da li uzeti za ozbiljno...

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dris
    CBC Veteran
    • 24.01.2008
    • 172
    • Novi Sad

Re: da li uzeti za ozbiljno...

E bas sam urekao moju Ruskinju, inache mogu da cackam neke stvari sem motora i kocnica da "popravljam" al sto je me nervira elektronika pa to je chudo jedno.
    za novu elektricnu plocu ne dam 100 jura pa sve i da je sa pozlacenim kontaktima. Da je vremena vise pa i da se posvetim "chackanju i popravci", ali vremena malo a majstori bogami itekako cene svoj rad...

ima da se nagledam oglasa ovih dana...

Comment

• somi_kac
      CBC Senator XXL
      • 03.04.2009
      • 796
      • Kać

Originally posted by gorans
      Gde ima taj Mondeo? U nemackoj ga nema ispod 2500e.
      Bio, dizel, ne znam koji motor. Lik trebao da kupi nov auto, ovaj nije mogao da upali, da vise ne bi ulagao u njega, stavio tu cenu. Mislim da je pumpa bila problem, i eto za manje od 3000 Eura 8 godina star auto. Bio i Transit '95 za 1000, i Focus '01 za 2700... To su realne cene... Vecina ljudi razmislja po sistemu: "Zasto da uzmem ovaj auto koji ima 15 godina za 3000, kad mogu ovaj od 7 za 3500".
      OPEL Astra 1.6i
      OPEL Kadett 1.6
      ŠKODA Favorit

Comment

• dris
        CBC Veteran
        • 24.01.2008
        • 172
        • Novi Sad

danas sam pogledao par komada 2000-2002 god. raznih fela, u principu to su autici samo osnova za dalje ulaganje... a tome nema kraja
        fotke su fotke, dok ne pogledas uzivo auto nista...
        no, naletece vec nesto, samo laganeze.

Comment

• IlijaGM
          CBC Senator XXL
          • 02.12.2008
          • 313
          • Gornji Milanovac

Originally posted by somi_kac
          Originally posted by gorans
          Gde ima taj Mondeo? U nemackoj ga nema ispod 2500e.
          Bio, dizel, ne znam koji motor. Lik trebao da kupi nov auto, ovaj nije mogao da upali, da vise ne bi ulagao u njega, stavio tu cenu. Mislim da je pumpa bila problem, i eto za manje od 3000 Eura 8 godina star auto. Bio i Transit '95 za 1000, i Focus '01 za 2700... To su realne cene... Vecina ljudi razmislja po sistemu: "Zasto da uzmem ovaj auto koji ima 15 godina za 3000, kad mogu ovaj od 7 za 3500".
          Za te pare shto ti pricash moze da se kupi samo neki nashminkani krsh koji stoji preko pola godine na placi,ako uopshe ima i takvih za te pare.Niko dobar auto nece da proda dzabe,jesu cene automobili mnogo pale,a i da ford ne drzi cenu mnogo ali...
          Originally posted by zoranbg
          nemci i nemacki automobili postadose ko Čak Noris... sve su oni..

Comment

• somi_kac
            CBC Senator XXL
            • 03.04.2009
            • 796
            • Kać

Iznenadio bi' se kad bi' pregledao sva ta kola koja sam naveo licno, ili sa mehanicarem i limarom zajedno.
            I nemoj vise coveku da trujemo temu.
            Elem, videcu ja sutra neku Astru karavan, pa cu javiti cenu i sve, cisto poredjenja radi. Da ne bude vise zabluda...
            OPEL Astra 1.6i
            OPEL Kadett 1.6
            ŠKODA Favorit

Comment

• dris
              CBC Veteran
              • 24.01.2008
              • 172
              • Novi Sad

bas tako Ilija,

koliko god da mu se kupuje novi auto nece niko podceniti svoj "dinar", a da je taj neko lovaran on bi kupio nov auto pa ovaj laganeze prodavao...

Sticem utisak, jeste da su pale cene, da je situacija na trzistu sledeca:
              - nakon kupovine auta u startu treba ulaganja 500-1000e da se ispeglaju anomalije i da se auto dovede u zeljeno stanje
              - i pri tome opet ostaviti cuvenih 500e za nedaj boze

- ako neko navede da je auto "bez ulaganja" i da je to "priblizno tacno"... takav auto i kosta 1000e vise nego ostala konkurencija tipa "doslepano from Italy"

Comment

• IlijaGM
                CBC Senator XXL
                • 02.12.2008
                • 313
                • Gornji Milanovac

Pa bash to i hocu da kazem,evo npr moj slucaj skoro sam reshio da prodam moj auto opel zafiru zbog toga shto su u porodici stigla 2 mlada vozaca pocetnika,a zafira i nije bash auto za pocetnike zbog svoje velicine,parkiranja itd...I stavio sam cenu 5700evra(pre 2 godine sam je platio 8000evra),i svi pitaju kad zovu zbog cega tolika cena i moze li nize(spustio bi ja cenu malo u granicama neke normale),ja nemam nameru nikom dzabe da dajem dobar auto.Ako ga ne prodam kupicu nekog yuga pa nek se uce pocetnici na njemu.A zafiru cu ostaviti i voziti josh dugo.

