15-16-max17k 308/octavia

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Mali_Radojica
    CBC Član
    • 16.11.2007
    • 30
    • BG-PG

15-16-max17k 308/octavia

Doslo vrijeme da se nissan mijenja tako daaaa...

Kupujem novo auto napokon uslovi: turbodizel , oko 110ks, srednji nivo opreme.
    imam fond od 15 do 16 hiljada, hiljada preko me ne bi polomila ali to je maximum svih maximuma, znaci max 17, ali bolje ako je nize od toga naravno.
    Polovno necu pa da je hiljadarku samo okrenulo, hocu da ga pratim od prvog kilometra.
    Ne zelim japance, enterijer mi je nesto sve bitniji a oni su ili svemirski ili plsaticni, ne zelim korejce i kineze koji nude ludilo za ovoliko para. Ne zelim vw koji je bezobrazno skup i suv.
    Uzeo bih komotan auto za porodicu sjutra, ne velikog potrosaca, provjerene marke, udoban siguran itd. Da servis nije dranje i da ga kotrljam duzi period.

Moj uzi izbor

pezo 308 1.6hdi 110ks
    octavia 1.9tdi 105ks

u oba slucaja neki srednji paket opreme.
    Dajte neki savjet.
  • kamango
    CBC Senator
    • 31.05.2009
    • 205
    • KS-BG

Re: 15-16-max17k 308/octavia

Astra Classic III 1.7cdti, sedan verzija dakle veci gepek. Enjoy oprema, mislim da je oko 16k.

Comment

• Mali_Radojica
      CBC Član
      • 16.11.2007
      • 30
      • BG-PG

izasla je nova majku mu, kupis novo auto a komsija je prije dva mjeseca uzeo noviji od tvog generaciju citavu, ne ide mi.
      ne bih da izvoljevam stvarno, ali ta astra mi je onako - asketska u bilo kojoj opremi.
      Ako moze neko + i - vezano za ova dva modela da iznese bilo bi mi od koristi.

Comment

• gorans
        CBC Senator XXL
        • 09.03.2010
        • 1525
        • Beograd

Definitivno 308.Pezo HDi je sigurno bolji od VW TDi.Kvalitet enterijera je za dve klase bolji u Pezou nego u Skodi.308 serijski ima prednje podizace,branike u boji,klimu i sve ono sto ti treba dobices u naj jeftinijoj opremi dok u opremi feline imas brdo stvari koje ti ne trebaju.Cisto da znas,308 je cist Francuz,ne radi se u Madjarskoj ili Poljskoj kao Opel.

Comment

• Dzoni_mkv
          CBC Senator XXL
          • 29.04.2007
          • 875
          • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Posto je porodica ne znam zato gledas 308? Da ne bude mali? Skoda OK to je vec veci auto. Sta mislis o Renault Fluence? Za te pare mozes uzeti dizel sa kompletnom opremom on ti je 100 eur preko 17000 ili sa srednjim nivoom (koji vec gledas) koji je ispod 17000. Eto cisto jos jedan model

Samo jos jedan dodatak: nepravedno iskljucujes japance sa tom mislju da je enterijer plastican, veruj mi NISTA nije bolji ni na jednom autu te cenovne kategorije. Slicani su. Idi ti i pogledaj Mazdu 3 sedan. Kolega ima taj auto, jedino gde je enterijer losiji su obloge vrata ali samo u toj verziji a njegova je najjevtinija...
          You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• Mali_Radojica
            CBC Član
            • 16.11.2007
            • 30
            • BG-PG

Vidim da je rijec "porodica" zeznula malo stvar i odvukla temu u ove "dosade" od auta, imam 25 god, mnogo volim auta, volim da vozim i voznja me ne umara, naprotiv opusta me, mnogo mi je bitan izgled i karakter auta, prelazim, tj prelazio sam po 35k km godisnje, sad od kad imam zeznutije radno vrijeme prelazim oko 25k km. Nisam zenjen i auto je samo moj ali eto namjeravam da vozim ako Bog da taj auto narednih 5 godina, tako da u tom periodu i moze da se ocekuje jedno djecije sjediste pozadi, to je sve sto se tice porodice, da ne mislite da mi treba karavancina, gepek, za izlete ljetovanja kantice lopatice i kolica.Uspio sam da odolim strasnoj zelji da za te pare kupim nekog pasata B6 2007 god, 140ks, DSG ful fulova od navigacije do grijanja sjedista, znaci ajde novo je novo. Neecu bre fluenca, jos mi preporucite daciu stepway i da se odjavim sa foruma Prastajte sto sam ovako subjektivan al eto.
            Japanca sam vozio 5 godina, imam ih u porodici uzoj i siroj dosta, lancer, swift, accord, sve je to super i nedoder benzinske zujalice al meni treba nesto drugo.
            Mogu ja bez problema da uzmem i odlicnog klia , korsu ili pola ali meni je to jednostavno malo pa makar da cu ga voziti sam svo to vrijeme.
            308 mi je interesantan jer mi je burazer kupio 2006te novu 307 restajling 1.6 hdi 110ks i to auto se bukvalno ne stedi, mnogo je udobno, startno, pogodno za preticanje, ne osjeca 5 ljudi u njemu a potrosnja je stvarno svedena na minimum, presao je oko 70k km i pomjerio se nije, samo redovni servisi i apsolutno nista vise. Octavia meni ne izgleda uopste naivno, u nekom ambiente paketu, po meni odaje utisak malo rigidnije grublje ali kvalitetne zavrsne obrade.Opet cijena je na njenoj strani a i komfor. Sta ce biti sjutra sa djelovima? Jeli pezo taj koji je papren za svaki dio, a skodilak vise u VW fazonu trgovanja na trafici.
            a c4? Ima ga jedan moj drugar, 1.6 benz 110ks, kako ljudi mogu da voze auto bez kazaljki? nekako mi je PREinovativan (npr volan kome se samo obruc vrti), i opet mi je kupe ljepsi, toliko o porodicnom autu....

neeeemaaam pojmaaaa.....

