Hteo bih da kupim jedan Citroen BX na koji sam naisao,ali posto je kupovina auta a pogotovu francuza za mene spansko selo odlucio sam da potrazim pomoc ovde!(a gde bi drugo)Raspitivao sam se kod ovoga i onoga ali svi ljudi kao i majstori mi kazu bezi od toga te bombe ovo ,bombe ono,pa neka pumpa...bla,bla,bla,...skupi delovi ,pa nema ih......a niko u stvari od njih nije vozio Citroena koliko sam ja provalio.....Uglavnom,da ne duzim mnogo molio bih za neke savete i iskustava sa tim modelom?Ovde sam dosta toga procitao i nisam naisao na kritike i zaljenje ali postovi su odavno.Vecinom su to bile reci hvale pa sad ne znam.Molim vas pomozite!!!!Unapred hvala svima
Nesnadjeni kupac
Collapse
X
-
Re: Nesnadjeni kupac
Imam 2 prijatelja koji voze BX.Prvi vozi 1.6b sa plinom vec6-7 god bez problema a drugi 1.9d i imao je par puta problem sa hidraulikom jer nije hteo da kupi nove bombe i ventile nego je vecito nesto budzio.Od kako je ipak kupio novo vise nema problema.Jeste da hoce da se pokvare ali kvare se i amortizeri i trapovi i kod drugih auta.Delova ima a i cene nisu nesto strasne.
Comment
-
-
E ljudi,saznao sam neke nove informacije koje bi trebalo da vam pomognu da steknete neku sliku o BX-u.....Dakle,'85 godiste,1381 kubika ili tako nesto....registrovan pre mesec dana,domace tablice,garaziran sve vreme,'98 uvezen i od tada mu je prvi vlasnik,boja siva ako vam nesto znaci,akumulator los,i propali selen blokovi(nove blokove bi mi dao jer ih vec ima)kao ijos puno rezervnih delova....Cuo sam da trazi oko 500-600 eura.Da li je to realna cena za taj model i stanje i sta da radim?Pomagajte!!!!!!!!Pooozzzdrav
Comment
-
-
Pazi prijatelju,proveri mu prvo broj na prednjem levom stubići(4 cifre),ORGA NUMBER,pa ćeš po njemu da vidiš dali je to godište koje piše:
Drugo ,ako je 85 godište,nije pocinkovan,stara tabla,stari migavci,motor oktanut na "gore" kako se kaže....u suštini beži od njega.
A što se tiče delova,svi ti majstori koje si pitao verovatno voze golfove kadete ili npr jettu stari tip,tako da oni nemaju pojma o bx-u?Gledaj samo godišta posle 88!
http://www.mojauto.rs/polovni-auto/582893,pogledaj ovaj,sasdvim solidnu ozgleda!!!
Ja sam imao 3 komada i mogu samo da kažem,ON FRANCAIS MAGNIFIQUE
Comment
-
-
Imao sam bx trs 1600 cm3 1987. benzinca,mogu da ti kažem da je to extra auto,ali samo ako je održavan.Ako nije-beži.Udoban,stabilan,brz,ne troši puno....Najveći i jedini problem je hidraulika.Kupio sam ga od penzionera ( nije priča,stvarno ) dekica nije imao para da ga održava i cevke su mi jedna po jedna crkavale.Doduše ni ja nisam znao o autu ništa,da sam znao mogao sam za relativno male pare da ga sredim i da se vozim.Ima mnogo kaseta i pregradica,sedišta su veoma udobna,većina ima podizače prednjih stakala,zavisi od modela-godišta neki imaju i servo volan.Kod bx nema šlepanja.
Comment
-
-
Re: Nesnadjeni kupac opet
Ljudi,a sta mislite i kakva su vam iskustva sa Hondom Accord ex '84 1.6 ako se ne varam i jos...kaze...Registrovan do 15.10.2010, plin remontovan pre 2 meseca, uredjena zamena membrana i filtera, bojler boca od 50l, trosi 12-13l plina u gradskoj voznji. Nema atest ali moze da se uradi . Oba homokineticka zgloba zamenjena pre 8 meseci, zamenjene plocice, akumulator Varta- istekla garancija, gume Pirelli za zamenu sve cetiri. Motor je u odlicnom stanju, radi bez greske. Ceo auto je jako pouzdan, mehanika je dosta dobra.Pa molim za savet i misljenje.Pomagajte molim vas!!!Unapred hvala
Comment
-
-
Matori japanac, beži od toga. Registracija ističe uskoro, problem oko delova i održavanja.
Zaobići to u širokom luku. Bolje neko provereni modeli koji su jeftiniji za održavanje.
Koliki ti je budžet za kupovinu auta?PUŠENJE ILI ZDRAVLJE - ODLUČITE SAMI
Comment
-
-
Planiraj jos 600e nakon kupovine (ne bas odma, u 2 godine vozikanja moze a ne mora biti).
U navedenih 600e urachunavam sledece: gume + veliki servis + akumulator + staro dobro odrzavanje
Najbolje za tu sumu gledaj da uzmes neki "poznati" auto, tj. od poznatog vlasnika. Barem ces znati sta je iada radjeno i koliko je uopste odrzavan taj auto.
da ne reklamiram... vidi na ovom forumu ima interesantnih oglasa....
Comment
-
Comment