Toyota 4Runner 2.4td

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • niksavior
    CBC Početnik
    • 01.10.2010
    • 1
    • Beograd

Toyota 4Runner 2.4td

Postovani borci i saborci za nova saznanja :-)
    Kada mi trebaju informacije ,obicno prelistam forume...skoro uvek doznam(bar u nekom procentu) ono sto me interesuje.
    Ovoga puta odlucio sam se za aktivno ucesce, jer iz mene izvire novi hobi , koji iziskuje malo vise ulaganja i prepostavku da ako se ne odabere kako treba, moze doci do ozbiljnog minusa u dzepu gde zmije borave vec neko vreme :-)
    Naime resio sam da prodam, tacnije da menjam, svoju Opel Omegu 2001 2.2dti 130ks(btw u savrsenom stanju) za Toyotu navedenu u naslovu koja je 1997 godiste. Oduvek sam voleo terence a sada eto i odgovarajuce prilike da se isprobam u tom hobiju. Ponesto znam ali verujem da to nije dovoljno...ovo je redak model(koji je vec promenio ko zna koliko vlasnika, predosecam to) ima predjenih oko 190k i s obzirom na ociglednu namenu i ne izgleda tako lose. Kada sam ga probao, docekao me hladan, pali ko mina:-) nema cadji, ne duva na merac ulja, kada sam otvorio poklopac(gde se sipa ulje) malo je prskalo ulje(verovatno tako treba, bregasta je gore, pitam se treba li).Probao sam ga u pesku i blatu, bez redukcije, sa redukcijom, sa blokadom. To je onolilko koliko sam kao polu laik uspeo da vidim i saznam.
    Dakle, zanimaju me prednosti i mane ovog auta, potencijalni kvarovi(cena odrzavanja), gde servisirati(a da nije neki ovalsceni derikoza, koji skoro po pravilu ne zna nista), vek trajanja i sve ostalo sto bi moglo biti relevantno u odabiru ovog vozila(kao vozila za koje bih voleo da se zadrzi duze od 5 meseci koliko obicno kod mene ostaju kola).

Izvinjavam se na poduzem uvodu,
    Hvala

Nikola

PS
    Pojavio se u medjuvremenu, Mitsubishi Pajero 2.8td 1994 god, koji je mnoooogo ocuvaniji od Toyote u pogledu enterijera i limarije tj. celokupnog izgleda, takodje sa mnooogo neke dodatne opreme i sve u njemu funkcionise perfektno. Ali razlika u godinama je 3, zatim Toyotina( kilometraza je "prava" 190000 recimo, Mitsubishi 270000 i radjena je generalna pre 15000 u Japan servisu(ima papire i garanciju). Kada sam izvadio merac ulja u Toyoti nije duvkalo ni malo, dok kod "M" na skoro hladnom autu duva pa rastura(i pored generalne), oba motora su masna(nauljena na sve strane) ali to je i za ocekivati. M ima dve potrosene gume za asfalt, a T ima 4 stare(kao dobr su) za teren. Priajtelj mi je rekao da kod nas lose rade Mitsubishi program(generelane, servise i ostalo). Ja kad saberem 2 i 2 dobijam odgovor, ali dajte malo nekih sugestija, pomoooocccccc...
    Pozdrav
Working...
X