ekonomican auto 4x4 (Ignis)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bojanvet
    CBC Član
    • 06.04.2008
    • 85
    • kraljevo

ekonomican auto 4x4 (Ignis)

Pre nekoliko dana sam prodao Suzuki samurai star 25godina bio u super stanju, a danas prodao i pandu 2001. takodje u fenomenalnom stanju, kompletno sredjena i pripremljena za zimu. Novi vlasnici zadovoljni, kupac pande takodje zadovoljan, dobio auto bez ikakvog ulaganja!
    E sada treba kupiti mladji auto sa 4x4 pogonom. Naime, veterinar sam i treba mi pouzdan i izdrzljiv auto. Pandi 4x4 i nema po oglasima, barem 2001-2003 godista, one starije me ne zanimaju, a za novije ne zatvaram finansijski.
    Izbor je pao na Suzuki ignis(obozavam japanska auta) i zamolio prijatelja da mi pogleda jedan u Pancevu, 2004.god ima sekvent plin. Doduse, nije Suzuki, vec Subaru Justy, ali je sa istim agregatom kao i Suzuki, cak jje i karoserija identicna , samo je znak drugi. Po karakteristikama, izuzetno ekonomican auto, a kad zatreba i koristan SUV. On pogledao pre 2 dana i toplo preporucio pomenuti auto. Danas otisao ja sa namerom da ga kupim.
    I, auto jako lepo ocuvan, jos lepsi od onog kojeg mi je prijatelj opisao. Medjutim, gasi se na lleru, i na benzinu i na plinu. Upali se normalno, lepo radi, kad se doda gas i pusti papucica, on se ugasi. Takodje, u medjuvremenu se upalila lampica CHEK ENGINE. . Ali, na nju sam vec navikao na pandi i gori valjda kod vecine vozila koja imaju sekvent plin! Gazda placa u Italiji, cujemo se telefonom i on me ubedjuje da je neka glupost u pitanju, ali ja ga ne uzeh, vec smo se dogovorili da ga sutra srede u servisu. A pre 2 dana je sve bilo ok.
    Inace, ne mogu da shvatim ljude koji prodaju auta sa 200g goriva u rezervoaru, pa se onda vade da je bilo nestalo benzina, pa je povukao vazduh...Pa ja sam nedavno prodao 2 auta i novi vlasnici su imali benzina da predju bar 100km. Ne razumem da neko zaradi par stotina eura na autu, a u isti taj auto ne zeli da ulozi 1000din, za benzin.
  • gorans
    CBC Senator XXL
    • 09.03.2010
    • 1525
    • Beograd

Re: ekonomican auto 4x4

I ja sam do pre neki dan jurio 4x4 i uzeo Subaru Leone.Sto se tice Justy-a on je isti kao Swift a ne kao Ignis.Po nekom mom licnom misljenju zakon je Subaru za 4x4 pogon.Za moje potrebe trebao mi je iskljucivo 4x4 sa reduktorom a mislim da ga Justy nema.Ako ne ides bas u neke vukojeb..,ne onda ti je Justy prava mera.

Comment

• Lauda
      CBC Senator
      • 24.07.2010
      • 207
      • Zemun

Ovaj novi Subaru Justy G3X je isti kao Suzuku Ignis, a stari Justy je bio kao Swift.
      PUŠENJE ILI ZDRAVLJE - ODLUČITE SAMI

Comment

• Dzoni_mkv
        CBC Senator XXL
        • 29.04.2007
        • 875
        • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Komsija, do koliko para gledas auto? Ima na placu u Autosistemu (preko puta Autotransporta) Ignis 4x4. Nisam ga nesto zagledao ali sam video da ima.
        You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• Vlada_nbgd
          CBC Senator XXL
          • 11.09.2005
          • 1066
          • Novi Beograd/Topcider
          • ford focus sport pack