EDIT
            Sta fali ovom enterijeru? sa digit klimom i ovim radio sa touch screenom izlazi ravno 17k

Comment

• Paranoid
              CBC Senator XXL
              • 13.01.2009
              • 622
              • Beograd
              • Fiat 131 1300

Sto ljudi sto cudi. Ako verujes da je skoda oktavia dizel 90 ks lep, karakteran, interesantan auto... pa kupi ga. Izneo si neke svoje stavove i misljenja i sad samo cekas da neko kaze "da kupi ga extra je auto".
              Heavy horses ! Move the land under me ...

Comment

• Dzoni_mkv
                CBC Senator XXL
                • 29.04.2007
                • 875
                • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Svaki novi auto ce se isto ponasati. Neces imati problema. Ako imas problem tu je garancija koja nije ispod 100 000 ili neograniceno pa par godina. Tako da ti je los kriterijum ako samo to gledas. Taj 308 ili Oktavija ili sta ja znam ce te sluziti isto. Sa C4 ces imati "problem" tj sta misli komsija, ako sada kupis jer taj C4 je model na zalasku novi C4 je vec uveliko spreman zato je stari sada na popustu. Po meni to uopste nije mana, ali ti si vec rekao da ti to smeta.
                You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• civi
                  CBC Senator XXL
                  • 26.07.2005
                  • 1492
                  • Pozarevac

Kupi golf VI kad ti se vec toliko svidja ta skoda , za klasu je bolji
                  Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
                  - Kako to misliš, kočim?

Comment

• Vaxy
                    CBC Član
                    • 10.09.2010
                    • 16
                    • beograd

Pezo mi je vise fensi auto a skoda ozbiljan tako da treba da se pronadjes u jednoj od te dve grupe.Moj 405 ima 20 god i jos radi kao doxa a od korozije ni traga.

Comment

• kamango
                      CBC Senator
                      • 31.05.2009
                      • 205
                      • KS-BG

Po nekim njegovim kriterijumima i nema "trece". Ostaje Megane i Leon koji malo premasuje budzet....

Comment

• Mali_Radojica
                        CBC Član
                        • 16.11.2007
                        • 30
                        • BG-PG

ova skoda nije 90ks nego 105, Golf trendline najsvulji je 17.500 (doplacuje se za rezervni tocak ostalo da ne pominjem). Nemam ja nista protiv 308, cak mi se mnogo vise svidja jer mi je ova octavia malo bezlicna, ali ovamo (cg) su ljudi prepuni neke sumnje vezane za njega, narocito za dizela 110ks. Jos jedna stvar koja mi je bitna jeste odrzavanje cijene ili laksa prodaja, svako ko kupuje novo auto zna da kad ga izveze iz salona koliko mu je pala cijena. Imam osjecaj da ce octavia vise da se odrzi i lakse proda kasnije od polovnog dizel pezoa. Pogledacu jos jednom sta se tacno dobija od jednog i od drugog pa cu izvagati. Jel postoji neki sajt za uporedjivanje automobila?
                        ovo auto bih kupio za kes, znaci bez lizinga kredita itd, jel postoji mogucnost da se cijena spusti? ili da za istu cijenu dobijem nesto dodatno, ili je to konkretno vezano za trenutne akcije nekog dilera? i kad je najbolje vrijeme za kupovinu? Sajam sam propustio. Nova godina? na proljece?
                        Hvala dobri ljudi.

Comment

• gorans
                          CBC Senator XXL
                          • 09.03.2010
                          • 1525
                          • Beograd

Upravo taj hdi od 110ks je odlican motor i nema razloga za sumnju.Ide odlicno i stvarno malo trosi a uz sve to je i tih.Ako se plasis plivajuceg zamajca imas verziju od 90ks koja ga nema ali nema ni to ubrzanje.Sto se tice dalje prodaje i Peugeot i Skoda nisu problematicni.

Comment

• Grumpy
                            CBC Veteran
                            • 30.10.2009
                            • 151
                            • Cartolle, Cattaro bay
                            • Meriva B, BMW 520d

OCTAVIA 1.8 TSI (160ks)

imaces osmeh na licu svaki put kada sednes da se vozis

taj stari traktorski motor (1.9tdi) ne bih ni razmatrao, TSI ide kao .... zmaj.

Na granici je 17k, ali ako im dodjes sa ke$hom u rukama, bice voljni za dogovore, provereno.

Ako bas hoces traktora da vozis ima Octavia 1.6 TDI (105ks), koji je neuporedivo tisi i mirniji od starog 1.9

Comment

• Mali_Radojica
                              CBC Član
                              • 16.11.2007
                              • 30
                              • BG-PG

Dobro de...
                              95% lavcina onda
                              samo mi recite, jel da cekam posle nove, da mi auto ima godiste 2011, ili to nema veze sa prvom registracijom nego njegovim godistem proizvodnje pa moze da ispadne da sam 2011 kupio novo auto iz 2010?
                              jesam li ja vama konfuzan malo? sebi jesam.

Comment

Working...
                              X