Pozdrav svima! Prodao sam stari auto pa sada razmisljam o kupovini drugog. Daklen budzet negde do 9000e . Ono sto me na prvu loptu privuklo jeste Peugeot 407, e sad misljenja su razlicita... Nasao sam jedan u izuzetnom stanju 2.0Hdi, stavljen novi FAP ( sa svim pratecim delovima u Veranu), tako da nema potrebe za intervencijom u vezi njega narednih 40000km, vec samo da se proveri eventualna potreba za dodavanjem aditiva. Mislim da je ovo najveci problem koji bi mogao da se zadesi kod ovakvog automobila. Nemam ideju o nekim drugim automobilima, zato dajte predloge, sugestije, misljenja....
Kupovina auto 9000e
Collapse
X
-
Re: Kupovina auto 9000e
Uh, gadna kategorija za kupovinu polovnog.
Jos malo da se covek rastegne i moze da pazari nov, ali slabije klase i sa manje opreme, ili da juri sto bolju ponudu.
Ja sam bio u tom "problemu" prosle godine, ali nisam imao full sve pare nego isao na zamenu Fabia + kinta za vece.
Prvo, za koje potrebe ti treba auto?
Porodica, putovanja, gradska voznja, karavan ili ne, dizel, benzin...
Mnoge su varijabile ukljucene u finalnu racunicu.
Mnogi ce reci Laguna, imas i Mondeo, Vectra C, Passat B7 je out of range, B6 je OK, Mazda 6, ili Avensis.
Svi oni su ti u klasi sa 407, a nude vise mesta za sedenje na zadnjim sedistima, 407 je nekako tesan.
Ja bih potrazio nekog Aven****, ako sada mogu da se uzmu za te pare, nude najbogatiju opremu, meni je bila van dometa (finansijskog).
Vectra je isto odlicna (ja sam zadovoljan), nije preskupa za odrzavanje, a o Laguni imas ruski roman "zadovoljnih" korisnika na 1000 strana
Anyway, puuuno srece u potrazi...
Naravno, uzmi buffer od soma eura za veliki servis, kocnice i nove gume na bilo kome od njih.
-
-
Pa i ja sam nesto pricao o Avensisu, ali za te pare mogu se retko naci, i to uglavnom na placevima sirom Srbije gde je diskutabilno pricati onjihovom kvalitetu. Sto se tice 407-ce, konkretno auto na koji sam naleteo je SW ( ne bih se mogao usuditi da kazem karavan, jer ovaj auto izgleda fantasticno, za razliku od ostalih karavana), sa sasvim dosta prostora. (moguce da je limuzina malo tesna, jel je niza pozadi) . Passat je nesto sto je max 2004 za ter pare ( B6 model ), presao ko zna koliko, i kao uvek primamljiv za lopove. Trebao bi sledece nedelje da gledam neku 407-cu, pa pisem sta sam uradio.. Pozdrav!
Comment
-
-
Ko što prethodnik reče, treba malo preciznije da definišeš šta te interesuje.Što se sam 407 tiče, jeste lep karavan ali je mali skučena na zadnjoj klupi, i limuzina i karavan, relativno mali razmak između sedišta. Pošto si se izjasnio za 407-icu, ja sam ti poslao par linkova u toj klasi sa samo jednog sajta, bez 407-ice jer nju već gledašIma i dizel i benzin i benzin+gas varijanti. Neki se uklapaju u tvoj budžet a neki su malo iznad, tako da ako ti odgovaraju vredi se malo rastegnuti s budžetom i ubiti cenu koliko je to moguće
izmenio: Chubbs
Nadam se da sam ti barem mali pomogao i javi ako bude nekih novina
Comment
-
-
navesti jedan automobil kao primer ili izneti svoje misljenje ili iskustvo u vezi odredjenog automobila ima smisla, prekopirati pola ponude sa polovnih automobila ovde i nema bas previse smisla.You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
Comment
-
-
Pezo 407 je sasvim ok auto i kao i svaki ima nekih mana a kod 407 na prvim serijama problematican je prednji trap,posebno kugla koja kosta 100e (veci su problem nasi putevi nego kvalitet trapa).Takodje prve serije 2.0HDi 16v sa 136ks imaju problem sa bregastim osovinama koje znaju da puknu.Benzinac 1.8 trosi kao i 2.0 ali ide osetno slabije.Po budzetu se uklapas u auto koji ja prodajem i jos da ti ostane za veliki servis,ali nije u klasi koju ti juris
Comment
-
-
Zavisi za sta ti treba auto,..? Ali ja bi ti preporucio da kupis BMW E46 318i moze da se nadje 2000-2001.god.sa dosta opreme i sekvent plinom, ali moras da znas da je on skuplji za odrzavanje od ostalih auta niza klase, ako ti treba porodican auto onda uzmi Opel Vektru C 1.8 ili VW Pasat B5... Ja ti ne bih preporuci Pezoa 407 karavan jer je relativno mali pozadi i nekako skucen, vise mesta nazad ima u Pezou 306 karavan, veruj mi znam iz licnog iskustva...BMW GPower
Comment
-
Comment