Budzet 4000e...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • milan.nikolic91
    CBC Član
    • 20.09.2008
    • 30
    • Surdulica

Budzet 4000e...

Epa ovako,budzet je 4000e..Auto je za mene i sestru(studentski auto).1200kubika mi je neki max,malo trosi,mala registracija...
    Trenutno su mi favoriti Fiat Punto,Renault Clio..E sad iskreno uzeo bih 1.2 16v Sporting PUNTO zato sto je startniji a i lepse izgleda..

Trenutno mi je ovaj favorit:http://www.polovniautomobili.com/ogl...rting_6_speed/
  • shofer
    CBC Član
    • 20.12.2009
    • 41
    • Beograd

Re: Budzet 4000e...

Imaš Clio 1.2 16v, za te pare.Ima 75 KS, ima i sa klimom, godište '01/'02.Ima 5 brzina, što je po meni bolje na tu kubikažu i snagu, bolje se iskoristi, jer 6 brzina daje akcenat na smanjenoj potrošnji i otvorenom putu.
    Inače, ti 1.2 Renoovi motori su provereni, i ako naiđeš na dobar primerak, redovno održavan i tako to, verujem da ćeš biti zadovoljan. Mislim da je Clio ispred Punta po mnogo čemu, naročito kad se uporede modeli pre Grande Punta.
    Ne znam kolika je razlika u registraciji, pretpostavljma da zato juriš do 1.2, ali moj predlog je da pogledaš i Pežo 306, oko 2000. godišta, 1.6, ima sa klimom, a za te pare ima i sa plinom. Mislim da je to ok kombinacija, auto i za grad i za putovanje, ok izgleda, i nazad može da sedi dvoje E sad, ako to ne pije vodu, onda moj predlog ostaje Clio
    Pozdrav...

Comment

• milan.nikolic91
      CBC Član
      • 20.09.2008
      • 30
      • Surdulica

Ima drug Clio '02 1.2..Meni se jako svidja,mnogo fin auto..Ali mislim da je cena odrzavanja skuplja u odnosu na Punto?
      Sto se tice 306,ok je auto ali 1.6 mi je velika kubikaza...
      306 1.6 16v je:19000din
      Clio 1.2 16v je:15000din

Comment

• dris
        CBC Veteran
        • 24.01.2008
        • 172
        • Novi Sad

ih, ti sdudentski dani

u okviru budzeta ti se mozda uklapa i neka fabia 1.2 htp ?
        mozda nije odgovor na tvoje pitanje ali...
        mislim da ti je ozbiljniji izbor automobila do 1.4 kubika (fabia, seat ibiza, vw polo), mislim tu razliku u registraciji ti bukvalno moze "pokriti" sreca tj. jedan odlazak "vise" od planiranog kod majstora... polovnjaci su lutrija

Posto ti svaki dinar igra ulogu, razmisli ti jos jednom da odmah po kupovini auta ugradis plin , koliko god da malo trosi auto plin ti je usteda. Jedino ako bas ne prelazis skromnih 300-400 km mesecno... isplati se ugraditi plin a pogotovo ako mislis auto koristiti vise od 2-3 godine.

Comment

• gorans
          CBC Senator XXL
          • 09.03.2010
          • 1525
          • Beograd

Zbog razlike u godisnjoj registraciji od 40e ili 11 dinara dnevno ja bih ipak uzeo osetno jacu masinu.Takodje nemoj da se zavaravas da jaci auto trosi vise jer da bi drzao tempo i kako po gradu tako i na otvorenom, slabiji auto moras da gazis po gasu a jaci ne moras i tako u vecini slucajeva u praksi jaci auto trosi manje.Pouzdano znam da pezo 206 1.4 75ks trosi vise od 1.6 110ks.
          Ako bas hoces da ustedis na registraciji i gorivu a u servis da ides samo da menjas ulje i filtere onda razmisli o ovom autu.Uz sve to izuzetno je zivahan do nekih 120 km/h,ipak je 998ccm ali zato trosi od 4,5 do 6,5l/100km.
          http://www.polovniautomobili.com/oglas5 ... 5-v_klima/

Comment

• milan.nikolic91
            CBC Član
            • 20.09.2008
            • 30
            • Surdulica

