Koji monovolumen kupiti

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sukabb
    CBC Član
    • 27.05.2009
    • 43
    • Bajina Basta

Koji monovolumen kupiti

Zamolio bih vas za iskren i realan savet.Vozim Opel zafiru 2.2 dti vec 2 godine.Presao oko 70000 ,ekstra auto ,ne kvari se ,jeftino odrzavanje.
    Posto sam prinudjen da kupim veci monovolumen zbog posla,molim vas da me posavetujete sta od ovih modela uzeti:Renault Grand Espace 1.9 dci 115 ks,Vw Sharan 1.9 tdi 115 ks, Fiat Ulysse 2.0 jtd 109 ks.Interesuju me cene odrzavanja,izdrzljivost,mane itd
    Unapred hvala na odgovorima !
  • sukabb
    CBC Član
    • 27.05.2009
    • 43
    • Bajina Basta

Re: Koji monovolumen kupiti

Da li je moguce da niko nema nikakav komentar na moje pitanje?

Comment

• ada
      CBC Senator XXL
      • 04.06.2005
      • 2375
      • Novi Sad
      • Svasta nesto

Grand Espace 1.9 dci 115 ks

Francuz ko francuz. sve zavisi koji je dan pa tako i radi. Skupo odrzavanje, odlična udobnost.

VW
      Sasvim solidno vozilo sa ok cenama odrzavanja i vw kvalitetom iz 70 godina. po meni precenjeno vozilo.

Fita

ko fita. jtd motori su sasvim odlicni, ekstra ruzan auto po mom ukusu ali najbolji za odrzavanje.
      Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
      Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
      Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
      Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• gorans
        CBC Senator XXL
        • 09.03.2010
        • 1525
        • Beograd

Zar u tom Fiatu nije PSA HDi motor? To je brat blizanac sa C8 i 807,ista fora kao Jumper,Ducato i Boxer.

Comment

• StudentBGD
          CBC Senator XXL
          • 18.12.2007
          • 1027
          • Beograd

Koje su godiste auta? Koliko znam u novije Renault-e ide 1.9 od 120ksm od 2004. pocinje 1.9 od 131ks, a imas i noviji Espace sa 2.0dci i 150ks
          Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• sukabb
            CBC Član
            • 27.05.2009
            • 43
            • Bajina Basta

Hvala vam puno na dosadasnjim odgovorima.U velikoj sam dilemi sta da radim.Treba mi veci prostor,a iskreno nemam pojma sta da kupim.Zafirom sam vise nego zadovoljan.Ova auta sto sam pomenuo su oko 2002_2004 godiste.Fiat su mi mnogi preporucili.Mada voleo bih da cujem ako je neko vozio kako se ponasaju ta vozila koja su teza od Zafire,a imaju oko 115 ks?Da li je veca potrosnja,da li su izdrzljivi itd?Zahvalan sam na svakoj pomoci!

Comment

• Lauda
              CBC Senator
              • 24.07.2010
              • 207
              • Zemun

Imam dva poznanika, jedan vozi Citroen C8, a drugi Peugeot 807. Obojica su prezadovoljni sa ovim automobilima, pravi porodični, prostrani i komforni. Imaju potrebe za takvim vozilima jer imaju po 4-oro dece.
              Obojica imaju motor 2.2 HDI, sve pohvale za taj motor, odlično vuče, umerena potrošnja, jedino je registracija oko 600e za te automobile.
              To im je jedina mana, skuplja registracija, ali kao što kažu prava mera za takvo vozilo što se tiče motora.
              PUŠENJE ILI ZDRAVLJE - ODLUČITE SAMI

Comment

• sukabb
                CBC Član
                • 27.05.2009
                • 43
                • Bajina Basta

Pa sigurno je da je prava mera 2.2 jer cisto sumnjam da tako tezak auto 1.9 moze lako da nosi.Kazem ,ja imam Zafiru 2.2 ,vozio sam 2.0 dti i to je ogromna razlika u vuci i verujte potrosnji. 2.2 manje trosi.Ja imam troje dece ,Zafira mi postaje mala a i muzicar sam tako da mi zbog razglasa treba malo veci auto.Dobro,Reno znaci otpada .Sta mislite izmedju Sharana ,Galaxija i Alhambre sa jedne strane i Psa grupacije?To su isti modeli,ali verovatno ima razlike izmedju svakog od njih.

