Funkcionalan i atraktivan auto za porodicu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • peugeot308
    CBC Član
    • 26.02.2010
    • 43
    • Beograd

Funkcionalan i atraktivan auto za porodicu

Prinova je na putu,razmislja se o kupovini karavana...Trenutno vozim Peugeot 308 1.6Vti 120ks benzinac 2009 godiste,Nov u istoj opremi kosta 17000evra a polovan pojma nemam...zadovoljan sam autom ali bih uzeo nesto vece sto ce zadovoljiti potrebe troclane porodice bez obzira koliko prtljaga da ima...Ranije sam vozio BMW e39,tako da mi je taj auto prirastao srcu,ali ne gadim se ni drugih marki..Posto znam da ne mogu kupiti premium klasu staru 3 god. odlucio sam se na kompromis da auto bude do 7god. star a da mi u rezervi ostane do 3000evra za eventualne kvarove...
    Molim drage kolege da pomognu malo pri izboru ....Pozdrav svima
  • StudentBGD
    CBC Senator XXL
    • 18.12.2007
    • 1027
    • Beograd

Re: Funkcionalan i atraktivan auto za porodicu

Monovolumen neki posto je porodica u pitanju? Mazda5 ,Corrola verso, C4 Picasso, S-max, Scenic...tim redom.
    Pregrst mesta u kabini, gepek kao kod karavana, povecana bezbednost zahvaljujuci vecoj preglednosti i visoj poziciji sedenja, ne moras da se saginjes kada stavljas i vadis bebu iz sedista... Mana - nisu bas za jurcanje zbog svoje konstrukcije.
    Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• CikaKure
      CBC Senator XXL
      • 14.08.2005
      • 668
      • Beograd

Kad je porodica u pitanju, potreba za prevozom ozbiljnog prtljaga, uvek glasam za pravi porodicni karavan. U slucaju nesto nizeg budzeta neki SUV moze da bude dobar izbor (Rav4, Qashqai, i slicno tome). Za cifru koju spominjes (mada ne eksplicitno kao raspoloziv budzet) i za troclanu porodicu, takav SUV moze da se pazari i znacajno mladji, pa cak i ispod 3 godine starosti. Ne znam koliko kosta onaj (za moj ukus grdni) Nissan xtrail, al pije vodu po svim kriterijumima koje trazis.

Sve navedeno za monovolumen vazi i u slucaju pravog porodicnog karavana i SUVa, a mozda i jos malo vise :-) plus bolje se ponasaju u otezanim uslovima voznje zbog pogona na sve tockove.
      Mane mogu biti veca masa i time nesto veca potrosnja, nesto visi troskovi odrzavanja, i uslovno troskovi registracije (zavisno od motorizacije).

U slucaju da ti neko predlozi Subaru Forester, savetujem da se ne palis bespotrebno, jer je prevoz ozbiljnijeg prtljaga u istom prilicno otezan, obzirom na raspolozivi prtljazni prostor i njegovu organizaciju. Da jos malo cinim jeres na ovom forumu, isto vazi i za aktuelnu hondu accord karavan. Za Subaru postoji i problem adekvatnog servisa i nabavke rezervnih delova u zemlji Srbiji.
      Da ne bude zabune i da se ne shvati ovo kao flejmovanje, Forester mi se svidja, kao i Accord, ali za moje standarde u smislu odnosa raspolozivnog prostora/gabarita auta/cene nisu bas ubedljivi.

Comment

• gorans
        CBC Senator XXL
        • 09.03.2010
        • 1525
        • Beograd

Zasto mislis da ce ti 308 biti mali? Nisi naveo do koliko para ces da das za uto i jel hoces dizel ili benzin.

Comment

• peugeot308
          CBC Član
          • 26.02.2010
          • 43
          • Beograd

Po oglasima sam gledao...308 je 2009to god.oko 12000 a jos je slabija oprema od mog...tako da ajd racunam na 12000...
          E sad meni se ne dopadaju varijante mazda 5 citroen picaso itd, jer jednostavno mi nisu naizgled neki...
          Dolazi u obzir taj x-trail,jest grdan al kontam da valja,dopada mi se i mitsubishi outlander,i navara ali sa velikom kabinom,bmw 5 e39,mercedes c klasa,
          peugeot 407manje vise,VW moze al bi neko bas trebao da me ubedi,jer je po mom ukusu neudoban,
          Audi A6 2.5tdiquatro ili 2.4..
          .Nije bitno da li je dizel ili benzin,godisnje prelazim u proseku 30000km tako da nije tolika razlika,a benzin ima finu prednost,moze plinska boca mesto rezervnog tocka i runflat gume.
          Jaooo nisam pametan...mucim muku vec 3 meseca.
          Sto puta sam bio na ivici da odustanem od svega al kad razmislim mogu da uzmem od hendlera po EU auto i to proveren.