To bi bio moj i sestrin auto..Ne verujem da bi prelazili mesecno vise od 500km.Svidja mi se Alfa 147 1.6(to mi je najvise sto bih uzeo) odavno ih merkam.Ali ne verujem da ima neki dobar primerak.Auto koji bi sad uzeli vozili bi najvise 3-4god.Skodu Feliciu ima cale(uzeli smo je novu) i jako sam zadovoljan Skodom.Tako da bi Fabia upala u razmatranje mada iskreno promenio bih malo proizvodjaca uprkos tome sto imam sve reci hvale za skodu(mislim na cenu odrzavanja,pouzdanost itd.)
            Znam za taj jadac manja kubikaza veca potrosnja.

Imao je drug Yarisa..Ne svidja mi se..Enterijer mi se ne svidja.Pouzdan auto ali mi je ruzan mnogo.

Comment

• gorans
              CBC Senator XXL
              • 09.03.2010
              • 1525
              • Beograd

Znaci da ipak gledas srcem a ne razumom

Comment

• milan.nikolic91
                CBC Član
                • 20.09.2008
                • 30
                • Surdulica

Samo Alfu i Yarisa..

Comment

• mobbdeepqb
                  CBC Senator XXL
                  • 19.07.2009
                  • 383
                  • beograd

sa tvojim budetom Alfu nikako,skupa je za odrzavanje,a Clio bi mogao jedino ako nisi visok,posto ja sa svojih 180 udarim glavu svaki put kada ulazim,izlazim Salim se malo naravno.Ovaj sporting ti isto ne bi preporucio,jednostavno takav auto ti ne treba.Obican 1.2 ti je dovoljan,ali nemoj da mislis da on trosi manje nego neki 1.6 npr.

Comment

• gorans
                    CBC Senator XXL
                    • 09.03.2010
                    • 1525
                    • Beograd

Nesto kopam po oglasima i naletim na ovaj,deluje mi ok samo izgleda nema klimu ali moze da ti pretekne neki dinar za nedaj boze.Verovatno moze i da se spusti cena.Toliko od mene,nadam se da nisam smorio

Comment

• sri98
                      Admin od Trpeze
                      • 24.10.2004
                      • 7262
                      • Republic of Konjarnik
                      • Toyota Corolla E 210

Originally posted by gorans
                      Znaci da ipak gledas srcem a ne razumom
                      a sa tim budzetom za kupovinu i eksploataciju treba razmisljati suprotno, znaci, prvo pouzdanost, pa onda lepota.
                      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• milan.nikolic91
                        CBC Član
                        • 20.09.2008
                        • 30
                        • Surdulica

Vozio sam Grande Punto 1.2 68ks i bas je slab...Cini mi se da je Punto II 1.2 znatno zustriji i bolje vuce.Moracu da pitam druga da probam Clio 1.2 pa da razmislim o svemu.Toyota je pouzdana i jako zahvalan auto ali jednostavno mi se ne svidja.

Comment

• mobbdeepqb
                          CBC Senator XXL
                          • 19.07.2009
                          • 383
                          • beograd

U pravu si Punto 2 1.2 je startniji,brzi od Grande-a.Mozes i da vidis 1.3 multijet..jes da je dizel ali ide samo tako,a reg.nije skupa....

Comment

• milan.nikolic91
                            CBC Član
                            • 20.09.2008
                            • 30
                            • Surdulica

Tesko se nalazi dobar primerak dizelasa..Svi prelaze velike kilometraze.Ali taj 1.3jtd mi je zanimljiv primerak.Razmisljam se da cekam prolece pa da pazarim G.P 1.3jtd ali tesko da ubodem dobar.A pare nisu problem pare ima samo mi se ne daju..

Comment

• Paranoid
                              CBC Senator XXL
                              • 13.01.2009
                              • 622
                              • Beograd
                              • Fiat 131 1300

Izvini ali sviras brate frulicu mnogo kad vec neces da pustis da ti ljudi pomognu procitaj forum nedelju dana samo ce ti se kazati ovo je smesno.
                              Heavy horses ! Move the land under me ...

Comment

Working...
                              X