da li uzeti za ozbiljno...

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dris
    CBC Veteran
    • 24.01.2008
    • 172
    • Novi Sad

da li uzeti za ozbiljno...

i lunjam po ko zna koji put oglasima, kad ono

kaze covek hitno mu je... meni bas i nije al rekoh da pitam.

Oznaka motora/ varijanta: y17dt
    e sad dizeli mi bas i nisu favoriti, a nisam ni gadljiv, citao jesam po forumu (ranije) i impresije nisu preterane al kola ko kola samo izbijaju dinar iz dzepa...

kontam da mu je potrosnja ne veca od 6.5-7l po gradu ???
    jel to isuzu motor? (onaj sa manje boljki...izvinte na glupom pitanju)
    ima li taj auto nesretni plivajuci zamajac ?

i naravno najvaznije odrzavanje:
    ajde recimo da svedem matematiku na 3 godine koriscenja (vracanja duga) da li bi za taj period barem okvirno 1500e pokrilo odrzavanje toog auta ???

u tih 1500e po meni ulazi npr.: akumulator, 4 gume, recimo amortizeri, ostalo vama na volju (molim nabrojte skuplje opravke sa okvirnom cenom)
    a ne ulazi u 1500 redovno menjanje ulja i ifltera...

hvala.
  • gogi11
    CBC Senator XXL
    • 26.10.2009
    • 790
    • Sever Srbije - Novi Sad

Re: da li uzeti za ozbiljno...

Da to je taj cuveni isuzu motor koji se pokazao kao odlican u astrama . Inace cena je vrlo VRLO povoljna i primamljiva ALI ? Po prilicno je jeftin auto tako da stvarno treba biti oprezan i neke stvari uzeti sa dozom rezerve . Auto je kupljen preko gde vec duze vreme i nije na ceni tako da se sve to oko cene moze namestiti da ti kupis solidan auto a prodavas fino zaradi no ostaje problem stvarne kilometraze ali ipak je najbitnije trenutno stanje auto gde bi ti dobar majstor dobro dosao .
    Na otvorenom uz normalnu voznju ti nece trositi vise od (ili maximalno) 6 l a po gradu oko 7l .
    Sto se tice odrzavanja ili zamena a da ih vredi napomenuti : Protokomer koji vlo cesto "ode" zamena je oko 200e i vise , bosh pumpa vremenom treba da se reparira ali ako je to prava kilometraza onda nemas brige neko vreme ukoliko naravno obracas paznju na gorivi koje tocis (sto cisce i ajde da kazem kvalitetnije) ,
    dizne mogu takodje napraviti problem ali je sve to i na kraju krajeva potrosna roba sklona habanju i zamenama-reparacijama za vecinu automobila sa dizel motorima te ili slicne generacije. I da ne zaboravim turbinu koja takodje ima svoj vek trajanja koji i najcesce zavisi od nacine aksploatacije vozila ali i odrzavanja no uglavnom ne pravi problem do 200.000km ali ima onih koji su presli i mnooogo vise i nisu imali problem sa istom reparacija je ne manje od 600e pa navise.
    Veliki servis u zavisnosti od delova koje zelis ugraditi (originali i kvalitetniji ili manje kvalitetni da ne kazem Kinezi varijanta) kosta od 150-250e sa rukama , tu ti se menjaju spaneri kaisi i vodena pumpa .

Comment

• GSi
      CBC Senator XXL
      • 15.04.2007
      • 1018
      • Zemun

Reparacija elektronike Bos pumpe je 300e
      Dr. Fritz Indra

Comment

• gorans
        CBC Senator XXL
        • 09.03.2010
        • 1525
        • Beograd

Niska cena uopste nemora da znaci da auto ima neku manu,zavisi koliko je kome hitno za prodaju,koliko je njega kostao auto i koliko ko hoce da zaradi.Neko ide na zaradu od 300e po autu a neko hoce da zaradi 1500e po autu.Ko ti garantuje da na takoj Astri koja kosta 5500e nece za 5 dana riknuti neki deo od 1000e pa ce te kostati 6500e a ako na ovoj od 3500e crkne taj isti deo,auto ce te izaci 4500e sto je opet 1000e jevtinije od one skuplje pod uslovom da joj se nista ne pokvari.Malo sam ga zamrsio ali shvatate sta hocu da kazem.

