Pozdrav prijatelji!Koji auto je bolje da kupim:TOYOTU CELICU TS 192 KS ILI MAZDU RX8???
TOYOTA CELICA TS VS MAZDA RX8
Collapse
X
-
Re: TOYOTA CELICA TS VS MAZDA RX8
u srbiji definitivno selicuJackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
- Kako to misliš, kočim?
-
-
Mazada je po meni daleko atraktivniji auto ali treba se raspitati kakva je situacija oko nabavke rezervnih delova i servisa i za jedan i za drugi auto. Pretpostavljam da je Toyota u tom slučaju ipak u prednosti nad Mazdom
Comment
-
-
Toyotu, naravno.
A Mazda - kakav je to auto koji trosi po litar ulja na svaki pun rezervoar goriva, i svaki put kad se motor upali, ni slucajno ga ne bi trebalo gasiti dok se ne ugreje na radnu temperaturu...mislim, tako specifican nacin rada i odrzavanja je problem u najavi.
Comment
-
-
Da, ali nemaju motor koji je konstrukcijski predvidjen da trosi ulje - svi redovni motori mogu da trose ulje i u neku ruku je normalno do odredjene mere, ali nisu pravljeni da se to namerno desava - RX8 jeste, tzv. "total loss" uljni sistem.
A o potrosnji za te kobajagi performanse da ne pricam, racunaj jedno 30% vise nego ta Toyota. Mada je i ona prilicno anemicna...
Comment
-
-
Problem je jos veci znajuci kakvo je nase gorivo , ako bas ne vozis brzo mozda probas da izbegnes verziju od 190ks kod tojote jer sa nasim gorivom lako ode u vecna lovista iznad 6k obrtaja...Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
- Kako to misliš, kočim?
Comment
-
-
Comment
-
-
Originally posted by civiProblem je jos veci znajuci kakvo je nase gorivo , ako bas ne vozis brzo mozda probas da izbegnes verziju od 190ks kod tojote jer sa nasim gorivom lako ode u vecna lovista iznad 6k obrtaja...
Comment
-
-
Pa za svacije trziste i novcanik je isplativija celica, nisu iste klaseTo date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Comment
-
-
Ja sam bio u skoro istoj dilemi.
Znate i sami da sam se odlucio za Celicu TS i uopste se ne kajem...
Gledao sam par Celica i jednu RX-8, razlika izmedju njih je nebo i zemlja...
Jeste da je RX-8 kao veca "egzotika", ali samo prvo treba realno sagledati stvari.
U Srbistanu mislim da nema majstora koji se moze pohvaliti sa znanjem oko odrzavanja Mazde, sto je jedan od glavnih razloga zasto sam se odlucio za Celicu.
Sto se tice goriva ja uvek kada sipam gorivo sipam i STP Power booster i mislim da ima malo razlike u ponasanju auta...Life begins @ 6200rpm
Comment
-
-
Comment
-
Comment