Pomoć oko kupovine novijeg polovnjaka

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • MasterChief
    CBC Član
    • 16.03.2010
    • 64
    • Šabac
    • VW Golf mk5 1.9 TDI

Pomoć oko kupovine novijeg polovnjaka

Ovako drugar bi hteo da uzme neki noviji polovan auto budžet je otrpilike do max 8000eura (kredit). Njegovi zahtevi su: B ili C segment, što novije to bolje, mali potrošač, da je pouzdan, da nije nešto preterano skup za održavanje, da ne gubi na vrednosti nešto puno (vozio bi ga 3 godine i onda bi menjao), motor može biti ili benzin + plin ili dizel, ne mora biti nešto krcat opremom ali klima i el podizači i tako te sitnice se naravno podrazumevaju (mada svi noviji automobili ionako to imaju sa osnovnom opremom) . Ja mu lično predlažem neku Škodu Fabia-u 1.6 benzin ili 1.4 tdi ili tako nešto da pogleda, dok se njemu sviđa Corsa D. E sad pošto je više glava pametnije od jedne ja vas pitam šta je otprilike najpametnije u ovom slučaju?

Hvala unapred.
    Das Auto.
  • shofer
    CBC Član
    • 20.12.2009
    • 41
    • Beograd

Re: Pomoć oko kupovine novijeg polovnjaka

Pa na prvu loptu,mogu da predložim Civic 2002,Focus do 2005.
    Trebalo bi dati više 'želja' tj. malo precizirati šta se hoće.Kolika snaga,menjač,limuzina,hečbek,...da li je bitno dal je evropskog porekla ili nešto iz azije,i tako.Ako je evropski,da li je germanofil,tipa 'švabo-babo',il može i nešto drugo

Comment

• dris
      CBC Veteran
      • 24.01.2008
      • 172
      • Novi Sad

sto reche @shofer malo bolje definisati zelje inace ce biti bas interesantnih predloga.

ako se uzme u obzir da mu se svidja corsa, moj predlog glasi da uzme malko jaci kredit i kupi NOVI hyundai i20 koji je sada na nekoj akciji i izadje nesto preko 9k eura, 5 godina garancije, a ugradnja plina u njihovom-ovlascenom je 990e. Naravno ima tu jos pokoji model NOVOG automobila u klasi do 10k.

jbg. novo je novo i tu nema diskusije, a za malo vise od navedene-planirane love moze da se fino pazari nesto "ispod cekica".

ja takodje nesto vrsljam,cackam i ispitujem sta bi mi pasovalo za dosta skromniji budzet, kad ne lezi vraze pre neki dan mi pred firmu naleti lik koji radi prodaju hyundai-a u NS, i tako krenem da ga masiram oko Elantre... uglavnom ono sto tvom drugaru moze koristiti a ja cuo od lika je:
      za i20 (njegov budzet), je 5 godina garancije, ne znam koji period od te garancije da ti stane auto bilo gde u Srbiji a ti lepo okrenes telefon i za 1-2 sata se mora neko pojaviti da resi problem, a ako ne resi brzo ili daju zamensko vozilo do popravke tvog ili placaju smestaj.... . E sad dal je to bas tako ili nije ne znam ali postoji spisak-ugovor sta se garantuje a sta ne. Takodje i drugi proizvodjaci sigurno imaju tako neke "privlacne" uslove koji kada malo bolje razmislis i nisu za baciti , a sto se kaze gde je 8 tu ima i za 9, a kad vec kupis bice ti zao da ne ugradis plin

Comment

• MasterChief
        CBC Član
        • 16.03.2010
        • 64
        • Šabac
        • VW Golf mk5 1.9 TDI

Ovako ajde da dopunim ovo pitanje. Ovo je dečku prvi auto, poželjno je da bude hatchback, manuelni menjač, motori od 1.4 do 1.6 eventualno 1.8 u slučaju benzinca, a u slučaju dizela ni slučajno neka varijanta sa problematičnim particle filterima, ili plivajućim zamajcem. Auto će se uglavnom koristiti za međugradske relacije, i nešto malo po gradu. Konkretno traži se pouzdan auto koji iole lepo izgleda i koji će ga za te 3-4 godine služiti bez većih problema (drugim rečima auto koji neće morati da ide na neki veći i skuplji servis za taj period, ono tipa sipaj i vozi i redovni servisi). Drugaru se konkretno sviđaju Opel Corsa D i Peugeout 207 (ja ga lično odgovaram od Francuskih automobila). Dolazi u obzir i neki japanac/koreanac, realno jedna od najvažnijih stavki je da je auto što noviji.
        Das Auto.

