Brz porodicni auto za 15-25k

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Carbon
    CBC Član
    • 07.03.2009
    • 14
    • BGD

Brz porodicni auto za 15-25k

Pitanje je u naslovu teme, sta je po vasem misljenju najbolje za brz porodicni auto za 15-25k u Srbiji?

Favorit je Octavia 1,8 TSI, ali nisam siguran, mozda ima i nesto bolje.

Misljenja?
  • Paranoid
    CBC Senator XXL
    • 13.01.2009
    • 622
    • Beograd
    • Fiat 131 1300

Re: Brz porodicni auto za 15-25k

Kako ja razmisljam ,kao porodicni auto za te pare, definitivno kupiti nesto sa turbinom,jer ce motor biti rasterecen, kad se prepuni auto da je snaga na raspolaganju za preticanje itd, sad sta ? Ako eliminisem dizele, a niste naveli druge kriterijume ,recimo Laguna Privilege 2.0 205 ks i 300 NM @3000.Kosta oko 22 hiljada evra sa popustom po njihovom sajtu, a uvek moze da se kombinuje sa nizim nivoom opreme i karavanom(malko skuplja) ako treba jos prostora.Ima upravljanje na svim tockovima.Za tu oktaviu mislim da je avion.
    5 zvezdica na Euro NCAP.
    Heavy horses ! Move the land under me ...

Comment

• Carbon
      CBC Član
      • 07.03.2009
      • 14
      • BGD

Najpre da uradim ono sta sam propustio u svom prvom postu , a to je da pozdravim sve clanove CBC foruma

Hvala na predlogu, za turbinu se apsolutno slazem, ona postaje neizbezna, ali nisam bio uzeo u obzir tu Lagunu, sad sam pogledao, vrlo je dobra ponuda.

Mislim samo da osetno vise trosi od ove Octavie, jer ima mnogo manji stepen kompresije i nema direktno ubrizgavanje.

Sta je sa kradjama Laguna, cuo sam da su Renaulti u poslednje vreme "hit" za lopove? A i kakva je pouzdanost?

Jos neki predlog? btw, ne mora D segment, mozda bi bilo bolje C segment, ali sa dosta prostora (karavan ne).

Comment

• kamango
        CBC Senator
        • 31.05.2009
        • 205
        • KS-BG

Seat Exeo 2.0 TSI, mislim da moze da se uklopi u tu sumu.

Comment

• gorans
          CBC Senator XXL
          • 09.03.2010
          • 1525
          • Beograd

Jesi li razmisljao o japancima? Ja bih u obzir uzeo Accord,Avensis i Mazdu 6.Moj kum radi na tehnickom pregledu gde,normalno,dolazi sve i svasta i kaze da kad im dodje japanac tu slobodno mozes da potpises da je auto ispravan i bez pregleda.Posle 150 do 200 000km trapovi su kao novi a motori i menjaci suvi kao barut.On inace vozi Audi A4 2001 god kojeg je kupio pre nego sto se zaposlio na tehnickom i sad kaze da je pojeo g.... sto nije kupio japanca.

Comment

• Dragon
            CBC Senator XXL
            • 15.11.2006
            • 963
            • Beograd

Slazem se sa ovim predlozima...licno bih uzeo Alfu 159.

Da li te zanima crossover? Danas sam vozio Qashqai...svidja mi se. Doduse 1.5 dci, ali opet sasvim korektno nosi tonu i po, ali nije bas brz. Tako da je 1.9 140ks puno bolja opcija.
            Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• srdjanissan
              CBC Senator XXL
              • 20.11.2008
              • 720
              • beograd

2.0 150ks,ispravka....
              da li nov ili polovan,koja kubikaza,ako hoces bas brz i bas porodicni ima volvo R s80 sa 300ks 2.5t motor 2003 na polovnim automobilima...od svega gore nabrojano,ovo je ubica....cena negde oko 12-13000e
              kad koči,cepa gume i prevrće se!
              papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• Dragon
                CBC Senator XXL
                • 15.11.2006
                • 963
                • Beograd

Jeste...150. Benzinci su 140.
                Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• Carbon
                  CBC Član
                  • 07.03.2009
                  • 14
                  • BGD

Hvala na predlozima

Polovnjaci su iskljuceni, takođe i SUV iz prostog razloga što su za istu snagu motora mnogo sporiji i nestabilniji.