Comment

• zoranbg
          CBC Senator XXL
          • 23.03.2005
          • 4098
          • Rooster's Hill , Beog
          • Grande Punto 1.2

slazem se sa gorans .. treba gledati da je sto ispravniji , a ako je i uzgred i jeftiniji OPREM DOBRO

meni je tu malo skakljivo godiste..kada je on uvezen i da li je uopste euro 3 ..ako je skoro uvezen ?
          Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• dris
            CBC Veteran
            • 24.01.2008
            • 172
            • Novi Sad

Hvala na savetima, keep listening

Da, kontam da je stvarno odlicna cena za takav auto... e sad oznaka hitno stvarno moze biti vise razloga, od kojih mozda i stanje auta, marketing (mala marza ) ili stvarno coveku potrebna lova...

naravno da se necu zaletati, najbitnije mi je pod br. 1 legalnost sto se koliko toliko da proveriti, pregled stanja vozila i "okvirna procena" investicija u 10 god. star auto tokom recimo 3. god eksploatacije. Srpski receno, da steknem sto realniju sliku o odrzavanju takvog diesela, a sto se kaze neke stvari su i sreca...

druga stvar, zasto sam bas pitao za konkretno taj oglas, naravno cena me prvo zainteresovala, 2. znam da je 2.0 motor bolji ali u mom slucaju moja kilometraza ne opravdava "jeftinocu" registracije. tj. 1.7 je recimo gornji prag tolerancije (registracije), trece potrosnja diesela je tu i tamo ekvivalentna trenutnoj potrosnji LPG-a na mesecnom nivou, opel dosta rasprostranjen i ima gomila majstora...

Cisto sumnjam da je ta kilometraza realna, ali malo je takvih oglasa... matematiku oko kupovine mladjeg auta vec duze vremena pravim, a na srecu kako vreme odmice "stek" skromno raste, ali raste . I uglavnom se trenutno proracun vrti u sledecem pravcu:
            1.manji deo love imam
            2. solidan deo love mogu pozajmiti, sa "klauzulom" relativno opustenog vracanja duga, znaci 50-100e mesecno, bez "presinga"
            3. sto se tice kredita, mozda usfali 500-1000e, sto i jeste "kvaka", znaci ako vec uzmem *ebeni kredit zelim da dimenzioniram proracun troskova odrzavanja, pa makar me na kraju i ukakilo sa kupovinom...
            u ovom delu racunam , da cu nakon tri godine vratiti sve dugove i naravno korektno odrzavati taj auto, a posle toga ako mi bas dosadi auto, prodaja i idemo dalje...

Comment

• dris
              CBC Veteran
              • 24.01.2008
              • 172
              • Novi Sad

Takodje, pratim redovno ponudu Hyuindai elantre 1.6 benzinjare, gde bih naknadno ugradio LPG mada cujem da uopste nije skroman potrosac (taksista rece oko 12-13l gradske, mada je to taxi)...

Malo je falilo da pazarim jednu, medjutim kasnije je u oglasima vaskrsla ista ta elantra malko starija i sa naravno manjom kilometrazom, a matori deluje nevidjena mutljaga... mada na prvi pogled kontas cicica, ne bi on to...

Poenta je, elantra + ugradnja LPG-a ne bi izasla manje od 4000-4300 e (klot bez v. servisa), a za 3400 moze da se pazari (uz dooobru proveru) nesretni dieselas i da razliku od 400-500e aminujem na redovno-vanredno servisiranje...

Ili jos sta razmatram je NOVO je NOVO, pa makar i nesretni dacia sandero, ali u tom slucaju se zaduzivanj-kreditiranje kotrlja bar 5 godina... a ja ne volem zaduzivanje na duge staze...

jos jednom, hvala na savetima.

Comment

• gogi11
                CBC Senator XXL
                • 26.10.2009
                • 790

Samo ti polako naletece nesto povoljno i dobro a i da ti savrseno godi samo ne dozvoli da te kesh zasvrbi pa da puknes pare iz zurbe nuzde ili cega vec.

