Reklo bi se večita dilema, benzin ili dizel. Molim za vaše mišljenje u vezi i30 uopšte, kao i o iskustvu, ukoliko ga neko ima, sa ugrađenim plinskim uređajem (u ivlašćenom servisu HUYNDAI) u ovaj auto. Postoji li "pametnija" kupovina za ove novce? Napominjem da godišnjem prelazim oko 20000 km. Unapred zahvalan.
hyundai i30 - benzinac 1.4 109ks ili dizelaš 1.6 109ks
Collapse
X
-
Re: hyundai i30 - benzinac 1.4 109ks ili dizelaš 1.6 109ks
Benzin + plin, ne postoji trenutno bolja varijanta, mislim jeftinija voznjajos ako sve to imas u ovlascenom servisu i ostane ti garancija extra!!!
A ako neces u ovlascenom idi kod Pere-Gas jer vidim da si iz Jagodine!
-
-
Kupujes novog?
U tom slucaju uzmi dizela, ima bolja medjuubrzanja. Vozio sam taj 1.4, fino ide, ali u trecoj mu fali snage. To jeste 109 ks na papiru za oba, ali probaj jedan i drugi pa ces videti. Taj dizel je mnogo zivahan.Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.
Comment
-
-
Naravno da dizel ima bolji obrtni moment i bolje povuce pri ubrzavanjima, ali ja sam pricao o odnosu cena-dobijeno!
Da li se isplati dati 2000€ vise za dizela, a uz to je cena dizela kao benzinu!
E sad pitanje kvaliteta motora i odrzavanje ne znam, tako da ako je dizel kvalitetniji pozdravljam, ako nije
Comment
-
-
dragon je mislio na kvaliet voznje.
i u potunosti se slazem sa njim.
dizel je startu skuplji, skuplje odrzavnje sl, ali je uzitak u voznji u odnosu na 1,4 bnz neuporediv.
ti sada vidi, da li je to vredno razlike od 2000e.
najbolje probaj i jedan i drugi motor.
Comment
-
-
Originally posted by mrkidizel je startu skuplji, skuplje odrzavnje sl, ali je uzitak u voznji u odnosu na 1,4 bnz neuporediv.I dragsteri koriste alkohol
Comment
-
-
Cini mi se da Prolupator ima dizla... tako da nadji njegovu temu, pa ces imati iz prve ruke o dizlu barem
Comment
-
-
Dakle, postoje razlike između auta koji ja imam (koreanac) i ovi' evropljana. Sitne su razlike u enterijeru, ali nekom bitne.
Moj kum je kupio i30 1.6d i žali se da mu landara poklopac prtljažnika (ona pliča iznad gepeka), oborio je zadnje sedište jednom i sad ne može da ga vrati kako treba, enterijer se malo pomerio na par mesta, vrata kasete ne zatvaraju kako treba, curila mu voda od klime u kabinu (fabricki lose namesteno) pa kad su mu popravljali izgleda da su skinuli neko deo izolacije pa sad ima nov šum u kabini. Ima zezalica.
Inače, on je uzeo auto u fulu, bolji enterijer od mog, tvrđa i lepša sedišta, felne, maglenke, autom. klima i tako to ...
Smatram osnovni paket dovoljnim (imam ga) ali bih, da sam imao para, kupio auto u full-u u to vreme.
Sad svaki i30 ima i serijski ESP što je do 00!!!
1.4b ima neke mane, evo teme viewtopic.php?f=326&t=50634
Ukoliko imaš dosta kratkih vožnji, kreni-stani i tako to - po meni je bolji izbor plinjara. Diesel traži pažnju, mnogo kilometara, skuplji je za održavanje ... ali ja ga volimNIsam vozio benzinjaru, dieselom sam sasvim zadovoljan.
U uslove kupovine ne ulazim, to je promenljivo ...
Comment
-
Comment