Da li kupiti Stilo - pitanje je problema

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • masterx
    CBC Početnik
    • 23.08.2010
    • 2
    • Bosna I Hercegovina

Da li kupiti Stilo - pitanje je problema

Pozdrav svima,

tek sam se reg. na ovaj forum i imam par pitanja vezanih za Fiat Stilo.

Rijeć je o modelu iz 2002. godine. Malo naprednija oprema (nasloni za ruku, tonirana stakla..).
    Cijena automobila je 4 000 eura (pretvoreno iz KM u eure).

Još ga nisam vidio u živo. Imaju samo slike. Evo linka pa pogledajte: http://www.pik.ba/artikal/531314/fiat-stilo/
    Zvao sam vlasnika i rekao je da je auto sređen. Nove gume, nove feluge (ili vam ga felne) i te neke sitnice.
    Pored toga, da je uradio veliki servis. Mimo standardnog je mjenao i letvu volana!
    Pojma nemam zašto to?!!!??!!!

Nabrojao je još neke stvari.

Na slikama se vidi da nije orginal hauba. Navodno mu se orginala otvorila na auto putu i slomila. Vlasnik ju je skinuo i stavio tu crnu.
    Pored svega, rekao mi je da je kilometraza orginalna i da to mozemo otici provjeriti u servisu.

Uz gore navedeni auto sam nasao i ovaj: http://www.pik.ba/artikal/359105/fiat-stilo-1-9-jtd/
    Vlasnik je covjek koji ujedno ima i svoj servis automobila. (ne mora to puno znaciti).
    Cijena je isto 4 000 eura.

Daj mi molim vas recite vasa misljenja. Da li da uzmem nesto od ovoga, ili da preskocim oba i nadjem nesto skroz trece.
  • gaga75
    CBC Veteran
    • 08.01.2010
    • 157
    • Vranje

Re: Da li kupiti Stilo - pitanje je problema

Ne znam kako mislis da proveris da li je kilometraza originalna ako auto nije servisiran uvek u ovlascenom servisu ili ako je uvezen. To su fore na koje nemoj da padas!
    A sto se tice samog auta, ja nisam vlasnik ali sam se malo provozao i razocarao me je. U to vreme (pre 2god) imao sam Ford Mondeo 1.8TD iz '98. i kad bi ga uporedio sa njim, Ford je bio mnogo po meni bolji u mnogim segmentima, a najprostije receno u samom dozivljaju kad prvi put sednes u auto!
    Ali najbitnije od svega je kako je auto odrzavan, sve ostalo je stvar ukusa

Comment

• masterx
      CBC Početnik
      • 23.08.2010
      • 2
      • Bosna I Hercegovina

Pozdrav,

mnogo hvala na odgovoru, i to relativno brzom.
      Nisam te razumio, jesi vozio BAS TOG plavog ili slicnog, nekog drugog Stila?
      Ja sam u potazi za autom do 4 300 aura. Recimo tu negdje.

Stilo mi se svidja. Focus II je preskup.
      Nakon tel razgovora sa vlasnikom ovog plavog (sa prvog linka), postao sam sumnjicav. Izgleda da ga je lik derao. Za kilometrazu.. vjerujem da je vracana. Tko moze garantovati.
      2002. godiste a da je presao samo 124 000.

Onaj sivi je vec druga prica. Malo je covjek stariji i vjerujem da nije "guljen". Kilometraza mu je 195 000, sto je iole realna cifra za auto iz 2002. godine.
      Meni ce (pa koji god go bio) to biti prvi auto. Nemam puno novaca, ali bi da dobijem BAR malo luksuzniji auto.

Citajuci mnoge teme i razne forume, napravio sam "listu" stavki odnosno problema koji se javljaju kod Stila. U glavnom nije nista "ogromno" sto se nebi dalo rijesiti.

Daj mi samo reci da li da uopste idem gledati taj auto (odnosno oba)? Da li smatras da se isplati zalagati ili da idem dalje i nadjem nesto drugo?

Comment

• sasa_vu
        CBC Član
        • 21.02.2010
        • 13
        • Beograd

Da se hauba otvori u voznji i slomi(ako sam dobro razumeo), za to prvi put cujem.
        Iz tog razloga bih ja zaobisao taj auto, ako nista drugo.

Kilometraza ne treba preterano da te brine(jer to namesta kako ko hoce ) vec ukupno stanje auta(motor itd).

U svakom slucaju, posto koliko vidim imas nategnut budzet, obavezno povedi nekog majstora i detaljno pregledaj auto(za bilo koji da se odlucis).

Comment

• sasha015
          CBC Veteran
          • 29.02.2008
          • 153
          • LOznica
          • Hyundai i-20

Citajuci mnoge teme i razne forume, napravio sam "listu" stavki odnosno problema koji se javljaju kod Stila. U glavnom nije nista "ogromno" sto se nebi dalo rijesiti.

Druze ,procitaj ti ponovo te forume
          Itekako ima ogromnih i skupih stavki za resavanje ako ubodes los primerak auta.Stilo nije nimalo naivan auto za odrzavanje i zahteva bas dobrog majstora,prvenstveno elektronicara.Ako si citao forume,onda znas da stilo ima problema sa elektronikom,pogotovo prve serije automobila do sredine 2004 godine.

Plavi auto izgleda bas lepo i bas zbog toga bi ga zaobisao.Ja kad god sam kupovao srcem uvek sam "naj........... ".

Kilometraza nije toliko bitna,ali se moze proveriti "examinerom",da li je vracana ili ne.I bez dizalice kod majstora,probne voznje i dijagnostike,auto se ne kupuje.
          Srecno

Comment

Working...
          X