Sa obzirom na budzet od nekih 7000eur odlucio sam se za jedan od ova dva modela. Oba auta bi imala 5v i bila god 2005 ili 2006. Megan bi morao da ima 6 brzina menjac a za Peugeot nisam upoznam u neke razlike u motorima za istom kubikazom a razlicitom snagom. Molio bih za savete sta bi ste vi prevashodno izabrali od ova dva modela i zasto. Unapred hvala svima na pomoci.
Renault Megane 1.5 DCI VS. Peugeot 307 1.6 HDI
Collapse
X
-
Re: Renault Megane 1.5 DCI VS. Peugeot 307 1.6 HDI
1.5 dci nema 6 brzina,a i ima problem sa diznama,Bosch pumpom...bolje uzmi 1.9 dci,ali opet on ima plivajuci zamajac od 1000 E....307 ima problem sa elektronikom i ima FAP filter,koji je dosta skup,ali mnogo njih je resilo to tako sto su ga uklonili.....
-
-
Originally posted by mobbdeepqb1.5 dci nema 6 brzina,a i ima problem sa diznama,Bosch pumpom...bolje uzmi 1.9 dci,ali opet on ima plivajuci zamajac od 1000 E....307 ima problem sa elektronikom i ima FAP filter,koji je dosta skup,ali mnogo njih je resilo to tako sto su ga uklonili.....
Ne siri dezinformacije
1.5 dci sa 106ks ima 6. brzina i motor je za preporuku (siemens elektronika, ubrizgavanje). Slabiji dci od 86/82ks (i 70/65ks na Cliu) imaju Delphi ubrizgavanje i elektroniku i tu zna da dodje do poznatog problema sa Delphi pumpom koja se zbog slabog kvaliteta materijala oljusti iznutra (stator). Dakle, 1.5dci od 106ks i slabije verzije zajednicko imaju jedino blok motora, sve ostalo je drugacije
Ovaj jaci motor ide jako lepo i umeren je potrosac, ima plivajuci zamajac jer je menjac isti kao kod 1.9dci.
Za preporuku ne znam sta da kazem, meni je sve to isto ...... samo drugo pakovanje. ja bih pre gledao stanje odredjenog primerka ngo da jurim odredjen model. trreba imati na umu da je MeganeII postao jedan od trazenijih modela kod lopova ali se za 25e stavi maletene nepremostiva zastita i miran si kao i sa svakim drugim autom.Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem
Comment
-
-
kako poredis punta sa meganom i pezoom.pa to je neuporedivo.a imam utisak da je taj 1.3 motor slabasan.znam da ce se sad javiti neko sa suprotnim misljenjem ali kad ga malo opteretis,ukljucis klimu ima da se vuce po putu kao mrcina.
ja voyim megana 1.5 vec tri ipo godine preso sam nekih stotinak hiljada a motor je ukupne preso 210000 i nisam imao ama bas nikakav problem do sad.sem sa erg ventilom pre par meseci.
preporucujem reno iz vise razloga,pre svega iz svog iskustva.a i emocije malo doprinose preporuci
Comment
-
-
Tačno je da nisu uporedivi modeli, mada mislim da taj grande nije tako loš izbor za naše uslove. Mala kubikaža, solidna snaga (verzija sa 90KS), jako mala potrošnja (4,6l/100km) i na kraju cena održavanja. Mada da je za broj veći sve bi bilo potaman
Comment
-
-
Originally posted by razor81Nisam to mislio, nego da li motor od 109ks imataj plivajuci zamajac i fap filter?
Comment
-
Comment