Audi A3 vs Nova Opel Astra

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • stadakupim
    CBC Početnik
    • 30.07.2010
    • 3
    • beograd

Audi A3 vs Nova Opel Astra

Izbor se sveo na dva auta, u pitanju su novi automobili:

A3 Sportback 1.6 ATTRACTION, benzin, 103ks 17.100e
    ABS, ESP,servo volan prednji i zadnji nasloni za glavu, centralno zaključavanje sa daljinskom komandom, el. Podizači stakala, prednji i bočni vazdušni jastuci, el. Podešavanje retrovizora, board kompjuter, naslon za ruku, automaski klima uređaj , CD/MP3, itd., Cobra alarm i klin mehanicka zastita

ili

Opel Astra, 1.6 Enjoy, benzin, 100ks 16.900e

Koliko ce opasti cena jednom a koliko drugom kroz nekih 5-6 godina, audi a3 dugo nije izasao nov model, sto znaci da kad izadje (kroz godinu, dve verovatno) da ovom modelu znacajno padne cena kao polovnom, dok je astra izasla ove godine, ali s druge strane zna se da audi "duze drzi" cenu u odnosu na opel.
    Koje su najznacajnije prednosti i mane ovih modela... Hvala
  • aivan
    CBC Senator
    • 28.02.2006
    • 247
    • Bograd, Mirijevo

Re: Audi A3 vs Nova Opel Astra

Nova Astra je "nova" pa tesko da neko ima iskustva s njom, ali mislim da si pogresio sa 1.6 100 ks? Nema takvog motora. 100 ks ima 1.4 twinport, a 1.6 je negde prema 115 ks cini mi se ..
    Astra Classic II 1.4 Twinport (ex: Kadett E 1.3i )

Comment

• kristina990
      Banovan
      • 13.04.2009
      • 1066
      • Srbija

audi A3-kvalitet pemium klase koji se oseća čim sedneš u njega,izbor motora odličan,jednostavan proveren agregat,nije zahtevan za održavanje,dizajn za sva vremena,znači sve vremenom doterano i ispeglano.sve preporuke za audi.gubitak cene s vremenom mnogo manji nego kod bilo kojeg opela.zakaži probnu vožnju u nekoj auto kući i biće ti sve jasno.
      opel-lično svi novi opeli su mi izrazito ružni spolja,a ni unutra mi se ne sviđaju,jednostavno više mi ne liče uopšte na nemački auto
      kad bi mogao da biram novi auto te klase,a često sam o tome razmišljao, moj izbor bi bio upravo audi A3 ili nova škoda oktavija
      između kojih gotovo da nema razlike osim u dizajnu i kvalitetu materijala,ergonomija je fantastična u oba modela i gotovo da nema razlike kad pređeš iz audija u škodu i obratno.
      i moram da pomenem još jedan model koji mi se sviđa,a to je ford fokus novi
      u svakom slučaju moj glas ide za audi A3,nema greške!

Comment

• mobbdeepqb
        CBC Senator XXL
        • 19.07.2009
        • 383
        • beograd

Ja bih Astru.Nov je model,jeftiniji za odrzavanje.....a Audi je staiji model i to je samo nalickani Golf.Jedino sto ce drzati cenu uvek.

Comment

• stadakupim
          CBC Početnik
          • 30.07.2010
          • 3
          • beograd

Originally posted by aivan
          Nova Astra je "nova" pa tesko da neko ima iskustva s njom, ali mislim da si pogresio sa 1.6 100 ks? Nema takvog motora. 100 ks ima 1.4 twinport, a 1.6 je negde prema 115 ks cini mi se ..
          Da jeste 115ks, 100ks je varjanti 1.4 koja je otpala, mnogo je slabo.

Malopre sam zvao PorcheAda salon da vidim koja je tamo cena za Audija A3, i kazu da nemaju vise 1.6 benzinac, da je to star motor (skoro 20god?!?) i da se on vise nece proizvoditi, i da imaju samo dizele. E sad mi je ovo malo cudno da je toliko star, kakav je to motor?

Comment

• mobbdeepqb
            CBC Senator XXL
            • 19.07.2009
            • 383
            • beograd

To je extra motor.....ima ga u golfu 4,pastatu b5,b5 restyling,audiju.......mnogi se kunu u taj motor mada je 2.0 jos bolji...

