Daj bre ljudi ne zaludjujte se sa korejancima.
hyundai - kupovina automobila iz amerike
Collapse
X
-
u bgd znam za onaj abc coblex, sad vidim i jos par firmi, ali uglavnom rade dzipove, ford i vw....
koliko bi kostao brod za 1 automobil, do evrope? hmm.. petljancija je to...
dobro, sta smo zakljucili, da li hyundai za usa trziste vredi kupiti i voziti ovde ili ne?"Sta god da ti se danas dogodi, ma kako ruzno ili bez veze, mnogo je bolje nego
da ti se ne dogadja nista, jer ce zivot biti zanimljiviji." - A.P.
Comment
-
-
brodski prevoz je veoma jeftin u celoj prici, i najlakse se odradi.
problem nastaje kada i ako se radi homologacija za euro norme, a to kooooosta i kasnije odrzavanje/servisiranje.
da je tako isplativo u ukupnom zbiru pa cela Evropa bi odavno bila preplavljena vozilima kupljenim preko bare, a znamo iz prakse da je americki auto u Evropi retka zverka.
plus, sto su auti iz SAD po pravilu neprilagodjeni za evro uslove eksploatacije kao sto je opisano- ovde ne preteze penzionerska upotreba auta pri malim brzinama kretanja.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
ne stizem da pozovem servis, to je problem! obaveze, zena, deca....
to sa kvalitetom proizvodnje me najvise brine, da nisu predvidjeni za evropsku upotrebu, tj. projektovani za voznju, umesto za gledanje...."Sta god da ti se danas dogodi, ma kako ruzno ili bez veze, mnogo je bolje nego
da ti se ne dogadja nista, jer ce zivot biti zanimljiviji." - A.P.
Comment
-
-
idi u servis, zovi, prosetaj se internetom, prikupi sto vise informacija o konkretnom modelu. mozes dobro i mozes lose da prodjes na kraju, sto vise informacija imas odluku ces lakse pravilno doneti, prema realnom stanju.
uvek treba racunati ukupnu cenu nabavke I upotrebe (naglasavam ono i) za neki period, recimo 3-5 ili 7 godina (10) koliko vec planiras da ga vozis.
onda to uporedi sa drugim modelom (iste ili druge firme) za isti period upotrebe i iste ocekivane nacine...
i tako moze da se pogresi u proceni, ali je rizik ipak manji.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Originally posted by WartburgElektronika u autu je sigurno drugacija.
Kod njih je recimo struja 50Hz , kod nas (uopste u Evropi) je 60Hz, a u Rusiji je 70Hz i u Engleskoj je drugacije ne znam tacno kolko.
Tako da sigurno ima razlike i u kolima.
Kakve veze to ima sa autoelektronikom koja radi na DC (jednosmernu struju)???
Kad auto bude vukao mrezni kabel za sobom i radio na struju za domacinstvo prihvaticemo ovakve teze, do daljnjeg su samo neosnovana nagadjanja i nista vishe.
Ovo je samo ispravka da ne bi ljude dovodili u zabludu!!!
Comment
-
-
sto se golfa tice znam jer sam gledao od prijatelja golf 3 za americko trziste i jednog za eu trziste, ista je oprema isti motor,sto se tice komfora i udobnosti ovaj za americko trziste nudi vise, ali zato sto se tice mehanike,a pogotovo trapova ovaj za eu je dosta kvalitetnije uradjen,npr. ovaj za eu trziste ima balans-stanglu a ovaj za us nema,zato ovaj svakih 5000km mjenja silenblokove, ovaj za eu trziste je uvezen iz njemacke i vozen kod nas oko 50000km i jos su mu vecina dijelova sto se tice trapa bili fabricki,dok ovaj za americko trziste po nasim putevima nije presao ni 20000 covjek je morao da mijenja sve sto se tice trapa.
za hyundai neznam ali neka americka auta i auta pravljena za njihovo trziste nemogu da se registruju u evropi jer nezadovoljavaju standarde o izduvnim gasovima i standarde o sigurnosti putnika.HSD - MAN B&W 77600PS x 104 RPM
Comment
-
-
Comment
-
Comment