Uvek neke dileme trileme kvadrileme....

Comment

• Stratos
            CBC Senator XXL
            • 10.09.2008
            • 2594
            • Novi Sad

Zanima me šta ćeš sa nikom kad prodaš puga?
            Izvinjavam se na off-u,ali me baaaš kopka.

Comment

• peugeot308
              CBC Član
              • 26.02.2010
              • 43
              • Beograd

verovatno ex ispred svega hah

Comment

• CikaKure
                CBC Senator XXL
                • 14.08.2005
                • 668
                • Beograd

Navara sa velikom kabinom i nadgradnjom prtljaznog prostora je odlican izbor, ako ces koristiti uredjena parking mesta koja imaju dovoljnu duzinu, i naravno, ako ti ne smetaju nesto visi troskovi eksploatacije u poredjenju sa tvojim sadasnjim automobilom, mada sva vozila koja si nabrojao ce zahtevati vise novca za koriscenje nego pezo 308.
                Navara sa nadgradnjom prtljaznog prostora ima neverovatno veliki gepek, u koji mozes da stavis mnogo razlicitog prtljaga. Jedino ogranicenje je duzina tovarnog sanduka, mada se on lepo otvara u ravni poda, pa u pojedinim slucajevima mozes prevesti i nesto duze predmete.
                Auto je bas robustan, dobro je upravljiv za svoje gabarite, pregledan, motor je lepo dimenzionisan, manuelni menjac omogucava razumnu potrosnju (racunaj na 10l/100km eurodizela kombinovano), mozes da biras tip pogona tako da u normalnim vremenskim uslovima mozes da koristis samo zadnju vucu, lep klirens, dobro podnosi beogradske rupe, srednja verzija opreme je vec skroz dobra, najvisa je odlicna i nudi na neki nacin i osecaj luksuza a ne iskljucivo radne masine. Objektivna mana je relativno skucena zadnja klupa, nije udoban kao limuzina vise klase koju spominjes (A6 ili E39, na primer), i ponavljam uslovno duzina, zbog parking mesta koja su kod nas za duzinu od preko 5,2m poprilicno tesna. Odrzavanje je proporcionalno skuplje u odnosu na 308, racunaj da ti treba 7l ulja za motor, da je guma skuplja od te koju koristis na 308, filteri su manje vise istih cena, itd. Ima lanac, nema zupcasti kais.
                Mozda sam ti pomogao, mozda i odmogao. Ako te zanima jos nesto pitaj, mogu napisati i iskustvo sa jos par pomenutih automobila navedenih u gornjim porukama.

Comment

• peugeot308
                  CBC Član
                  • 26.02.2010
                  • 43
                  • Beograd

Navra mi je tako zapala za oko...Dopada mi se bas jako...Jedini manji minus je zadnja klupa,al sta ces.Ovaj novi model je prelep,ali i preskup.
                  Sto kazes za servis to stoji,ali s obzirom da mi je redovan za 308 oko 150evra mislim da nece ici preko toga,jer ne moram u servis da bi promenio ulje. Imam uslove kod kuce u garazi za takav poduhvat,a za pezojka sam morao u servis zbog garancije. E39 mi se dopada stravicno al me brinu godine,najmladji bi imao 7 godina,kontam da to nije mnogo za bmw al opet jede me to nekako...

Razmisljao sam o Opel Zafiri,gledao oglase,lep auto,kazu za 1.9 da nije los motor,imamo u firmi vectru karavan 2007..presla 180000 i nema vecih problema,menjani neki senzori,oko 100e kostao zahvat. Sporo ubrzava sa 120ks,ali autoput 6 brzina oko160km/h na 3000 obrtaja,fantazija...malo mi neobican enterijer ali nije mi ruzan

Gledao i c klasu c220cdi karavan,prijatelj ima taj auto ali 270cdi,vozio sam par puta i udoban je ko Dormeo dusek,jedino malo zastarelo izgleda al ni to nije problem ako je posle 2004,enterijer mi je mnogo lepsi nego onaj ranijih godina.

