Opel Astra g ili Fiat Stilo?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • darko5
    CBC Početnik
    • 27.07.2010
    • 8
    • PA

Opel Astra g ili Fiat Stilo?

Cao svima! Dosta sam citao vasa iskustva i misljenja o ovim i drugim automobilima, i mislim da bi mi za donosonje odluke o automobilu prilicno pomoglo i vase misljenje o odnosu ova dva modela. Konkretno mislim na Astru 1.4 16v 2001.(ili 1.7 dti) i Stilo 1.6 16v 2002. Koliko sam se raspitao oba automobila su slicna za odrzavanje mada sam cuo da se fiat malo cesce kvari sto se elektronike i sitnih kvarova tice. Opel mi deluje malo kvalitetnije, ili sam ja malo vise naklonjen nemackoj izradi... Voleo bih da cujem vasa misljenja vezana za sve oblasti oko kojih imate iskustva, kao i oko estetike automobila (nisam siguran koji mi je lepsi, napominjem da mislim iskljucivo na verzije sa 4/5 vrata). Inace budzet mi je do 4000e.
  • gogi11
    CBC Senator XXL
    • 26.10.2009
    • 790
    • Sever Srbije - Novi Sad

Re: Opel Astra g ili Fiat Stilo?

Ako ce mo o kvalitetu tiu ce da prevagne na stranu Astre ali ako cemo po izgledu exterijera i enterijera a pogotovo enterijera stilo odnosi veliku pobedu (po meni)
    Stilo je poput lagune poznat po cestim ali u glavnom sitnim problemima sa elektronikom dok kod astre nije ta situacija ali moze da ima problem sa protokomerom koji je poprilicno skup.
    Za dizelase ( i astru i stila) je standardna prica sa odrzavanjem : dizne pumpa turbina dakle nesto malo skuplje odrzavanje u odnosu na benzince.
    Inace za 4000e imas da biras i astre i stila samo treba ubosti pravi primerak. Koliko vrata ? Stilo u izvedbi sa 3 vrata je prelep ostalo vec kako po kome .

Comment

• somi_kac
      CBC Senator XXL
      • 03.04.2009
      • 796
      • Kać

Sto se tice kvaliteta izrade, Astra. Sto se tice benzinskih motora koje ti trazis, Astra. Sto se tice dizelasa, ako prosiris pretragu, Stilov JTD.
      OPEL Astra 1.6i
      OPEL Kadett 1.6
      ŠKODA Favorit

Comment

• darko5
        CBC Početnik
        • 27.07.2010
        • 8
        • PA

I sto se astre a i stila tice u obzir dolaze samo modeli sa 4/5 vrata. Mislim da je vredno zrtvovati malo lepsu liniju zarad funkcionalnosti. Razmisljao sam o tim JTD motorima kod stila. Svi hvale taj sistem. Koliko znam italijani su to i osmislili i prodali opelu i drugima. Tu je jedini problem to sto stilo ne postoji u JTD varijanti ispod 1900cm3, sto mi je mnogo i za registraciju i za potrosnju nafte. Zato su mi najprivlacniji 1.4 ili 1.6 motori uz to da im ugradim naknadno plin koji kosta oko 600e. Ima li neko iskustva sa potrosnjom? Kakva je limarija kod ovih automobila? Cuo sam da je kod fiata lim nesto meksi ali je pocinkovan, ne znam koliko je to tacno...

Comment

• somi_kac
          CBC Senator XXL
          • 03.04.2009
          • 796
          • Kać

Italijani su to osmislili sa Opelom, zato i valja.
          OPEL Astra 1.6i
          OPEL Kadett 1.6
          ŠKODA Favorit

Comment

• marija12
            CBC Veteran
            • 15.04.2010
            • 193
            • Novi Sad
            • Stilo 1.9JTD

