Fiat Punto 1.1

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • SANJA0708
    CBC Član
    • 06.12.2009
    • 89
    • paraćin

Fiat Punto 1.1

Planiram da kupim Fiat Punto 1.1 do 1900 jura.Znači gledajući oglase to je neko godište do 1998 i uglavnom su sa troje vrata.E sad trebao bi mi savet oko kupovine u vezi tog motora
    -dali je to karb ili je monopoint
    -kakav je limarijski
    -kakav je taj 1.1 motor
    -koja je realna potrošnja potrošnja,pošto bih ga vozio na plin
    -dali je bolje kupiti bez plinskog uredjaja,pa ja da ugradim isti jer 99% koji imaju plinski uredjaj,voze samo na plin ,jer im aje mrsko da mesečno potroše npr 400 din za benzin
    -cene delova
    -na šta treba obratiti pažnju????

TJ što više informacija to bolje.....Fala drugari!!!
  • Vlada_nbgd
    CBC Senator XXL
    • 11.09.2005
    • 1066
    • Novi Beograd/Topcider
    • ford focus sport pack

Re: Fiat Punto 1.1

-monopoint
    -solidan mada ima ih vec naceth rdjom
    -jako izdrzljiv motor
    -kapiram da u gradu bi trebalo da trosi oko 10ak litara plina
    -naravno da je bolje ali nije lose i ako natrcis na primerak sa dobro ugradjenim plinom
    -jeftini su mu delovi,skroz je ok za odrzavanje
    -proveri sve,stanje karoserije,motora,menjaca,trapova itd,odnosno obavezno detaljno proveri auto kod nekog mehanicara pre kupovine.

Pozdrav
    FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• SANJA0708
      CBC Član
      • 06.12.2009
      • 89
      • paraćin

Fala na brzom odgovoru.U suštini gledam Citroen Ax-a ili npr Punta,jer mi opet npr Clio delije kao skuplji za održavanje!!Ax-evi su mlađi uglavnom 1.0 i sa troje vrata,ali je ipak Punto malko veći!!Još vagam ali je kolko vodim izbor pao na ta dva autića!

Comment

• TheWickerMan
        CBC Senator XXL
        • 11.09.2007
        • 791
        • DE
        • AR Giulietta TCT

Evo sta sam ja napisao o doticnom autu,doduse 1.2 je...

Originally posted by TheWickerMan
        Fiat punto 60s Mk1 1.2 8V 43 kW 1996.godiste

Kod mene je malo manje od 2 godine,predjeno 40000 km,a nije vozen 6 meseci zbog raznoraznih gluposti......

LIMARIJA

Pocinkovana karoserija,nigde rdje osim sto sam imao rupicu ispod krila zadnjeg desnog tocka jer tu se nalaze creva od goriva i filter goriva pa se zadrzavala so i vlaga,sto je uspesno danas sredjeno.... Osim toga nista bitnije...Farban pre 3 godine iz razloga zena vozac + BG = silne sitne ogrebotine...

MOTOR I MENJAC
        1.2 8V,176.A7000,monopoint,trenutno po kilometar satu oko 210000 ail ima oko 300000,izuzetno lepo radi,za svoju kubikazu i snagu pristojno vuce,(pet odraslih i pun gepek na autoputu 150 km-h po GPS-u ) , standardan problem sa ovim motorom je curkanje dihtunga poklopaca ventila sto je moj majstor resio( ne znam kako) ali vise ne curi... potrosnja ulja je oko 0.8 l-10000km,do sam sipana Selenia Vision,od danas na Valvolinu MaxLife 15w40,videcemo ponasanje... imao problema oko ler gasa,posle skodanja i ciscenja ler-motorceta,sve ok... potrosnja goiva je oko 7 u gradu (kraljevo),otvoreno od 5.5 pa na vise,u zavisnosti od toga koliko ti je teska noga na gasu,sve je ovo na domacem BMB95... sto se tice redovnog odrzavanja motora,delovi su relativno jeftini ,filter ulja MANN 500 din,filter goriva 800 dinara,filter vazduha 400 dinara...
        Menjac petostepeni sa potapajucim rikvercom,klasican Fiatov,staje oko 2 l menjackog ulja (tacnije 1.7 l 75w90),sasvim lepo salta i dosta je precizan uz malo duze hodove.. set kvacila (lamela,korpa i druk lezaj ) Valeo je 6900 din a LUK je 5800 ...

ENTERIJER
        Ponuda prostora odlicna za automobil duzine 3.76 metara... nared za vozaca dovoljno mesta kad se povuce sediste skroz nazad (visok sam 1.92 m) i ostaje dovoljni mesta za noge putniku iza (vozim cesto i Punta Mk2 i Mk1 ima vise prostora),gepek dovoljne velicine za neke normalne potrebe ,relativno pravilnog oblika...kvaliter materijala zadovoljavajuci,osim cestog skripanja zadnje daske sto se resava podmetanjem tankih sundjera... grejanje dobro,hladjenje donro (nemam klimu)... piksla na OK mestu...

OSTALO
        Preglednost zadovoljavajuca,stalene povrsine su velike,posebno sofersajbna,jedino malo masivni A-stubovi ali se lako naviknes i iako sam vison ne vidim prednji kraj ali se lako naviknuti dokle je... Ogibljenje ok,na nasim putevima skracena je trajnost selen-blokova pozadi (zamena materijal + ruke = 80e) i iglicastih lezajeva pozadi (oko 2000 po komadu a ima ih 2)... kocnice ok koce (prednje Lucas plocice oko 1800 dinara,paknovi pozadi ne znam,dobio sam ih)...fabricni nosi 155\70 R13 ali najbolje mu lezi 165\65 R13 ako se ostaje na trinaesticama... Vrata velika za lak ulazak i izlazak,kod verzije sa 3 vrata se ne pomera celo sediste vec samo naslon narpred pa je ulazak na zadnje sediste malo otezan....

Sve u svemu,veoma zahvalan autic za grad,mala registracija (oko 12500 dinara),odrzavanje jeftino,po meni bestbuy u kategoriji do 2300-2400e...
        Plus,ugradjen plin pre 2 meseca,kombinovane voznje mi trosi 7.5 l ,po gradu je 8.5l na 100 km... ugradjen je venturi Lovato...
        Iskreno,ja sam prezadovoljan autom,neces da se pokajes ako ka kupis

Comment

• SANJA0708
          CBC Član
          • 06.12.2009
          • 89
          • paraćin

Fala na iscrpnom odgovoru!E sad oglasi i TF u ruke.................

Comment

Working...
          X