Comment

• zverko
              CBC Senator XXL
              • 19.08.2005
              • 7085
              • BGD
              • Audi A4

a Audi je staiji model i to je samo nalickani Golf
              dal se salis?
              deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• mobbdeepqb
                CBC Senator XXL
                • 19.07.2009
                • 383
                • beograd

Ne,znam zato sto sam vozio ortakov

a i su to kazu koji su ga vozili,popravljaju....Verovao ili ne ali i stariji TT je slican golfu,samo nabudzen,dok je novi druga prica.

Comment

• stadakupim
                  CBC Početnik
                  • 30.07.2010
                  • 3
                  • beograd

Znaci motor je dobar iako je stariji, ja se bojim da je prevazidjen jer prestaje da se proizvodi, mada se ja u to slabo razumem.

Comment

• NikiforIII
                    CBC Član
                    • 07.01.2010
                    • 66
                    • Novi Sad

Audi A3. Zasto? Zato. Jos ako je Sportback pun pogodak. Jedino sto bi ja uzeo 1.4TSI od 122ks jer je snazniji i ekonomicniji od "starog" 1.6 za koga kruzi prica da je veoma "zedan".
                    Bolje vrabac u ruci, nego golub na grani...

Comment

• zverko
                      CBC Senator XXL
                      • 19.08.2005
                      • 7085
                      • BGD
                      • Audi A4

@mobbdeepqb: ovo na slici je stari model. on covek oce da kupi novi u kome je 1.6FSI motor. drugo A3, Golf, TT i Oktavia su pravljeni na istoj platformi stim da je Audi daleeeko kvalitetnije uradjen tako da poredjene sa golfom je smesno a i cena govori o tome u prilog. Takodje, porediti Audi i Opel... Bog i Sesirdzija...
                      deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• dris
                        CBC Veteran
                        • 24.01.2008
                        • 172
                        • Novi Sad

iako ni najmanje nemam pravo da komentarisem "motore"... ubacicu se malo u pricu...

Originally posted by stadakupim
                        Znaci motor je dobar iako je stariji, ja se bojim da je prevazidjen jer prestaje da se proizvodi, mada se ja u to slabo razumem.
                        Cisto sumnjam da je "prevazidjenost motora" presudan faktor u prestanku proizvodnje istog... verujem da ce ista "proizvodna hala" zavrsiti negde u zemljama treceg sveta i da ce se taj "treci" svet itekako lepo navozati "prevazidjenim" motorima

Ajde da napravim malu paralelu: danas imash nove racunare pentium XYZ za vec 160-170e, uzmi za zadatak da sa tacke A do tacke B (recimo 30m) treba preneti 20 " novih" kucista, i isto tako da treba preneti 20 starkelja pentium 1(pre Kineskog teh. boom-a) starih 15-ak godina.
                        Razlika "bola" u ledjima je direktno srazmerna kvalitetu izrade tih kucista (komponenti)...(bolela su me ledja itekako...svojevremeno)

... a ljudi menjaju ta kucista vecinom zbog trenda, intersantnih novotarija,novijih operativnih sistema itd. a ne zato sto su ova novija "bolja" od starijih...

da ne zaboravim... bol starih pentium 1 se teze zaboravlja

Comment

• somi_kac
                          CBC Senator XXL
                          • 03.04.2009
                          • 796
                          • Kać

Cek, cek, cek, cek... Pa, to je prosla Astra, Astra H, nije nova!

Nove imaju na 1.6 115ks, i 1.6 turbo 182ks!
                          OPEL Astra 1.6i
                          OPEL Kadett 1.6
                          ŠKODA Favorit

Comment

• CikaKure
                            CBC Senator XXL
                            • 14.08.2005
                            • 668
                            • Beograd

Kako stoji stvar sa prostorom u tom Audiju A3? Jel znacajno bolje nego oni stari modeli?

Comment

• Car
                              CBC Senator XXL
                              • 07.07.2005
                              • 900
                              • Beograd

Meni taj A3 toliko dobro izgleda i spolja i iznutra da ne bih nijednog trenutka razmišljao o astri - ako se već izbor sveo na ta dva.
                              Ostalo ne bih da komentarišem, jer verujem da je i kod astre i kod A3 kvalitet i "pouzdanost" na nivou zadatka, pa to ne bih ni uzimao kao neki bitan faktor, posebno što su novi automobili u pitanju.

Dakle, moj izbor bi bio A3+kasko+ još neka zaštita od krađe, i vozi miško.

Comment

Working...
                              X