Saxo do 2500 eura

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • djolek
    CBC Početnik
    • 28.07.2010
    • 4
    • Beograd

Saxo do 2500 eura

Pozdrav svima!
    Bio sam ranije na forumu, ali od kada sam prodao auto ne, a tome ima vec 2 godine. Morao sam i novi nalog da napravim jer zaboravih pass
    Elem, kupio bih sto noviji auto za do 2500 eura. Izbor nije veliki, a potreban mi je mali auto zbog parkinga, mali potrosac i benzinac jer ne bih prelazio vise od 8-9k godisnje pa mi ne treba dizel, itd. Izbor je pao na Saxa koji mi je najlepsi u tom rangu cena i godista (Punto, 106, Seicento, Fiesta).
    Interesuje me motor 1.1 i godiste od 2000. pa na dalje. Na sta treba obratiti paznju kod ovog modela?

Hvala unapred
  • Eon
    Moderator
    • 10.03.2005
    • 4225
    • Beograd-NBG-44
    • Superb 2.0 4x4 DSG

Re: Saxo do 2500 eura

Na pravio si dobar izbor, Punto i 206 bi morali da budu dosta stariji. Pogledaj malo po placevima, a već će se neko priključiti temi!!!!
    Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
    Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• IlijaGM
      CBC Senator XXL
      • 02.12.2008
      • 313
      • Gornji Milanovac

mozesh i pug 106 i on je tu negde sa cenom
      Originally posted by zoranbg
      nemci i nemacki automobili postadose ko Čak Noris... sve su oni..

Comment

• skijash
        CBC Senator XXL
        • 07.09.2007
        • 1354
        • Beograd
        • wrx

Pogledaj mnogobrojne teme o saksu na forumu, u "Automobili članova sa opisom" i "VTS kutak", mada su većinom VTS i VTR sigurno se dosta stvari odnosi i na model koji te interesuje.

Comment

• djolek
          CBC Početnik
          • 28.07.2010
          • 4
          • Beograd

Pregledao sam dobar deo, ali kao sto si sam rekao uglavnom se sve odnosi na VTS/R model odnosno motor 1.6. Pretpostavljam da VTS/R modeli imaju dosta specificnosti u odnosu na obican model - vesanje, kocnice i slicno - te je moje pitanje bilo u tom smeru. Plus motor 1.1 koji mi je totalna nepoznanica.
          Ukoliko se odlucim za Saxa, to ce mi biti prvi francuski automobil tako da sa njima bas nemam nikakvog iskustva.

Comment

• CikaKure
            CBC Senator XXL
            • 14.08.2005
            • 668
            • Beograd

Ta totalna nepoznanica je odlicna. U firmi smo imali pezo 106 sa tim motorom, i bio je super, bas je fino isao za tu zapreminu.
            Nikakvih specijalnih kvarova nismo imali na njemu. Nesto je bilo malo na trapu intervencija, ali obzirom na predjenu kilometrazu (od oko 100.000 km za nekoliko godina) to je potpuno prihvatljivo. Znam da je na otvorenom trosio oko 5 litara, u gradu 7-8. Prodat koleginici iz firme, koja ga i dalje vozi.

Dalje, kolega je imao saxo, koji je bio sa 1.4 motorom, nije bio nikakav sportski, ali je imao VTS izgled. Autic je skroz zgodan za po gradu (isto vazi i za pug 106). Unutra je pristojno prostran, na prednjem sedistu sam sedeo bez problema (200 cm visine) pa ti vidi - isto vazi i za 106. Mogao sam da se zavucem i na zadnju klupu, i da prezivim tamo neku kracu voznju.
            Nevolja sa tim saxom je bila bas taj VTS izgled pa je trazenje delova limarije i plastika nakon manjeg sudara bila vrlo skupa avantura, jer to niko nije imao. Za obican saxo - nije bilo problema naci sta god, ali za taj sa VTS izgledom jeste.

U oba auta su sedista bila pristojno udobna, a i razumno su bili komforni za svoj gabarit. Iznenadio bi se da ih uporedis sa na primer broj vecim pezoom 206, koliko su dobri u tom pogledu.

Nadam se da sam bio od pomoci.

Comment

• djolek
              CBC Početnik
              • 28.07.2010
              • 4
              • Beograd

Hvala
              Pitanje vezano za trap - citao sam u vise postova o problemima sa zadnjim trapom. Naime, skoro da sam se odlucio za jednog Saxa, gledao sam ga i izgleda skroz pristojno, ali bih da proverim i taj trap. Buduci da nije registrovan, ne mogu da ga vozim u servis pa me interesuje imate li savet kako da proverim stanje trapa?

Comment

• djolek
                CBC Početnik
                • 28.07.2010
                • 4
                • Beograd

Kupljen Peugeot 106.
                Hvala na savetima.

Comment

• Eon
                  Moderator
                  • 10.03.2005
                  • 4225
                  • Beograd-NBG-44
                  • Superb 2.0 4x4 DSG

Čestitke na kupovini i da te služi bez premca dok ne poželiš da ga prodaš!!!
                  Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                  Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• dris
                    CBC Veteran
                    • 24.01.2008
                    • 172
                    • Novi Sad

sve cestitke

taj autic je pun gas, prava gradska zujalica. Licno nisam imao nekih dodirnih tacaka sa njim ali ujak je uzeo pre 2-3 godine i veoma je zadovoljan, a on zbog relacije kuca-poso, poso-kuca prelazi finu kilometrazu i to po izuzetno losem putu (da ne kaem kaldrmi), a potrosnja smejurija. Samo u startu odradi sta treba na njemu i ima da razmiljas jedino o registraciji....

pozz.

Comment

Working...
                    X