Comment

• MasterChief
          CBC Član
          • 16.03.2010
          • 64
          • Šabac
          • VW Golf mk5 1.9 TDI

Update, citiram tog istog druga ovo je njegovo mišljenje
          "Ok, ovako... Kao prvo, nije u fazonu gde je 8k tu se nadje i 10k! Vise je u fazonu da je 7k, 7,5k optimalno, a da ako uleti nesto povoljno moze do 8k. Jer ipak treba (90% slucajeva) odraditi veliki servis na kupljenom automobilu, kao i platiti kasko.
          Njemu auto pre svega treba za "vikend voznju". Dakle da se vikendima preveze od jednog do drugog mesta (oko 100km u jednom pravcu). Jednom u 2 meseca ode do Madjarske/Austrije,Rumunije i sl. okolne zemlje, i jednom godisnje na more. Gradske voznje ce biti malo, jer mu nije neophodno.
          Posto nema dece, automobil je prakticno za dvoje.
          Vozio je kola na benzin + gas do sada (ladja samara).
          Planira auto da zadrzi od 3 do max 5 godina, pa mu je bitno da kolima koja kupi ne padne cena jako puno za to vreme."
          Das Auto.

Comment

• gorans
            CBC Senator XXL
            • 09.03.2010
            • 1525
            • Beograd

Prema ovome sto si napisao,on ce godisnje prelaziti oko 35 000km,uglavnom na duze ture a za to ne preporucujem B segment.Moja preporuka je Peugeot 406 2.0Hdi zadnje serije i da mu ostane i za veliki servis i za nedaj boze neki kvar koji ako mu se desi na autu od 8k nece moci da resi jer prosto nece imati para za to.Auto je jos uvek lep i moderan i jos dugo ce biti.Pored toga je izuzetno udoban,komforan i bezbedan.U odnosu na 406 ta Fabia je obicna kantica u svakom pogledu.

Comment

• Dragon
              CBC Senator XXL
              • 15.11.2006
              • 963
              • Beograd

Tesko moze da pomiri sve kriterijume.

Recimo Honda - Civic prethodne generacije ili Jazz...1.4 benzin.
              Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• dris
                CBC Veteran
                • 24.01.2008
                • 172
                • Novi Sad

E to su vec konkretnije zelje i podaci , takodje mislim da nov auto treba uzeti u obzir jedino ako je plan koristiti ga barem 5-7 godina...
                Bogami to su malo vece relacije koje on planira tako da u svakom slucaju ce ipak biti udobnija i laksa voznja u vecem autu npr. octavia ili nesto tako.
                Obzirom da osim octavie na takvim routama nisam vozio nista drugo i nisam bas neki savetnik
                Octavia - ok auto ali mislim da to moze i bolje...

Comment

• Interceptor F7P
                  CBC Član
                  • 10.06.2010
                  • 16
                  • Valjevo