Originally posted by bojanvet
          PTakodje, u medjuvremenu se upalila lampica CHEK ENGINE. . Ali, na nju sam vec navikao na pandi i gori valjda kod vecine vozila koja imaju sekvent plin!
          Cisto da znas nikao nije normalno da gori chek engine kod auta sa sekventom.
          FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• bojanvet
            CBC Član
            • 06.04.2008
            • 85
            • kraljevo

Originally posted by Dzoni_mkv
            Komsija, do koliko para gledas auto? Ima na placu u Autosistemu (preko puta Autotransporta) Ignis 4x4. Nisam ga nesto zagledao ali sam video da ima.
            ima, taj se prodaje vec nekoliko meseci, gledao sam ga,! Budzet je oko 5000

Comment

• gorans
              CBC Senator XXL
              • 09.03.2010
              • 1525
              • Beograd

http://www.polovniautomobili.com/oglas7 ... is_13_4x4/
              http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... age_20_td/
              Vidi ovako nesto.Zavisi opet sta ti treba jer ako hoces teske terene onda ti je bolja ova Kia.
              Ako nije problem za koliko si prodao tvog suzukia i pandu?

Comment

• Dzoni_mkv
                CBC Senator XXL
                • 29.04.2007
                • 875
                • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Pa koliko trazi za tog na placu? Valja li cemu? Ako ti se uklapa u budzet najlakse ti je to tu da zavrsis...
                You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• bojanvet
                  CBC Član
                  • 06.04.2008
                  • 85
                  • kraljevo

Originally posted by gorans
                  http://www.polovniautomobili.com/oglas718698/suzuki_ignis_13_4x4/
                  Vidi ovako nesto.Zavisi opet sta ti treba jer ako hoces teske terene onda ti je bolja ova Kia.
                  Ovaj Ignis je prodat za 4500, a Kia ne dolazi u obzir!

Comment

• bojanvet
                    CBC Član
                    • 06.04.2008
                    • 85
                    • kraljevo

Originally posted by Dzoni_mkv
                    Pa koliko trazi za tog na placu? Valja li cemu? Ako ti se uklapa u budzet najlakse ti je to tu da zavrsis...
                    Cini mi se da bi ga prodao za 6000, sto je za mene mnogo. A i kad sam ga gledao, menjac se tesko salta, i nije mi se svidela bela boja.

Comment

• bojanvet
                      CBC Član
                      • 06.04.2008
                      • 85
                      • kraljevo

Originally posted by gorans
                      http://www.polovniautomobili.com/oglas718698/suzuki_ignis_13_4x4/
                      Suzuki 2000, Panda 1700, oba u super stanju!

Comment

• sri98
                        Admin od Trpeze
                        • 24.10.2004
                        • 7262
                        • Republic of Konjarnik
                        • Toyota Corolla E 210

vozio sam jedno vreme ignisa 4x4, onog novijeg sa 1.5 motorom (2005) i nikako ne moze da bude ispod 12l/100km. terenske mogucnosti nisam ispitivao osim da je po BG kada ima snega korektan
                        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• bojanvet
                          CBC Član
                          • 06.04.2008
                          • 85
                          • kraljevo

A jel si mozda sipao u Cvijicevoj?"
                          Benzina ili gasa?
                          Racunam da 1,3 sa sekvent plinom u kombinovanoj voznji ne bi trebao da predje 10l gasa.

Comment

• sri98
                            Admin od Trpeze
                            • 24.10.2004
                            • 7262
                            • Republic of Konjarnik
                            • Toyota Corolla E 210

benzina koji je sipan po celoj srbiji
                            trosice vise jer je 4x4 i nije bas lagan i aerodinamican
                            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• JAPANX
                              CBC Senator XXL
                              • 10.08.2006
                              • 2159
                              • Beograd

nisam siguran da li je 4x4 stalno ukljucen ili ne ali:
                              1. ako je stalno ukljucen trosi vise 30%
                              2. iako nije stalno ukljucen, sam reduktor je toliko tezak da trosi 20% vise
                              3. uzmi suzuki jimmny jer ima sve mogucnosti malog terenca

Comment

Working...
                              X