O Japancima jesam razmisljao, o svima koje pominjete, najvise o Accordu, isao sam čak i da ga vozim. Medjutim, razocarao sam se kvalitetom kokpita i time sto ima vrlo malo mesta nazad u odnosu na spoljasnje dimenzije, koje su ogromne.

Takodje, mislim da nijedan japanski atmosferski 2,0 motor ne moze da se meri sa VW 1,8 TSI (to isti motor kao u Golfu GTI, samo malo skracen i zato nesto slabiji), a motori preko 2,0 l su iskljuceni iz razumljivih razloga

btw, ima li nekih detalja o Laguni? Ova cena od nekih 21-22k cena se cini solidnom...

Comment

• ada
                    CBC Senator XXL
                    • 04.06.2005
                    • 2375
                    • Novi Sad
                    • Svasta nesto

lexus
                    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• srdjanissan
                      CBC Senator XXL
                      • 20.11.2008
                      • 720
                      • beograd

proveri za lancer turbo novi koliko je,ne znam sta da ti kazem... imas ih nove u inostranstvu 2.0t od 240ks 20 000e,gti za njega embrion....
                      ralliart turbo 4x4,verovatno je i kod nas tako nesto...
                      kad koči,cepa gume i prevrće se!
                      papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• Uzelac
                        CBC Senator XXL
                        • 03.12.2006
                        • 1717
                        • munZe

A sta je brzo ? 200+ km/h i ispod 10 do 100 km/h, jel to brzo ? Koliko ks/nm ?

Ja kad mi neko kaze brz auto razmisljam o makar 250ks, a to je tesko naci za do 25k novo.
                        Sa druge strane, nekima moderni dizeli "idu ko ludi" sa svojih ~130ks i 5000 rpm.
                        work in progress

Comment

• Dragon
                          CBC Senator XXL
                          • 15.11.2006
                          • 963
                          • Beograd

Originally posted by ada
                          lexus

Odlican, samo mislim da je pocetna cena za IS negde od 30.000 evra. Jedino da juri polovnog. Cuo sam da dizeli imaju nekih problema.

Ova Laguna je skroz pristojna ponuda, mada nisam odusevljen izgledom, ali to je stvar ukusa.

Comment

• The Stig
                            CBC Senator
                            • 24.09.2009
                            • 201
                            • Beograd

SAAB 9-3 SportCombi Aero bi ja uzeo bez razmisljanja o alternativi. Ima 2.8 V6 280ks, malo je skuplji, a ima i 2.0T sa 210ks. 9-5 mislim da vise nema u prodaji, stize novi za koji mesec

Comment

• Carbon
                              CBC Član
                              • 07.03.2009
                              • 14
                              • BGD

Heh, ovde ima i egzoticnih predloga, ne znam samo koliko su isplativi

Sto se tice Lexusa i Saaba, mislim da probijaju cenu, a i nisam siguran koliko je pametno ici na tako retke stvari.

Brz porodicni auto znaci otprilike nesto kao ta Octavia ili ova Laguna, znaci 150-200 KS, gornji C ili donji D segment. Oba ta auta (a mozda i neki drugi) su prilicno zanimljivi jer su im dosta spustene cene u poslednje vreme.

Octaviju sam pratio, pojeftinila je dosta, ali ovu Lagunu nisam pratio i njena cena je bas prijatno iznenadjenje, mislim mi da je ona pojeftinila jos vise.

Comment

Working...
                              X