Renault Laguna ili Megane 1.9dci i da se navozas sit, a jeftino, guza da zaboli od voznje, ako zna da izabere dobrog. A za te pare moze da ga uzme sa krs opreme(privilege recimo) i plus nije toliko manji auto naspram octavie, pricam za megana, mada i za lagunu isto vazi. A cim toliko prelazi, znaci da mu je jako bitna udobnost, a ipak je na daleko poznata francuska(renault) udobnost, ipak je octavia kruti folkswagen
                  Takodje se slazem za tu 406-icu hdi, strasan i udoban auto, opravdao je svog prethodnika 405-icu u potpunosti, samo ti hdi motori su malko jaci sa potrosnjom, odnosom snage, naspram pomenute lagune i megana
                  I nemoj decka odgovarati od Francuza, jer kao sto sam rekao, ako ima dobrog majstora, da mu izabere dobrog, nece imati nikakvih problema...A tacno je to da je jedan od vecih problema kod lagune, taj plivajuci zamajac, ali u slucaju da dodje do toga, to se resava jednom, da vise ne bude i kraj price, ne mora da baca neke abnormalne pare, na zamenu istog i bla bla bla, kako ostali majstori koji otkidaju sa cenama...Kao sto kaze decko, fabia je kotarica i naspram bilo kog francuza Ocigledno se vidi da samo njih i vozim, ali sam izuzetno objektivan. Nek sedne u corsu 1.7 cdti ili kako vec bi oznaka i nek sedne u megana/lagunu 1.9, isto vazi i za fabiu/octaviu, pa da vidi buku, u odnosu na renault-a i naravno udobnost. Potrosaci su svi tu negde, ali ova 2 francuza u 6-oj brzini, na 120km/h bord pokazuje oko 5.2, do 90 na sat pokazuje 3.5-4.0, a ipak su ti motori 120ks, dok nije krenuo od 2006-og restyle gde im je snaga podignuta na 130ks-a. Zato moram uvek da ih branim, sto se tice, snage, izdrzljivosti motora, potrosnje i udobnosti. Takodje skidam kapu i hondi, koja je takodje kao i renalut vrlo navijen, a mali potrosac, takodje izdrzljivog motora. I cuvene 'ribolovacke price' kako su renault-i skupi za odrzavanje. Nista skuplji od automobila u svojoj klasi nisu. Ni honda, nije nista jeftinija za odrzavanje...Izvinjavam se sto sam se malo raspisao, ali sve mi diraj samo RENAULT-a nemoj Salim se, nadam se da sam bio od neke pomoci...

Comment

• MasterChief
                    CBC Član
                    • 16.03.2010
                    • 64
                    • Šabac
                    • VW Golf mk5 1.9 TDI

Ok ovako drugar se baš zagrejao za Corsu D 1.4 benzinac, 2007 godište, enjoy oprema + klima. Da li neko ima iskustva sa istim, tipa koliko je skup za održavane, koliko su komplikovani za ugradnju plina, udobnost, itd....
                    Das Auto.

Comment

• Interceptor F7P
                      CBC Član
                      • 10.06.2010
                      • 16
                      • Valjevo

Opelovi benzinci su generalno dobri motori i takodje isto dosta prelaze i zahvalni su. Ali legendo, taj je motor slab, ako ce on provesti toliko voznje van grada, gde bi malko vise trebao da pritiska pedalu gasa(na autoputu recimo i sl) za brzine preko 100 i vece. To je po meni onda mucenje tog motora, gde ce se pritom buka unutra stvarati, jer je to prava gradska snaga/kubikaza za auto, a ne bas toliko za put. Ali ako je on resio, onda ga nema svrhe odgovarati od iste

Comment

• MasterChief
                        CBC Član
                        • 16.03.2010
                        • 64
                        • Šabac
                        • VW Golf mk5 1.9 TDI

Problem je u tome što on može nešto povoljno da nabavi auto preko Sparkasse leasing-a, i ne mogu da ga odvratim od toga, pa ajde ako neko vidi nešto iole pametnije od te Corse na njihovom sajtu, bio bih zahvalan da malo prelista i da neki svoj komentar.
                        Das Auto.

Comment

• Interceptor F7P
                          CBC Član
                          • 10.06.2010
                          • 16
                          • Valjevo

Kia ceed mi se svidja, iako nisam imao kontakta sa istom tipa da je provozam i testiram, ali po pricama drugih u odnosu cena/kvalitet, kazu da izuzetno zadovoljava kriterijume, medjutim ova od 160k greota sto nema klimu ili barem nisu napisali, a pritom je crna, a crna valjda ne privlaci toplotu I pezo 207 je sasvim ok, ali mislim da je tu 1.4 motor, iako nisu napisali. Moja dobra drugarica ga ima vec par godina, kupila ga novog naravno i samo redovni servisi i to je to, a do sada je presla 60-ak hiljada. Za njega je astra ova definitivno http://www.s-leasing.hr/used/?mid=1&sub ... 82&lang=rs

Comment

• Interceptor F7P
                            CBC Član
                            • 10.06.2010
                            • 16
                            • Valjevo

Uzgred, izgleda da je malo bila cuknuta od napred ta corsa za koju je zapeo, vidi se da nije lepo upasovana obloga branika

Comment

• MasterChief
                              CBC Član
                              • 16.03.2010
                              • 64
                              • Šabac
                              • VW Golf mk5 1.9 TDI

Na kraju je uzeta Corsa D 1.4, hvala svima na pomoći. Pozzz...
                              Das Auto.

Comment

Working...
                              X