Comment

• simbol
                  CBC Član
                  • 08.09.2010
                  • 93
                  • Skopje - Republika Makedonija

Najdobro VW, zasto fiatot e neudoben i krut za voznja a renoto e skapo za odrzuvanje a cesto strada prednica zasto ne e za balkanski ulici i dupki, mnogu se nezni.
                  Sharanot e nadobar izbor spored mene.
                  VECTRA B - POWER

Comment

• gorans
                    CBC Senator XXL
                    • 09.03.2010
                    • 1525
                    • Beograd

Nisi naveo cifru do koje si spreman da iskesiras,to bi nam pomoglo da ti pomognemo.

Comment

• ada
                      CBC Senator XXL
                      • 04.06.2005
                      • 2375
                      • Novi Sad
                      • Svasta nesto

Originally posted by sukabb
                      Sta mislite izmedju Sharana ,Galaxija i Alhambre
                      nemislim nista. pitanje je koji znak volis na masci.
                      Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                      Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                      Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                      Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• sukabb
                        CBC Član
                        • 27.05.2009
                        • 43
                        • Bajina Basta

Kolega je pre neki dan uzeo Sharana 2003 godiste 4 matic ,1.9 116 ks.Vozio sam ga ,nije los,medjutim on mi se zalio posle par dana na potrosnju goriva i ulja.kaze da mu u proseku trosi oko 9 litara.taj auto se meni svidja ,ima dosta mesta.Ali su mi neki drugari rekli da je psa grupacija dosta bolja i kvalitetnija od Sharana .Ja planiram da iskesiram oko 8000-8500 e.Fiata ulysse nisam imao priliku da probam kao ni jedan auto iz PSA grupacije,mozda bih lakse odlucio kad bih to uradio.Na zalost,ovde u gradu kod mene nema ni jedan takav auto.
                        Interesuje me jos da li se klizna vrata kod PSA grupacije otvaraju rucno ili ne?Veliki pozdrav za sve od mene i hvala vam na odgovorima i sugestijama,mnogo mi pomazu .

Comment

• Lauda
                          CBC Senator
                          • 24.07.2010
                          • 207
                          • Zemun

Taj Sharan troši mnogo zato što je 4motion.
                          Klizna vrata kod Peugeota i Citroena otvaraju se ručno.
                          PUŠENJE ILI ZDRAVLJE - ODLUČITE SAMI

Comment

• gorans
                            CBC Senator XXL
                            • 09.03.2010
                            • 1525
                            • Beograd

Klizna vrata se otvaraju zavisno od opreme,ima sa el.motorom a ima i rucno.Ja imam Touran 2.0 tdi sa dsg menjacem i s obzirom da je prazan tezak 1750 kg i da ima 140ks ne trosi mnogo,na otvorenom putu nesto preko 5l pa do 9l u naj vecoj grdskoj guzvi sa ukljucenom klimom.

Comment

• sukabb
                              CBC Član
                              • 27.05.2009
                              • 43
                              • Bajina Basta

Mene je iskreno iznenadila mala potrosnja moje Zafire.U avgustu sam isao na more u CG,potrosnja tamo i nazad sa klimom 5,3.Kombinovana potrosnja 500 km grad i 485 km otvoreno 6,2.Samo da je malo veca ne bih ni pomislio da je menjam bez o
                              obzira sto je registracija 52000 din.
                              Koliko prelaze ti tdi motori?Imao sam ranije golfa 3,Pasata 4 sa tdi motorom od 90 i 110 ks,iskreno nisam bio zadovoljan.Da li su ovi pumpa dizna bolji,izdrzljiviji? Ako se odlucim za tu varijantu,na sta treba obratiti paznju kod tih motora prilikom kupovine?Cuo sam da su im mane kvacila i plivajuci zamajac ,a to je mnogo skupo.Estetski Sharan ,Galaxy i Alhambra su lepsi i kompaktniji,ali bojim se kako cu proci pop pitanju odrzavanja i kvarova jer prilicno dosta prelazim ,u proseku od 30-50000 km godisnje.Ima li razlike izmedju tdi 116 ks i 131 ks?Koja je varijanta bolja?

Comment

Working...
                              X