Octavia 1,9TDI vs i30 1,6CRDI vs CEED 1,6CRDI

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dris
    CBC Veteran
    • 24.01.2008
    • 172
    • Novi Sad

Re: Octavia 1,9TDI vs i30 1,6CRDI vs CEED 1,6CRDI

Vodeci se "onom narodnom: nema glupih pitanja"... A sta je PD motor ? Taj izraz cini mi se jos nisam "sreo".

btw. Igrom slucaja od nedavno svako jutro "akam" jednog "old school turbo diesela" sa 90 konja (+ onaj za vo**nom ) i da je buchan na 1700-1900 obrtaja jeste itekako. Al sta znam navikao sam se na brundanje i to je to, nema idealnog auta, tj. i da ga ima ja para za takav nemam...

Comment

• gorans
      CBC Senator XXL
      • 09.03.2010
      • 1525
      • Beograd

PDumpe Duse=pumpa-dizna,dizna koja se nalazi u glavi motora,ima elektronike u sebi i pogoni se preko bregaste kao ventili i kada crkne izujes se 800e!

Comment

• dris
        CBC Veteran
        • 24.01.2008
        • 172
        • Novi Sad

izvinjavam se na off-u

@gorans: hvala na informaciji, i bolje sto nisam znao za PD jer ne znam ni za 800e . Cini mi se da moj nije PD (bar se nadam viewtopic.php?f=15&t=50727 )

Comment

• kristina990
          Banovan
          • 13.04.2009
          • 1066
          • Srbija

Originally posted by gorans
          PDumpe Duse=pumpa-dizna,dizna koja se nalazi u glavi motora,ima elektronike u sebi i pogoni se preko bregaste kao ventili i kada crkne izujes se 800e!
          a koliko je dizna za CR a koliko CR boš pumpa?
          a PD dizna sigurno duže traje od gore navedenih...

Comment

• Vlada_nbgd
            CBC Senator XXL
            • 11.09.2005
            • 1066
            • Novi Beograd/Topcider
            • ford focus sport pack

Mislim da idete polako u off,ovde je rec o novom autu tako da te probleme nije za ocekivati makar u privih 200kkm,a i realno svaki savremen dizel je papren za popravku.
            FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• jaksa
              CBC Senator XXL
              • 23.10.2004
              • 701
              • Novi Beograd, SC

I dalje ne znam što Korejanaca nema po taksijima

Vozim old school dizel motor već 7 godina, pomalo mi je dosta traktor-osećaja pa ne bih eliminisao cr dizel ali je to u celoj priči relativno nebitno. Radovao bih se i novom 1,9tdi i novom 1,6crdi

Kure, hvala na preporuci, bojim se da će krajnji izbor biti izmedju ova tri modela i da će finansije i te kako uticati na konačnu odluku.

Inače danas sam obišao sva tri autosalona, ceed 2010 je prilično atraktivniji unutra od prvog izdanja. Octavia elegance je jako ubedljiva bez i da se provoza, osećaj u njoj je ako ne celu klasu ono za pola klase iznad. I30 facelift je u malom zaostatku za ceedom, u velikom za oktavijom.

Comment

• Ji 4Tze
                CBC Senator XXL
                • 04.05.2006
                • 806
                • bg
                • Honda CR-V 4WD

Nema ih jer je ovo ipak Srbija, dakle sa jakom nemačkom tradicijom

Comment

• CikaKure
                  CBC Senator XXL
                  • 14.08.2005
                  • 668
                  • Beograd

Jakso, Sve si sam rekao, i lepo zakljucio.
                  Vezano za Oktaviju - mislim da je auto koji je "zreo" proizvod - dovoljno dugo na trzistu, za ocekivati je da su izlecili sve decije bolesti. Dalje, platforma koja se koristi u Oktaviji je zajednicka sa velikim brojem prodatih automobila sirom evrope (Audi A3, Golf/Jetta 5, SEAT Leon II/Altea, Golf Plus, Touran), sto bi trebalo da ide u prilog ideje da je u pitanju pristojan proizvod i pouzdana kupovina. Ne kazem da su Ceed i i30 los izbor, ali mislim da jos neko vreme treba da prodje pa da vidimo - i30 je na trzistu tek 3, ceed 4 godine. Oktavija je na trzistu od 2004 u ovoj varijanti koju ti gledas, ako se ne varam.
                  Cini mi se da u Oktaviji ima vise prostora za putnike nego u i30, ceed nisam probao, pa ne smem da kazem nista.Bas kao i ti imam utisak, kada je u pitanju enterijer, da su materijali u Oktaviji Elegance za klasu iznad onoga sto sam video i opipao u i30 (koji je isto bio dobro opremljen).
                  Imamo nekoliko Skoda u firmi (razne varijante i generacije fabija i SuperB), i skroz pozitivno iskustvo u smislu pouzdanosti automobila i servisa. Moram da napomenem da su branici na fabijama odlicni, dobro podnose manje udarce, kojih je bilo u raznim prilikama i okolnostima.
                  U firmi u kojoj radi moja zena, takodje. Oni koriste jednu Oktaviju, bas u Elegance opremi i dizel motor (mislim da je oko 130ks) i taj auto je odlican (vozio sam se vise puta u njemu, na duze relacije). Nemaju primedbi na servis, pouzdanost i odrzavanje.
                  Istine i potpunosti informacije radi, prijatelj koji vozi i30, pre njega je imao 2 hyndaija accenta, i zadovoljan je servisom i pouzdanoscu.
                  Znam da tebi (kao ni meni) nije argument koji ce auto bolje da drzi cenu kad ga budes nekad prodavao, jer kupujes auto da ga koristis na duze staze i budes zadovoljan istim, a ne da bi ga prodavao ubrzo, ali gledajuci trenutni mentalitet nasih ljudi, Oktavija ima prednosti i u tom smislu - verujem da ces je sutra lakse prodati neko ceed ili i30.
                  Ako ne gresim, prtljaznik u Oktaviji je ODLICAN. Nisam merio i gledao zapreminu do detalja, na brzinu ovako: Oktavija ima 560l, ceed 340, i30 tek 308. Misli i o tome.

