Koji od ova dva?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Milenko
    CBC Član
    • 11.11.2008
    • 75
    • Beograd
    • Reno Megan 3 1,5 dci

Re: Koji od ova dva?

Originally posted by gorans
    Odakle ti taj zakljucak da su kilometri manje bitni od godista? Ja bih pre rekao da je naj bitnije u kakvom je stanju auto.
    Pa navodno su oba auta u perfektnom stanju ali je prvi godinu dana mladi i jeftiniji.
    Tamo postoje tabele sa cenama automobila po godistima a odbija se predjena kilometrza.
    Prema tome 2007 godiste ima vecu vrednost nego 2006.U tom katalogu se racuna neka kilometraza da se prelazi godisnje.
    I onda 2007 pretpostavlja se da je presao recimo 20k km godisnje znaci 60k km da ima .Ako je presao vise racuna se umanjenje
    cene po visku kilometara. Ja neznam koliko je to tacno ali mislim da je prava vrednost ova dva auta slicna a ne da stariji bude
    5000 evra skuplji.

Drugo je sto vlasnici toliko traze pa neko ce da odmeri i pristane da uzme.

Comment

• gorans
      CBC Senator XXL
      • 09.03.2010
      • 1525
      • Beograd

Te tabele i katalozi sluze za procenu vrednosti auta prilikom placanja poreza ili carinjenja.Inace vrednost tih kataloga nema veze sa stvarnoscu.Ja sam u Nemackoj VW Touran platio 5000e a kataloska vrednost mu je 10500e i na taj iznos sam platio carinu i porez.

Comment

• gorans
        CBC Senator XXL
        • 09.03.2010
        • 1525
        • Beograd

Meni nije jasno kako su te mazde rx8 jeftinije kod nas nego u Nemackoj.

Comment

• CikaKure
          CBC Senator XXL
          • 14.08.2005
          • 668
          • Beograd

Ako sam dobro razumeo covek radi u austriji sto znaci da ima para da odrzava takav auto...
          ....
          Te tabele i katalozi sluze za procenu vrednosti auta prilikom placanja poreza ili carinjenja.
          Prosecan Srbin to tako bas zamislja.
          Imas li ideju o prosecnoj plati u Becu, gde covek zivi, i o cenama servisa tamo? Recimo, da li znas koliko kosta zamena starog akumulatora, i sta je sve ukljuceno u uslugu/cenu?
          Imas li ideju kako prosecan austrijanac procenjuje svoj privatni auto kad hoce da ga proda i koliko ima muke kad mu dodje neko sa strane na "oglas" da uopste veruje kupcu turskog/srpskog/bantu porekla.
          Ne bi da rusim snove, sa Austrijancima radim vec punih 10 godina, sa pojedinima sam dobar postao dobar prijatelj. Ne sa nasim gastarbajterima, nego sa genuine Austrijancima koji pristojno zaradjuju, koji imaju pristojno obrazovanje, rade za pristojne firme... Ovo sto je gore izneseno su samo neki nasi stereotipi...

Comment

• X9
            CBC Senator XXL
            • 28.06.2005
            • 3179
            • Wien-Sabac
            • RX-8 i X-9

Originally posted by Milenko
            Odakle ti taj zakljucak da su kilometri manje bitni od godista? Ja bih pre rekao da je naj bitnije u kakvom je stanju auto.
            Pa navodno su oba auta u perfektnom stanju ali je prvi godinu dana mladi i jeftiniji.
            Tamo postoje tabele sa cenama automobila po godistima a odbija se predjena kilometrza.
            Prema tome 2007 godiste ima vecu vrednost nego 2006.U tom katalogu se racuna neka kilometraza da se prelazi godisnje.
            I onda 2007 pretpostavlja se da je presao recimo 20k km godisnje znaci 60k km da ima .Ako je presao vise racuna se umanjenje
            cene po visku kilometara. Ja neznam koliko je to tacno ali mislim da je prava vrednost ova dva auta slicna a ne da stariji bude
            5000 evra skuplji.

