Golf 4, Peugeot 307 ili Polo 1.4

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • skee
    CBC Početnik
    • 27.09.2010
    • 6
    • Pancevo

Golf 4, Peugeot 307 ili Polo 1.4

Pozdrav svim forumašima!
    Nov sam ovde, vidim da je forum odličan, pa kontam da bi mogli i meni da pomognete

Moj problem je sledeći: vozio sam do skoro Audi 80 sa plinom i navozao se za sve pare, ekstra bio zadovoljan (samo još i u WC nisam išao sa njim), malo se kvario i bio jeftin za održavanje. Međutim, obzirom da je bio odavno punoletan i da nije imao klimu, prodao sam ga i skrpio neku kintu, (4500-5000 evra) sa namerom da kupim nešto mlađe, recimo od 2001. na gore.

Intresuju me benzinci, jer mogu kvalitetno i relativno povoljno da ugradim plin. Obzirom da naginjem nemcima, razmišljao sam o Golfu 1.6, ili Polu 1.4, a od skoro su me "uvukli" u priču sa Pežoom 307 1.6. Od svih ovih, pežo je najpovoljniji, lep je, ali su mi ga kudili da je skup za održavanje, da se često kvari i da je više u servisu nego na putu. Golf i polo su u proseku bar 500 evra skuplji, ali nešto ne verujem da su jeftiniji za održavanje. Ali ipak - nemac je nemac

Zanimaju me vaša mišljenja, jer mi se smučilo da se raspitujem unaokolo i obilazim placeve.
  • gorans
    CBC Senator XXL
    • 09.03.2010
    • 1525
    • Beograd

Re: Golf 4, Peugeot 307 ili Polo 1.4

Nista Pezo nije skuplji za odrzavanje od VW-a,niti se vise kvari.Ako za istu cifru nadjes Pezo 307 i VW golf onda gledaj koji je u boljem stanju i u koji ima manje da se ulozi.Polo ti nije u toj kategoriji.
    http://www.polovniautomobili.com/oglas6 ... _highline/
    http://www.polovniautomobili.com/oglas6 ... ugeot_307/
    Evo ti cisto da uporedis

Comment

• shofer
      CBC Član
      • 20.12.2009
      • 41
      • Beograd

Beži od Golfa sa 1.4 motorom.
      Ni ja ne mislim da je Pežo nešto skuplji od Golfa za održavanje, raspitaj se malo bolje.
      I ne vidim što u obzir ne bi uzeo i Astru, Opel ima provereno dobar 1.6 16v, kad već juriš švabe

Comment

• IlijaGM
        CBC Senator XXL
        • 02.12.2008
        • 313
        • Gornji Milanovac

Originally posted by shofer
        Beži od Golfa sa 1.4 motorom.
        Ni ja ne mislim da je Pežo nešto skuplji od Golfa za održavanje, raspitaj se malo bolje.
        I ne vidim što u obzir ne bi uzeo i Astru, Opel ima provereno dobar 1.6 16v, kad već juriš švabe
        Moj ti je savet da izbegavash opelov 1.6 16v motor jer ima veliku potroshnju ulja.Gledaj opelov 1.6 8v jeftin za odrzavanje,prelazi dosta,ali nije neki trkac.
        Originally posted by zoranbg
        nemci i nemacki automobili postadose ko Čak Noris... sve su oni..

Comment

• chobo13
          CBC Senator XXL
          • 01.05.2009
          • 1274
          • pozega,srbija
          • AUDI,VW

pa sam si rekao nemac je nemac.golf ti je ok i veci malo od pola,tako da ako nadjes nekog 1.6,1.8 ili 2.0 nemoj se dvoumiti!

Comment

• skee
            CBC Početnik
            • 27.09.2010
            • 6
            • Pancevo

Evo da se pohvalim

Posle mnogo razmišljanja i vaganja kupio sam 307-cu 1.6, 2002. iz Holandije.
            Nek da Bog da me odlično služi, a svima vama koji ste se javili hvala još jednom na korisnom savetima! Častim turu za sve!

Comment

• skee
              CBC Početnik
              • 27.09.2010
              • 6
              • Pancevo

Još jedno pitanje - na koji način mogu da proverim stvarne podatke o kilometraži, poslednjem servisu i ostalo, a da ne idem u servis na računar?
              Čitajući neke postove po ovom forumu, primetio sam da je moguće otići na neki sajt gde se mogu pogledati ovi podaci, ali mi nije jasno kako dobijam pasvord i šta je VAP broj?

Comment

Working...
              X