti je da uzmeš benzince, jer kako sam ČUO, dizeli su Renault-ovi. Ako nemaš ništa protiv njihovih motora (čuo sam razne priče da imaju probleme sa diznama, da li je tačno ili ne...), onda je konačna odluka tvoja

Sve u svemu, želim ti sreću, tj. da nađeš što boljeg za što manje pare, ali svi znamo da to nije baš moguće

p.s. Uvezi nešto, biće skuplje, ali neka...
                    Ko se obogati za godinu dana, trebalo ga je obesiti pre dvanaest meseci.
                    Državu čuvaj od neprijatelja, a ženu od prijatelja.
                    Bolje je biti malo lud, nego malo pametan.
                    Ako pijemo kao stoka - biće dosta, ako pijemo kao ljudi - biće malo.

Comment

• VVLAJKO
                      CBC Senator XXL
                      • 23.07.2008
                      • 484
                      • Nis
                      • Audi A4, Primera p12

Dizel u modelu koji aca gleda nije renaultov vec cuveni nissanov rd20, samo sa turbinom i elektronskom pumpom, dakle klasican dizel, obicne dizne i pumpa samo sa elektronskom regulacijom i bez sajle za gas.
                      Nema plivajuci zamajac, remenice, VGT turbo i slicne egzibicije.
                      Moja majstorska preporuka je benzinac 2.0(SR20 ali bez famoznog DET-nazalost), a odmah za njim 2.0 dizel.
                      P11 je nazalost poslednja prava primera P12 je daleko losiji i problematicniji model.

Homer J. Simpson

Comment

• BataSale
                        CBC Član
                        • 19.05.2010
                        • 24
                        • Na avionu...

Vlajko, trazim vise informacije o tom RD20 motoru...pregledao sam ceo google, ali nista o RD20...

Comment

• BataSale
                          CBC Član
                          • 19.05.2010
                          • 24
                          • Na avionu...

Hm. Sad znam zasto. Izgleda da je dizelas u Primeri ipak CD20T motor, a ne RD20. Ko ima iskustva sa CD20T motorima po Srbiji, i da li su delovi koliko-toliko dostupni?

Comment

• VVLAJKO
                            CBC Senator XXL
                            • 23.07.2008
                            • 484
                            • Nis
                            • Audi A4, Primera p12

Izvinjavam se moja greska
                            Ceo dan jurim delove za jednog patrola(RD28) pa mi je samo RD u glavi celog dana.Elem, delova ima sasvim dovoljno, a cene su pristupacne.

Homer J. Simpson

Comment

• BataSale
                              CBC Član
                              • 19.05.2010
                              • 24
                              • Na avionu...

Nema problema, nego sam bio skroz zbunjen. Kako su se pokazali ti CD20t motori (sto se tice izdrzljivosti-kilometraze-problema)?

Comment

Working...
                              X