Opel Meriva 1.7 DTI?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • alexa05
    CBC Senator XXL
    • 23.07.2006
    • 1769
    • Smederevo
    • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Re: Opel Meriva 1.7 DTI?

Bez konkretnih cinjenica takvi saveti mogu da odvedu coveka koji je pitao za savet u pogresnom smeru.
    EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• cherokee
      CBC Član
      • 08.11.2007
      • 51
      • Sabac/N.Beograd

Mene je veruj pokolebao bas bas, nudi mi covek Peugeot 206 1.4 b, pet vrata teget metalik 2008 godiste presao 26k km kupljen u Pezoovom ovlascenom servisu redovno odrzavan sa pravom servisnom knjizicom za 6500 eura!
      Samo ako moze bez ovog rekla kazala, umalo da kupim Merivu a sad se nesto i plasim da je kupim.

Comment

• darconny
        CBC Početnik
        • 19.11.2008
        • 7
        • Beograd - Vozdovac

Nisam hteo nikoga da pokolebam
        I dalje gledam Merive, iako mislim da je tesko kupiti dobru ovde za neke pristojne pare. Sve sto se nalazi iz uvoza je prilicno lose i sa potencijalno mnogo ulaganja. Govorim o Merivi za 5-6k evra. Ocigledno da se malo prodavala ovde, nema da se nadje od vlasnika i da je kupljena kod nas - a to trazim.

Comment

• darconny
          CBC Početnik
          • 19.11.2008
          • 7
          • Beograd - Vozdovac

Da ne otvaram novu temu, pitacu ovde. Da li neko ima problema sa elektricnim servo sklopom na Merivi, ili zna nesto vise o tome?
          Dosta se pominje po forumima, deluje kao veoma veliki problem tj, skupa popravka.

Jedna od tema: http://www.opelteamserbia.com/forum/...0&hilit=meriva

Comment

• cvele202
            CBC Početnik
            • 09.05.2011
            • 2
            • beograd

Pozdrav,
            potrebna mi je strucna pomoc, u dilemi sam koju merivu da kupim benzin 1.6 105 hp ili 1.7 cdti 100hp? sta kupiti?

Comment

• bax76
              CBC Senator XXL
              • 07.11.2006
              • 605
              • BG

JA imam Astre G sa oba motora. Presle si oko 35.000km obe.
              1,7 CDTi, mi malo trosi ulje, dok 1,6 16v twin port, nema promene od servisa do servisa.

Potrosnja na auto putu pri 120-130km/h je 5,2 dizelka, 6,2 benzinka.
              Po gradu isto nije velika razlika oko 7 dizel, dok je benzin 9l, mahom NBG....

Benzinac je dosta ljuci auto, ali i idizel lepo cupa kad pretice.
              MEnjac je znatno bolji na dizelasu.

Comment

• cvele202
                CBC Početnik
                • 09.05.2011
                • 2
                • beograd

Nudi mi covek Merivu 1.6 sa ugradjenim plinom, a opet svi mi govore za dizelasa.Za koji si ti vise model i sto se tice odrrzavanja i delova koji je povoljniji? Pozdrav

Comment

• bax76
                  CBC Senator XXL
                  • 07.11.2006
                  • 605
                  • BG

Meni jos nista nije crklo na ta dva vozila, redovan servis im je tu negde, par hiljadarki razlike.
                  Samo da ti skrenem paznju da ja imam nove revizije ovih motorra, tj CDTI i twinport.

Iskren da budem benzinac me je prijatno iznenadio niskom potrosnjom, dok sam od dizelasa ocekivao da ce trositi malo manje.

Astra G ide dosta bolje sa benzinjarom.

Comment

• legenda
                    CBC Senator XXL
                    • 28.03.2009
                    • 1345
                    • Beograd

1.6 16v 101ks,trosi ulje posle 60.000km skoro svaki...negde se desi da je to skroz prihvatljivo(oko 200ml/1000km)a negde pije ceo litar i to je tako...moze da se uradi generalna i onda se potrosnja resava za odredjeni period dok osvezenje motora ne pomaze...jednostavno takva konstrukcija motora,niskofrikcione karike i sl...1.6 twinport je skroz druga prica,taj motor ne trosi kapi ulja,malo mu je povecana snaga(mislim da je 105ks)...twinport(vrtlozno ubacivanje vazduha,neka imitacija prednabijanja)omogucava da motor ravnomerno razvija snagu i povlaci u svim obrtajima...takodje i smanjuje potrosnju...za 1.7 dti je vec sve odavno receno...isuzuov motor starije konstrukcije,ne toliko startan,ali uzuzetno mali potrosac...ima 2 mane,mesanje vode i ulja i elektronika pumpe visokog pritiska i ne mogu vise da se ponavljam...1.7cdti je common rail motor...uzmi u merivi 1.8 16v 125ks moze i onaj stariji od 116ks-odlicni motori

Comment

Working...
                    X