Stilo sa 5 vrata nije istih dimenzija kao model sa 3 vrata, meni lično izgleda prilično ružniji zbog toga. O JTD motorima ne razmišljaj, kupi i uživaj . Potrošnja nemaj da te brine, ne bi trebalo da prelazi 6l/100km. A sto se tiče registracije, nećeš ti puno da uštediš na 1.6 motoru u odnosu na 1.9, bitno je da nije preko 2.0. Mislim da je razlika 3-4 hiljade din. Što se lima tiče, pocinkovan je, koliko je debeo ne znam ali nisam još video trulog Fiata starog 10-ak godina, što se ne može reći za neke hvaljanije proizvođače automobila.
            I na kraju da ti kažem da sam za 15 godina koliko vozima promenio preko 20 auta, samo par dizela sam vozio, svi ostali su bili benzina-gas. Pre 6 meseci sam na nagovor prijatelja rešio da uzmem neki common rail disel (JTD,TDCi,CDTI,HDI...) i nakon 15000 km vožnje mogu samo da ti kažem da nikad više neću da vozim auto na gas. Postoji mnogo razloga zašto sam doneo tu odluku, nemam toliko vremena da ti detaljišem ali budi siguran da ako kupiš Astru ili Stila nije bitno i ako uzmeš dizela nećeš pogrešiti. Mislim da je astrin 1.7 motor nešto inertiniji u odnosu na Stila sa 116KS, a vidim da bežiš od velike kubikaže pa ti Astra 2.0 sigurno ne bi odgovarala, ona bi trebalo da ima 100KS. Sad ne znam koliko ti snaga znači.
            Na kraju pročitaj ovu temu, biće ti jasno zašto Stilo ima često problema sa elektronikom u odnosu na pomalo zastarelu Astru koja je ko i sva švabska auta - jednostavna i pouzdana.

Comment

• darko5
              CBC Početnik
              • 27.07.2010
              • 8
              • PA

Hvala za link matori! Ako je sve ovo tako kao sto pise stvarno nije cudo sto cesto ima nekih sitnih kvarova. Zaista puno opreme! Imate li nekih specificnih saveta oko toga na sta treba obratiti paznju prilikom kupovine ovog modela ili astre, neke specijalne slabe tacke i sl.? Vec ste mi puno pomogli oko izbora automobila i za sada je fiat za nijansu ispred astre..

Comment

• marija12
                CBC Veteran
                • 15.04.2010
                • 193
                • Novi Sad
                • Stilo 1.9JTD

To što piše niko od nas nije izmislio, tako je kako je.
                Koliko ja znam vešanje, kvačilo i menjač ponekad su slabašni kod Fiata, motor ako je održavan ni 500Kkm mu neće smetati, lim je pocinkovan i da ima 10+godina opet nista. Ostalo sitne muke oko elektronike.
                Kod Astre je vešanje tvrdo ali besprekorno, kvalitet materijala isto tako i spolja i unutra. E sad čuo sam lično puno loših iskustava sa motorom, uglavnom sa delom oko turbine, tu uglavnom kude ovaj jači 2.0 motor. Jbg, sve je stvar kako ti se posreći da ubodeš, može biti da je neko imao sasvim suprotna iskustva. Moraš naći nekog mehaničara koji se razume a kome veruješ i kod koga nikako ne popravljaš auto da ti pregleda auto.

Comment

• somi_kac
                  CBC Senator XXL
                  • 03.04.2009
                  • 796
                  • Kać

Moj savet ti je da se klanjas dizelasa ako prelazis manje kilometraze godisnje od recimo 20.000km. Njih se isplati u Srbiji kupiti nove i u garanciji, ovo sto je stiglo sa zapada nije sigurno stojalo u garazi 5 dana u nedelji.
                  OPEL Astra 1.6i
                  OPEL Kadett 1.6
                  ŠKODA Favorit

Comment

• ECO TEC
                    CBC Član
                    • 17.12.2008
                    • 26
                    • Lesak-Kosovo

Astra je kvalitetnija,sto je veoma jak argument,a Stilo svoj glavni adut dizajn,gubi sa eliminacijom verzije sa 3 vrata,po meni retrko koji auto evropskih proizvodjaca mi je ruzniji od stila 4/5 vrata i karavanske verzije,a fijat kao marka je jedinu zaista dobru stvar koju je napravio u zadnjih 10ak godina taj JTD motor.
                    Ako kupujes Astru kupuj iskljucivo benzinsku varijantu,to je amin,a i ugradnja gasa nebi smela da predje 450e ko ti je rekao 600 preskup je.
                    Ako kupujes Stila iskljucivo JTD,i ne pomisljaj na benzinca jer ubice te sa elektronikom.
                    Dakle po meni Astru dizel eliminisi,Stila benzinca eliminisi.A postoji odredjen broj cinjenica koje svakako treba uzeti u obzir na strani Astre,dalja prodaja,jer ce za par godina tog stila biti pa skoro nemoguca misija dobro prodati.Voznja Astre na gas je jeftinija od voznje Stila sa JTD motorom,bilo sta na vesanju kod astre retko strada,a dok Stilovo vesanje nasi putevi neumoljivo unistavaju,sa Astrom na benzin-gas ces imati jeftinije odrzavanje od JTDa,i na kraju cena registracije ce ti biti niza kod Astre,ne nesto znacajno ali niza.

