volvo v 50 2.0 D pomoc

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • rstalija
    CBC Početnik
    • 22.06.2010
    • 9
    • trstenik

volvo v 50 2.0 D pomoc

pozdrav,
    nov sam na ovom forumu i zeleo bih da cujem vase misljenje o Volvou v 50 2.0 D.ako imate neka iskustva ili bilo kakvu informaciju mnogo bi mi znacilo jer mi se auto izuzetno dopada ali sam malo rezervisan jer je to relativno redak auto u srbiji pa se pitam zasto.i jos jedno pitanje u vezi tog 2.0 motora jel to PSA motor ili se varam i sta mislite o njemu.
    hvala unapred
  • shofer
    CBC Član
    • 20.12.2009
    • 41
    • Beograd

Re: volvo v 50 2.0 D pomoc

Koliko ja znam,to je agregat poreklom iz VW, 2.0 TDI ,mada,trebalo bi da proveriš

Comment

• Vlada_nbgd
      CBC Senator XXL
      • 11.09.2005
      • 1066
      • Novi Beograd/Topcider
      • ford focus sport pack

To je PSA motor od 136KS.Dobar motor ali kao i svaki savremeni dizel skup za odrzavanje fap filter,plivajuci zamjac,dizne ,turbina...
      Ako se i odlucis za njega treba ganjati auto sa sto manjom kilometrazom.
      FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• rstalija
        CBC Početnik
        • 22.06.2010
        • 9
        • trstenik

kako sam nesto gledao u obzir bi dosao neki iz 2006 sa maksimalno 120000 km.neznam jel to malo ili mnogo.
        mada razmisljam i o 1.6 D ali se bojim da mozda nije slab za karavana

Comment

• CikaKure
          CBC Senator XXL
          • 14.08.2005
          • 668
          • Beograd

Jel smem da pitam par pitanja u vezi teme, ako rstalija moze da mi odgovori:
          - Koliko servisa ima u Trsteniku koji su sposobni da urade nesto sa tim autom, a da nije prosta zamena plocica/diskova, ulja, filtera?
          - Koliko servisa ima u Beogradu kojo su sposobni da urade nesto sa tim autom, a da nije prosta zamena plocica/diskova, ulja, filtera, a da vlasnik pri tom ne izgubi zivce (ili ne osedi), da doceka rezervni deo, i da to moze da plati?
          - Koliko cesto ides u Budimpestu, ili imas nekoga ko moze da ti sredi porucivanje delova i isporuku, ako ti ustreba?
          - Da li si nekad cuo za multipleks?
          - Koliko si puta radio firmware upgrade na svojim dosadasnjim kolima?

Comment

• rstalija
            CBC Početnik
            • 22.06.2010
            • 9
            • trstenik

kad sam pre tri ipo godine kupovao megana1.5 dCi slusao sam iste komentare.tipa ne reno skupi delovi,nema delova,stalno se kvari,...Predjoh s njim do sada malo vise od 100000 km a ukupno je preso 220000 km.i nista Bogu hvala.menjao sam bas samo plocice,filtere,ulje i metlice brisaca.
            slazem se ja da Volvo nije bas zastupljen auto na nasem podnevlju pa da su samim tim i servisi retka pojava u nas.ali da li to znaci da svi treba da vozimo golfa 2 1.6 jer njega moze da popravi svaki iole vican komsija koji ima garnituru gedora u garazi.i jos nesto zasto polazimo od pretpostavke da cemo imati problem sa autom.ja svoja kola maksimalno cuvam,odrzavam po tehnickim uputstvima i nikad sa svoja prethodna dva auta (marke reno)nisam imao nikakvih problema sem redovnog odrzavanja i zamene seta kvacila kod r 21 svojevremeno.
            slazem se ja sa vama da do problema oko servisa mi delova moze da dodje ali pokusavam da ne rezmisljam na taj nacim.
            jedina stvar koja me donekle plasi je problem pri prodaji tog auta nakon nekoliko godina bas iz razloga sto vecina ljudi razmislja slicno vama.
            pozdrav i dajte par konkretnih saveta u vezi ovog auta.znam da znate
            P.S. ona poslednja dva termina u vasem odgovoru su mi totalno strana priznajem

Comment

• CikaKure
              CBC Senator XXL
              • 14.08.2005
              • 668
              • Beograd

Naopako da treba da vozimo svi golf2 u bilo kojoj varijanti. Eto, dacu ti konkretnu informaciju da kolega sa kojim saradjujem vec poslednjih 10 godina, vozi volvo v50 i kaze da je svaka poseta servisu (Bec, Austrija) rezultovala upgradeom firmware-a. Firmware ti je u neku ruku softver upisan u trajnu memoriju racunara koji upravlja radom automobila. A za multipleks sistem, procesljaj malo ovaj forum kroz opciju trazi, i mnogo toga ce ti se reci samo u pogledu odrzavanja i servisiranja novih volvoa u Trsteniku, a i malko sire.
              Kolega koji zivi u Budimpesti, vozi isto volvo v50, i kaze da nije imao nikad problema da dodje do delova, centralno skladiste im je u Budimpesti.