Evo primer mog komhije koji je kupio zafiru 2000 god pre 4 meseca na placu uzeo najslabiji motor 1.6 16v i platio 4800evra i evo posle 4 meseca joj je radio generalnu koja ga je koshtala 1200evra.Zato ja i kazem da dobar auto ne oze da se kupi jeftino.

Comment

• gorans
                  CBC Senator XXL
                  • 09.03.2010
                  • 1525
                  • Beograd

Znaci da ga je kostala 6000e sa novim motorom i bar je miran a mogao je u startu da kuoi neku sa "odlicnim" motorom pa da joj tako isto radi generalnu.Pravilo je da nema pravila.

Comment

• gogi11
                    CBC Senator XXL
                    • 26.10.2009
                    • 790
                    • Sever Srbije - Novi Sad

Tacno !!!

Comment

• IlijaGM
                      CBC Senator XXL
                      • 02.12.2008
                      • 313
                      • Gornji Milanovac

koshtala je ona njega mnogo,mnogo vishe stavio je plin 550evra,4 nove gume 200,+ pre toga shto je radio generalnu visio je po majstorima i tamo su mu uzeli preko 600evra.

Comment

• somi_kac
                        CBC Senator XXL
                        • 03.04.2009
                        • 796
                        • Kać

Proverio sam za Astru, ima samo sa tim motorom (1.7 dizelom), crvena i u Van varijanti. 2002. godiste je i prodaje se po ceni od 2950 Eura. Bar nije nikad udarana...

Svaki polovan auto je macka u dzaku, i uvek treba imati odredjen budzet sa strane, u slucaju da pogresis, ako tako mogu da kazem. Samo da on nije debelo odvaljen, jer se moze namazati i srediti po zazorima, ali tacka ravnoteze nikad vise ne moze vratiti. Sve ostalo se moze srediti za odredjene pare. E, sad ne treba ni uzimati auto koji duva i trosi ulje, a ne treba preksakati auto samo zato sto su mu losi zadnji amortizeri a sve ostalo valja.
                        OPEL Astra 1.6i
                        OPEL Kadett 1.6
                        ŠKODA Favorit

Comment

• gogi11
                          CBC Senator XXL
                          • 26.10.2009
                          • 790

Crvena ?? Pa jos ako je matirala a vecina jeste ili ce kad tad kao po nekom pravilu i onda farbanje kompletnog auta ili poliranje 2x godisnje i tako u krug.
                          Ne znam sto su Astre pre svega i puntici u crvenoj varijanti tako podlozni matiranju ?

Comment

• dris
                            CBC Veteran
                            • 24.01.2008
                            • 172
                            • Novi Sad

Da ne ponavljam vase ispravne konstatacije, bas zbog moguceg "zaheba" prilikom kupovine gledam kola do 3500e + ugradnja plina , ako se ispostavi da saam se zaebo onda mogu podici kredit od 1500e i srediti kola da budu kako bog zapoveda, a ovaj deo koji inace planiram da pozajmljujem je relativno rastegljiv kad je vracanje u pitanju , znaci kad imam i koliko imam (iako bih ja sto pre mogu)

novi kandidat za teranje kod ovlascenog na proveru:

Malo mi deluje nerealno niska cena za godiste, kanda je farban, kilometrazu ne treba uzimati za ozbiljno... ostaje ono najbitnije LEGALNOST i do koje mere CHUKAN auto...pre sredjivanja za prodaju...

e da snaga od 90 konja se nigde ne spominje na netu

Comment

• gorans
                              CBC Senator XXL
                              • 09.03.2010
                              • 1525
                              • Beograd

Originally posted by gogi11
                              Crvena ?? Pa jos ako je matirala a vecina jeste ili ce kad tad kao po nekom pravilu i onda farbanje kompletnog auta ili poliranje 2x godisnje i tako u krug.
                              Ne znam sto su Astre pre svega i puntici u crvenoj varijanti tako podlozni matiranju ?
                              Zato sto je u pitanju akrilna boja koja je inace kvaliteina ali crvena ima pigment koji najbrze matira dok naj sporije matira plava boja.Postoji varijanta ciste crvene baze pa se preko baze lakira,postupak i kvalitet je isto kao i metalik,samo sto metalik ima kristale a cista baza nema.U tom slucaju (baza-lak) nema bojazni od matiranja.Neki farbari za odgovarajucu cenu farbaju akrilom 2 ruke pa preko jos 2 ruke laka i to je onda garantovan sjaj 5 god. i nema ni so ni voda da prodru kroz taj sloj do lima kako bi se pojavila korozija.Inace korozija ne ide od lima ka spolja kako vecina misli,vec od spolja,kroz boju,na lim.ali to je vec druga tema.

Comment

• gogi11
                                CBC Senator XXL
                                • 26.10.2009
                                • 790

ooooo svaka chast imenjace pravo objasnjenje nema sta , ajd sad da chastis

Comment

Working...
                                X