polo vs stilo vs megan?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ivke7777
    CBC Početnik
    • 09.08.2010
    • 8
    • Novi Beograd

polo vs stilo vs megan?

Cao prijatelji nov sam na ovom forumu pa bih molio sve koji se razumeju da pomognu ako mogu...
    Raspolazem sa nekih 6000-6500 evra i zeleo bi da kupim neki pristojan auto za te pare.
    Auto mi treba i vozio bi se 99% po gradu (Bgd), znaci treba da bude koliko toliko ekonomican, dobro jedno 2-3 puta godisnje bi se otislo na odmor tipa Grcka, kopaonik.... Od auta trazim jos da ima klimu i neku osnovnu opremu tipa el. podizace, putni racunar,grejaci retrovizora(koji su veoma korisni)..itd.
    Ja sam izdvojio nekoliko modela koja su mi zapala za oko koja su tu negde po ceni i po mojim finansiskim mogucnostima.
    1. Fiat stilo 1.9 jtd 2005-2006god
    2. Polo 1.2 2005-2006god
    3. Renault megan karavan 1.5 dth 2005-2006god
    E sada mene zanima koji su od ovih kola bolja da tako kazem za odrzavanje i kako su se pokazala tipa kvarova, potrosnje, cena rezervnih delova-ukratko koje su im mane a koje vrline? Koja uzeti dizel ili benzin sa plinom....?
    Postujem svaki predlog i voleo bi ako imate jos neki auto da udje u razmatranje.
    Hvala unapred
  • mobbdeepqb
    CBC Senator XXL
    • 19.07.2009
    • 383
    • beograd

Re: polo vs stilo vs megan?

Po ovome sta trazis od auta Polo otpada.Benzinac je,mali je,a nemaju puno opreme.Megana bi ja uzeo,a moze i Stilo.Za te pare mozes da uzmes i Alfu 156 ili Lagunu...

Comment

• ivke7777
      CBC Početnik
      • 09.08.2010
      • 8
      • Novi Beograd

Da Polo 1.2 je slab ali moze da dodje i neki drugi motor jaci dizel ili benzinac. Kazem zato sto mi se polo mnogo svidja jer je slican golfu 5 samo umanjen.
      Voleo bi da cujem predloge

Comment

• Jesa
        CBC Senator XXL
        • 23.03.2008
        • 344
        • Beograd
        • Honda Civic 1.4 LS

Taj Polo 1.2 ce ti trositi sramotnih 12litara goriva po gradu.

Informacija iz prve ruke.
        www.reverbnation.com/eclipsebgd

Comment

• mobbdeepqb
          CBC Senator XXL
          • 19.07.2009
          • 383
          • beograd

da trosi 12 l to bas ne znam,ali mali benzinski motori ne trose malo to znam.Slab je i onda mora da povuce svoju kilazu,kilazu putnika + klima....a i ti ces ga malo vise gaziti da bi bolje povukao i eto....Uzmi Megana 1.5 dci ali onaj sa 105 ks i 6 brzina posto ovi slabiji imaju lose dizne i pumpu,a cena popravke je ogromna,i neces pogresiti.Mali je potrosac,imas vise prostora.....

Comment

• ivke7777
            CBC Početnik
            • 09.08.2010
            • 8
            • Novi Beograd

A recite mi kakvav je megan sto se tice odrzavanja -koje su mu mane, vrline, koliko trosi po gradu...-i na sta konkretno bi morao da obratim paznju pri kupovini istog.
            Motor rekoste 1.5 dci sa 105ks - cuo sam da postoji neki filter koji je jako skup... molim malo vise informacija...
            Cuo sam jos da se dosta kradu ako je to tacno ili su me pogresno informisali...
            hvala

Comment

• mobbdeepqb
              CBC Senator XXL
              • 19.07.2009
              • 383
              • beograd

Taj Megan 1.5 od 106 ks nema neke posebne mane,odrzavanje nije preterano skupo,a potrosnja je u gradu 6-7 l ,na otvorenom 5l.Malo je komplikovan sto se popravke tice,zato sto je svemu tesko prici...npr. sijalicu u faru menjas tako sto trebas da skines tocak,pa da se cimas jos dosta da bi dosao do nje i onda ces poludeti i oticu u servis gde ce te odrati....
              Mislis verovatno na FAP filter koje jeste dosta skup,ali moze da se izvadi i neces imati problema,mada nisam siguran da ga ovaj auto ima.Da se dosta kradu,to si dobro cuo.Kada kupujes taj auto treba obratiti paznju na dosta stvari,pa je najbolje povesti nekog majstora sa sobom.Treba proveriti kilometrazu u nekom ovlascenom servisu,posto ovde dolaze sa velikim kilometrazama pa je vrate na famoznih 120 000

Comment

Working...
              X