Za megan delovi nisu nista skuplji od ostalih automobila te klase i dobavljivi su. Razmisli samo koliko prodavnica/servisa imas za reno, a koliko za volvo, i koliko megana vidjas na ulicama, a koliko volvoa. Megan deluje kao jako popularan auto u Beogradu, ima ih bas dosta na ulicama pa bih ovako, na prvu loptu bas rekao da nije neki problem za odrzavanje i servisiranje.
              Da ne bude zabune, ove reci dolaze od nekoga ko nije nikada posedovao golfa ili bilo sta iz vw porodice. Doduse, nisam nikad bio vlasnik neke egzotike - to su bili obicni bmw, pezo, toyota i nissan.

Comment

• rstalija
                CBC Početnik
                • 22.06.2010
                • 9
                • trstenik

sve bih to ja nekako prezvakao.i skupe delove i dosta kilometara do servisa i cekanje na odredjeni deo neko vreme.ali najvise me plasi dalja prodaja tog auta i to je verovatno jedan od glavnih razloga mog odustajanja od V50.strasno mi se svidja auto ali dzaba ti to ako cu se zarobiti.pa na kraju ili da ga poklonim ili da ga vozim dok se na raspadne.

Comment

• Car
                  CBC Senator XXL
                  • 07.07.2005
                  • 900
                  • Beograd

Reno megan i neki noviji Volvo ne mogu da se porede iz prostog razloga što megana ima na svakom ćošku, i isto tako i servisa i delova. Još malo pa golf dvojka.
                  Baš me zanima gde bi održavao taj Volvo, kad je dovoljno da malo pretražiš internet i da vidiš koliko je Grand Motors (jedini ovlašćeni servis ako se ne varam) jadan i bedan, i za servis, i za nabavku delova.

Comment

• rstalija
                    CBC Početnik
                    • 22.06.2010
                    • 9
                    • trstenik

ok.
                    odustajem teska srca.lagano se mirim sa cinjenicom da je to opasna igranka.ali ajde da jednu stvar malo pojasnimo.taj volvo ima pezoov motr (koji doduse nije preterano zahvalan za u svoje dvoriste) ali zar taj moror ne moze da se odrzava u nekom servisu za reno-pezo-citroen.dakle svaki redovni servis se mze obaviti u manjim mestima gde ima tih servisa.ostaje dijagnostika i donji postroj koji jeste za grand motors ali realno to su situacije koje se dogode ili ne dogode u toku eksplatacije vozila kod mene a to je tri do cetri godine.opet se vracam na svoj sadasnji auto za malo jace od 100000 predjenih km sa njim do sad jednom sam imao potrebu za dijagnostikom (prijavio chek induction i ispostavilo se da je bilo vode u dizelu koja je doprela do dizni i on je to uredno progutao) i jednom sam zamenio desnu kuglu pre par meseci i to kod servisera koji nije ovlasceni serviser ali ima kvalitetan servis za francuze.
                    sta hocu da kazem-nemojmo da polazmo od pretpostavke da kupovinom auta kupujemo problem.jer moje je misljenje da ako se auto odrzava,vozi normalno bez budzenja i izivljavanja problema nece da bude.e sad u zivotu nista nije zagarantovano pa ni to da neki auto nekad nece da otkaze.
                    ja sam nazalost verovatno odustao od v50 ali koristila mi je konsultacija definitivno

Comment

• Car
                      CBC Senator XXL
                      • 07.07.2005
                      • 900
                      • Beograd

Ja takođe volim Volvo automobile, i nove i stare, ali za ove nove bih se teško odlučio - osim ako nisam u situaciji da baš imam novca za razbacivanje, i da mi to nije jedini auto.

Samo na ovom forumu se pisalo da je za bilo kakvu dijagnostiku i popravku potrebna Volvo oprema, a pošto ovlašćenih servisa nema zaključak se sam nameće.

Ako na kraju ipak odlučiš, puno sreće u traženju i korišćenju auta.

Comment

Working...
                      X