Br.1 ????????????????
                  Br.2 ????????????????
                  Br.3 NISSAN Navara

Comment

• peugeot308
                    CBC Član
                    • 26.02.2010
                    • 43
                    • Beograd

Evo nekoliko automobila sa neta...sta li od ovoga vredi pogledati?

Napomena ... ovu auto kucu sto prodaje ovaj passat drzi jako dobar prijatelj mog sefa tako da bi mogao da iskopam mozda neki dobar auto preko njih.

http://www.polovniautomobili.com/oglas7 ... an_20_tdi/

http://www.polovniautomobili.com/oglas7 ... b6_20_tdi/

http://www.polovniautomobili.com/oglas6 ... a_19_cdti/

http://www.polovniautomobili.com/oglas7 ... _19_dth/#7

http://www.polovniautomobili.com/oglas7 ... d_m_paket/

Comment

• gorans
                      CBC Senator XXL
                      • 09.03.2010
                      • 1525
                      • Beograd

Ja vozim Touran 2.0Tdi i mogu ti reci da sam zadovoljan.Potrosnja mi je oko 6.5l/100km sto mislim da je sasvim prihvatljivo s obzirom na masu praznog od 1750kg.Ovaj touran sto ti gledas je sa 5 sedista sto po mom misljenju ne prilicu tom autu,moj je sa 7 sedista i to je veoma korisno jer nikad neznas kad ce ti zatrebati a kada su sklopljena ne zauzimaju bas nimalo prostora.Trap mu je izuzetno jak i izdrzljiv,mesta na pretek i za putnike i za njihove stvarcice.Ja sam mu do sada zamenio EGR,Klapnu na usisu,akumulator i nove zimske gume i sad jos imam da mu resim anlaser i auto neme ni jednu greskicu vise.

OVO NIJE MESTO ZA OGLAS. NEPOTREBNO SAM OBRISAO!

Eon

Comment

• Boris
                        CBC Član
                        • 12.10.2007
                        • 97
                        • BGD

Originally posted by peugeot308
                        Evo nekoliko automobila sa neta...sta li od ovoga vredi pogledati?

Napomena ... ovu auto kucu sto prodaje ovaj passat drzi jako dobar prijatelj mog sefa tako da bi mogao da iskopam mozda neki dobar auto preko njih.

http://www.polovniautomobili.com/oglas6 ... a_19_cdti/

Ovu Zafiru zaobidji, 100ks je malo za taj auto...
                        Tuaran izgleda interesantno.
                        Inace kod njih sam uzeo moju Zafiru, sve pohvale za plac!

Comment

• peugeot308
                          CBC Član
                          • 26.02.2010
                          • 43
                          • Beograd

Posle razmatranja raznih cinjenica odlucio sam se da Touran uvrstim u pozeljne automobile...
                          Gledao sam Fiata Cromu 2008..1.9JtdM od 150ks...Ima li neko iskustva sa ovim automobilom?

1....?????
                          2....Touran
                          3....?????
                          4....Navara

Comment

• Ognjen
                            CBC Senator XXL
                            • 21.02.2008
                            • 438
                            • Novi Beograd
                            • -

Vozim Cromu nekih 9 meseci i prešao sam sa njom oko 25k. Moja je model pre ove koju ti gledaš, razlika im je samo u prednjem delu(hauba, maska, branik, svetlosna grupa,..), sve ostalo im je identično. Najveća zamerka je bio upravo taj prednji kraj koji je pratio staru Fiat liniju, od 2007 su promenili taj prednji kraj i Croma je postala dosta lepša.
                            Po meni, Croma je trenutno u toj kategoriji najbolja kupovina. Reci šta te konkretno interesuje, ako krenem redom potrajaće.

Comment

• peugeot308
                              CBC Član
                              • 26.02.2010
                              • 43
                              • Beograd

Najvise me zanima cena delova koji najcesce stradaju.
                              Citao sam ovde na forumu da je neki deo oko letve volana 40e,veliki servis isto ko za Stilo.
                              Kolika cifra je zdrava rezerva za start sa ovim autom...U to bih uvrstio veliki servis,trap,mozda neki lezaj,dizne ili sta vec treba. Koliko para da odvojim za eventualne popravke?
                              Kakva je zvucna izolacija u kabini,da li ima vibracija kao u stilu?
                              Mozda previse pitanja..Hvala unapred

Comment

Working...
                              X