Pezo 206 vs Fiat Punto 1.2

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • breza27
    CBC Član
    • 09.11.2010
    • 10
    • sabac

Pezo 206 vs Fiat Punto 1.2

Pozdrav svima,

planiram da ovih dana kupim polovni automobil do 3000e. Od svega sto sam gledao, a i procitao na ovom forumu, za taj novac tesko da mogu da kupim pristojnog dizela, s toga sam se opredelio za benzinca.

U opciji su mi Pezo 206 od 1.1 ili 1.4 od 2000 - 2003 godista i Fiat Punto 1.2 2001-2002. Cene su manje vise slicne, zavisno da li je sa 3 ili 5 vrata. Ukoliko bih kupio Punta sa 3 vrata, mogao bih da se uklopim i plin da ugradim.

Ne znam koliko igra ulogu, ali planiram da kupim automobil za kesh i ono sto sam zvao, spustali su mi cenu od 300-500e od one na oglasima.

S obzirom da nisam poznavalac tehnickih karakteristika, voleo bih da podelite svoje veliko znanje sa mnom kada su u pitanju ova dva automobila.

Znaci, potrosnja u normalnoj voznji, odrzavanje itd i na sta treba paziti prilikom kupovine ovih vozila.

Planiram da prelazim 20.000 km godisnje, a u neko naredno vreme bih ugradio i plin.

Oprostite na mom neznanju.

Hvala
  • gorans
    CBC Senator XXL
    • 09.03.2010
    • 1525
    • Beograd

Re: Pezo 206 vs Fiat Punto 1.2

206 1.1 je mali potrosac dok 1.4 po gradu hoce i preko 10 ali na otvorenom je OK.Pezo je kvalitetniji od punta,pocev od enterijera preko limarije pa do motora ali trba obratiti paznju na zadnji trap jer hoce da mu strada torzija a to se vidi ako mu zadnji tockovi stoje razabljeni.Mozes i da probas tako sto krenes malo u rikverc i povuces rucnu pa kad stanes tockovi nesmeju da se rasire tj. da odu u minus.Za Pezoa su malo skuplji delovi i ima manje majstora nego za Punta.Ako se budes dvoumio izmedju dva primerka izaberi onaj koji je u boljem stanju i u koji ima manje da se ulozi.

Comment

• breza27
      CBC Član
      • 09.11.2010
      • 10
      • sabac

Generalno, po netu sam gledao oglase i koliko vidim, ponuda Punta je dosta veca. Ovih dana cu obici i auto placeve u Sapcu, mada bih najradije kupio vec registrovan auto. Ne zbog troskova, jer racunam na to da ga prevedem i registrujem odmah.

Dok sam gledao nekako sam non stop bio fokusiran na Punto, sve dok u svojoj ulici nisam video da je Pezo na prodaju za 2700e 1.1 2001god.

I onda kapiram, bolji je 206 od Punta, ali sa druge strane o njemu nemam pojma, zato sam ovde.

Hvala na tvom odgovoru.

Comment

• iggyboy
        CBC Veteran
        • 18.03.2008
        • 148
        • pozarevac
        • stilo 16v

Jedan mali savet ne vezan za kvalitet
        Sedi u oba modela i vidi kako ti odgovara ponuda prostora u 206 jer je malo skuceniji od punta i ako si malo gabaritniji nece ti biti bas prijatna voznja.Punto je tu mnogo bolji,a ako si sitniji rastom i kilazom onda je ovo moje pisanje nebitno

Comment

• breza27
          CBC Član
          • 09.11.2010
          • 10
          • sabac

Ne bi tu trebalo da bude problema, s obzirom da sam visok 185 i 85kg . Niko ni u porodici nije krupan.

Comment

• gorans
            CBC Senator XXL
            • 09.03.2010
            • 1525
            • Beograd

206 je skuceniji unutra jer ima masivniju instrument tablu,deblje oplate na vratima i punija sedista.Uz to Punto ima vislji krov.Mislim da 206 ima nesto veci gepek.Neznam da li si ozenjen i da li ti nesto znaci ali 206 je bolji mamac za lepsi pol

Comment

• breza27
              CBC Član
              • 09.11.2010
              • 10
              • sabac

Haha, ti bas mislis na sve .

Nisam ozenjen, duga veza ...

Malo pre sam pricao sa prijateljem koji drzi vise prodavnica auto delova, pa mi rece da su delovi za Punto bas jeftini a za 206 malo skuplji, ali nista osetno.

Comment

• gorans
                CBC Senator XXL
                • 09.03.2010
                • 1525
                • Beograd

Neznam koliko ti je stalo do pasivne bezbednosti,meni je to presudno kada se dvoumim izmedju dva auta slicne cene i performansi.

I ovde je 206 u prednosti,do duse vrlo vrlo maloj ali nekad i 1cm moze biti razlika izmedju zivota i smrti.

Comment

Working...
                X