E sad lepo, ne budi stipsa, u ponedeljak idi promeni te devize sto cuvas u slamarici, kupi sebi Oktaviju, pa da castis.
                  Da se Ji pita, reko bi ti on da kupis Daciju :-) Slusaj bre prave patriote koji se razumeju u medEcinu.

Comment

• jaksa
                    CBC Senator XXL
                    • 23.10.2004
                    • 701
                    • Novi Beograd, SC

@Ji
                    Jes i to što kažeš, nisam video ni civice/accorde po taksijima. Valjda se lim istanji....

@Kure
                    Ima kolega Astru 1,7DTI, 2005. god. Crkla boš pumpa. Kia skočila na prvo mesto rang liste....
                    Što se prostora tiče, oktavija se ovde takmiči sa karavanima, ne sa hečbecima. A i prevideo si deo o finansijama

Comment

• jaksa
                      CBC Senator XXL
                      • 23.10.2004
                      • 701
                      • Novi Beograd, SC

Inače, ne dirajte mi Daciu, ja je jedini u familiji imam. Jes da kad god negde treba da je se ide s njom parkiram je na parkingu pa vozim mondeo, ali one kojima treba služi odlično

Comment

• CikaKure
                        CBC Senator XXL
                        • 14.08.2005
                        • 668
                        • Beograd

Originally posted by jaksa
                        @Kure
                        Ima kolega Astru 1,7DTI, 2005. god. Crkla boš pumpa.
                        Jeder Popel fährt einen Opel...

Finansije - ne budi stipsa

Comment

• Heinz
                          CBC Senator XXL
                          • 30.09.2004
                          • 1027
                          • Beograd, Voždovac
                          • Avensis 2.0 D4D

Bon giorno from Italy

Kako da ne bude stipsa, vidiš da mu je stalo da isprobava živce sa Kia garancijom
                          Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• miroslavm
                            CBC Senator
                            • 13.02.2007
                            • 208
                            • Beograd, Zvezdara

Uvek bih se opredelio za kiu, pa i hjundaia. Mislim da je oktavija zastareliji koncept od njih ( Čini mi se da je bazirana na golf IV a ne V, malo produžena) Firma je imala oktaviju, nije se moglo udobno sedeti pozadi, a moje noge nisu predugačke.

Comment

• miskovolvo
                              CBC Veteran
                              • 22.02.2010
                              • 171
                              • Aleksinac

Pa hajde kazite mi koji je auto iz WV grupacije,novije generacije udoban,ja ih popravljam svaki dan,za tehniku svaka cast,ali ako hoces udobnost kupi Francuza,sto se tice Skode,ja imam pozitvna iskustva,jeste najnesigurnija i znatno losija od Passata,ali to je logicna hijerarhija u WV,mora da se zna ko vozi traktor,a ko otvara kapiju,Za Koreance nisam bas siguran koliko su dobri,imaju oni jos mnogo da gule kolena i da prave kola jos neku deceniju da bi postigli neki nivo,a posto ste spominjali Astru H meni se izuzetno svidja ,sto se tice udobnosti auto je super,mali potrosac,odlicni motori,tu i tamo sitni problemi sa elektronikom,ali po meni bolji izbor i od Skode i od Kie,ali o ukusima ne treba raspravljati zar ne

Comment

• Heinz
                                CBC Senator XXL
                                • 30.09.2004
                                • 1027
                                • Beograd, Voždovac
                                • Avensis 2.0 D4D

Pošto ih svaki dan popravljaš, verovatno znaš da je svaki deo za Škodu identičan sa VW delom, i nose iste oznake, tako da mi nije jasno baš šta je tu najnepouzdanije u odnosu na VW grupaciju. Ja još nijedan deo nisam bio u prilici da promenim a da nije bio sa VW žigom.
                                Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

Working...
                                X