Comment

• sasa_vu
                      CBC Član
                      • 21.02.2010
                      • 13
                      • Beograd

Sto se tice elektronike, problematicni mogu biti modeli pre 2004 koliko znam.
                      Mada, moj je 2001 godiste i benzinac, i sem standardne zezalice za pomocni airbag nikakvih problema sa elektronikom nisam imao( da se ne ureknem ), za ovih skoro godinu dana voznje.
                      A i taj airbag senzor se trajno popravlja za 50-60e.

Probaj i Astru i Stila u voznji, vidi sta ti bolje "lezi", koji ti se vise svidja, raspitaj se o ceni odrzavanja i donesi odluku
                      A onda majstora pod ruku i detaljan pretres

Comment

• darko5
                        CBC Početnik
                        • 27.07.2010
                        • 8
                        • PA

Sto se tice igleda enterijera meni licno je lepsi stilo, a sto se tice eksterijera mozda je za nijansu lepsa astra. Koliko sam primetio ljudima je ta astra pomalo staromodna sto se tice spoljasnjeg izgleda. Sta vi mislite, da li je astra h zamenila astru g sto se tice oblika karoserije? Astru sam vozio i cini mi se da je malo tvrdja po kaldrmi, dok stila jos nisam probao. Bezim od tog JTD motora kod stila jer on ako trosi 6-7l to je vise neko da uzmem neki 1.6 i vozim na plin, a o 1.4 motoru i da ne pricamo.. Sto se tice plina raspitao sam se na par mesta i rekli su mi da za turski sistem kosta 450e + doplata ako zelim tocak-bocu + doplata za euro ventil, a za italijanski sitem sa tocak bocom i euro ventilom 590e i garancija 100000km ili 3god.

Comment

• mobbdeepqb
                          CBC Senator XXL
                          • 19.07.2009
                          • 383
                          • beograd

Enterijer kod Stila je dosta lepsi od Astrinog.Astrin je kvalitetniji ali je dosta zastareo,bar 10 god.Nemoj da mislis da je 6 l za JTD puno,toliko ti trosi svaki dizelas tog ranga,a potrosnja 1.6 i 1.4 je slicna,jer opet 1.4 treba da povuce tu tezinu.Astra h jeste zamenila G i ona je vrh,najvise mi se svidja GTC,prelepa je.Za Astru G npr. 17 dti je slab,pa bolje da uzmes 2.0 dti ili 1.8 b....i da sto se izgleda tice Stilo sa 3-ja vrata je mnogo lepsi od onoga sa 5-oro....

Comment

• sasa_vu
                            CBC Član
                            • 21.02.2010
                            • 13
                            • Beograd

1.6 ce ti po gradu trositi 9-10 l benzina, a plina verovatno 1-2 l vise.
                            Moj 1.8 trosi po gradu 10-10.5 l benzina, a plina ne znam, jer o njegovoj potrosnji i ne vodim nesto racuna.
                            1.4 je slab za Stila po mom misljenju.

Comment

• marija12
                              CBC Veteran
                              • 15.04.2010
                              • 193
                              • Novi Sad
                              • Stilo 1.9JTD

Da ne bude da ja nešto forsiram Fijata, meni se iskreno jedino sviđa spolja i to verzija sa 3 vrata. Unutra mi je ružan kao đavo ali to je moje viđenje, nekome se i Multipla sviđa ja ne bi smeo od sramote da je vozim. Tako da vizuelni doživljaj lepote auta je kod svih nas drugačiji. Astra mi je podjednako lepa spolja kao i unutra, istina jeste malo staromodna ali sta da se radi, meni je i to lepše nego kod stila. Hteo sam samo da istaknem komociju u vožnji JTD motora i budženog plina na Astri, da planiraš da ga voziš i dalje na benzin to bi bila druga priča. A razlika u ceni vožnje nije veća od 1,5 dinar po KM i to zato što je kod nas ovako naduvena cena eurodizela.

Comment

Working...
                              X