Drugo je sto vlasnici toliko traze pa neko ce da odmeri i pristane da uzme.
            prvi je godinu mladji ali ima 45000 km vise na satu i prodaje se privatno-nema garancije
            a kako postoje tablice za smanjivanje vrednosti po godistu,tako postoje tablice za podizanje vrednosti ako je kilometraza ispod predvidjene za to godiste.
            auto je kupljen 6 2006,i vozen do 7 2007.odjavljen i bio kod vlasnika do 5 2009 kada je menjan za novu Rx8(tj .bio racunat kao avans).Firma Lietz(glavni uvoznik Mazde za Austriju) je pokusavala od tada da je proda.auto ima sada katalosku vrednost 17900€ .dobra stvar kod Mazde je sto je sve elektronski povezano,i svi podaci postoje i dostupni su na pregled.
            kada je bio na servisu,koje popravke su vrsene u garanciji,i koje izmene po nalogu Mazde(u 2009 chak pet izmena po nalogu kompanije Mazda ).ja sam ga platio 18800 sa garancijom na tri godine,sa godisnjim servisem i sa MES(Mazda Europe Service)karticom.koliko su zaradili na meni ne interesuje me ,njima dobro,meni odlichno.oni koji me poznaju,znaju da trazim odavno ovakav primerak,i sad sam ga nasao.na laku nema ni jedne jedine ogrebotine,kao ni unutra nekakav znak o habanju.motorni prostor je konzerviran sa voskom,auto je jednom recju -skoro kao NOV.i najvaznije stock je.sve sto pipnem ,bicu prvi.

a zasto je kod ovoga auta toliko bitna garancija pogledajte ova dva klipa,pa vidite koliko tu ima tehnologije koja se moze pokvariti:

"I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• Cp6uH
              CBC Senator XXL
              • 22.09.2008
              • 553
              • Beograd
              • Corolla TSn

Ako sam dobro procitao kupio si
              Cestiam !
              koliko se secam zena ti je trazila iskljucivo rx-8

P.S. jos kad bi naucio da okreces slike pre postavljanja

Comment

• X9
                CBC Senator XXL
                • 28.06.2005
                • 3179
                • Wien-Sabac
                • RX-8 i X-9

et vidis da se dobro secas...sad cemo okrenemo fotke,hebo me telefon.ah da ,ne cekam do petka samo zbog servisa i tablica,naruceno je jos nesto od Mazdaspeed-a
                edit:
                ne mogu da ispravim fotke,zato evo ponovo:

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• starac vujadin
                  CBC Senator XXL
                  • 27.08.2005
                  • 2617
                  • Stari grad

Cestitam, izvanredan primerak. Licno ne volim dvobojne volane, to mi je malo kicasto...sve ostalo je super.

Comment

• WEST 014
                    CBC Senator XXL
                    • 17.08.2010
                    • 862
                    • Valjevo
                    • Audi A4

Auto je fantastican, i spolja i unutra je prelep.. U zdravlju da te sluzi.

Comment

• Chubbs
                      Everybody lies
                      • 29.01.2006
                      • 5807
                      • Novi Sad
                      • Audi A6 1.8T

cestitam

predstavi ga u automobili clanova
                      You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Cp6uH
                        CBC Senator XXL
                        • 22.09.2008
                        • 553
                        • Beograd
                        • Corolla TSn

Originally posted by X9
                        et vidis da se dobro secas...sad cemo okrenemo fotke,hebo me telefon.ah da ,ne cekam do petka samo zbog servisa i tablica,naruceno je jos nesto od Mazdaspeed-a
                        edit:
                        ne mogu da ispravim fotke,zato evo ponovo:
                        Au tek sad vidim dobro ne valja ti ovo nista
                        Sacekacemo i taj petak da vidimo sta si to narucio

Comment

• M-power
                          Moderator
                          • 10.01.2005
                          • 10060
                          • Bg; Banovo Brdo
                          • CorsaC, astra H,

Ja se plasim kada gledam ove snimke. Nek te dobro sluzi koji god da uzmes ili si uzeo.
                          To date there has never been a faster car built for the public road and,
                          it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• X9
                            CBC Senator XXL
                            • 28.06.2005
                            • 3179
                            • Wien-Sabac
                            • RX-8 i X-9

kao sto rekoh,uzet je drugi.uskoro sledi predstavljanje.moderatori mogu da zakljucaju

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• Chubbs
                              Everybody lies
                              • 29.01.2006
                              • 5807
                              • Novi Sad
                              • Audi A6 1.8T

You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                              Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                              Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

Working...
                              X