Comment

• gorans
                  CBC Senator XXL
                  • 09.03.2010
                  • 1525
                  • Beograd

Shvatite da je svaka kupovina auta (cak i novog) jedna lutrija jer moze da vas sluzi ko budalu ona stvar a moze i da vas zeza od prvog dana.Znam ljude koji su mesecima drzali pare u dzepu,obilazili razne placeve i oglase da nadju auto bez mane pa su na kraju kupili auto sa kojim su stalno imali problema a platili su ga preskupo jer je ipak u "super stanju".Ako ti se svidi neki auto a uz to ti se uklapa u potrbe i budzet,kupi ga pa sta ti bog da.Ne kazem da se treba zaleteti ali ne treba ni traziti dlaku u jajetu.

Comment

• gogi11
                    CBC Senator XXL
                    • 26.10.2009
                    • 790

Imenjace slazem se i sa tvojom konstatacijom sve u svemu ponovo dolazimo do ZLATNE sredine

Comment

• Jesa
                      CBC Senator XXL
                      • 23.03.2008
                      • 344
                      • Beograd
                      • Honda Civic 1.4 LS

Procitah sve postove....
                      Odes pogledas auto i imas info iz prve ruke...ovako moz da dobijes samo inf tipa - `bas je lep i uredan na fotkama`

Elem, auto kao auto moze da bude OK, povedes majstora/e pa prverite sve u sitna crevca
                      Inace u AMSS u BG-u, oko 100e kosta provera kompletnog, vozila, merenja, do najsitnijih detalja, debljina laka, ovoga, onoga...bio je prilog pre godinu-dve na SAT-u.

Dalje, s obezirom da je kinta poprilicno ogranicena i ako sam te dobro razumeo, planiras i da pozajmis kes i da dizes kredit, a na sve to da ulazis u igranku sa diesel masinama

Racunica od 1500 eur za kola je ok.... ali godisnje .... gorivo+servisi+registracija+za ne daj boze, koji god (prosecan) auto da vozis i prelazis oko 20.000km/godisnje.
                      Tj to ti izadje 125 eur mesecno u auto na ovu ili onu rupu + 50do100 e koliko planiras da otplacujes pozajmicu + kredu...

Poz i nadam se da ces imati srece pri kupovini!
                      www.reverbnation.com/eclipsebgd

Comment

• dris
                        CBC Veteran
                        • 24.01.2008
                        • 172
                        • Novi Sad

thanks za savete,
                        you R the best
                        bas i kontam da je dosta do srece, kada su polovnjaci u pitanju...
                        da je zurba, bas i nije ali "aktivno" pratim ponudu i merkam. Trenutno vozim "apsolventa" Ruske mehanike i poprilicno sam ga upoznao i sredjivao tako da on svakako ostaje u okviru porodice kao drugi auto, a na meni je da u glavi sredim prioritete (kola, kuca,...mozda i dodatno skolovanje).

sto se tice godisnjeg proracuna, trenutno sam tu negde oko 1000e (gorivo+servisi+registracija+za ne daj boze) a od "novog" takodje ocekujem da ne predje "kriticnih" 1500e, bas iz tog razloga se ne bih zaletao sa kreditima i dugovanjima, a o buducem kretanju cena benzina, diesela ili LPG-a da i ne govorim...
                        kao sto rekoste, majstora uza sebe pa polako, legalnost pre svega a za ostalo imamo culo vida...

Comment

• somi_kac
                          CBC Senator XXL
                          • 03.04.2009
                          • 796
                          • Kać

Ma, nije to neka preniska cena, vec realna za auto tog godista.
                          Ne treba uzimati sajtove za merodavno kada se gleda prosecna cena auta, jer je tamo sve naduvano pa za Golf II traze 2500, neki i 3000 Eura, za Kadett 2200 i tako dalje. Treba se prosetati po auto placevima i konsultovati preprodavce sta moze da se nadje. Ako ima Mondeo 2002. za 2500 Eura i C2 2004. za 2800 (oba na nase tablice) sta dalje da ti pricam?
                          OPEL Astra 1.6i
                          OPEL Kadett 1.6
                          ŠKODA Favorit

Comment

• gorans
                            CBC Senator XXL
                            • 09.03.2010
                            • 1525
                            • Beograd

Gde ima taj Mondeo? U nemackoj ga nema ispod 2500e.

Comment

• gogi11
                              CBC Senator XXL
                              • 26.10.2009
                              • 790

Verovatno su kontrasi inace kod nas u Kacu poprilicno popularni

Comment

Working...
                              X