subaru impreza sti 98/03

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nikolanixy
    CBC Član
    • 16.06.2008
    • 12
    • lajkovac

subaru impreza sti 98/03

razmisljam se o kupovini ovog modela,pa me interesuje vase misljenja hvale,ili zamerke itd to jest dali vredi te pare koje je u oglasima , i naravno ne bih ugradjivao plin u nju jer mislim da bi je to malo ubilo.I dali neko zna kolika je neka prosecna potrosnja recimo normalne voznje do 120km/h
    Unapred zahvalan.
  • Uzelac
    CBC Senator XXL
    • 03.12.2006
    • 1717
    • munZe

Re: subaru impreza sti 98/03

Na koji model tacno mislis, koja karoserija i motor ?
    STI je 1998me bio dostupan samo u Japanu (zvao se Impreza WRX STI) u GC karoseriji.
    2003ce je bio dostupan u celom svetu pod imenom Impreza WRX STI u GD karoseriji. Kasnije je ime prebaceno u samo Impreza STI.

Btw. ako razmisljas o potrosnji, preskoci ovakve automobile, posebno u STI verziji
    work in progress

Comment

• nikolanixy
      CBC Član
      • 16.06.2008
      • 12
      • lajkovac

pa nasao sam jednu u oglasima turbo 2.0 .mislim da 00god 9000e lepa je dopada mi se i nasao sam jednu iz 2001 sa vim farovima koja je bas u full stanju ali mi se ne dopada od napred a kada sam rekao potrosnja mislio sam da li trosi preko 20l neke normalne voznje a cim hocu ovako neki auto to znaci da nepravim pitanje za potrosnju jer imam jos par ekonomik auta na plin tako da bih nju vozao samo ponekad to jest ne svaki dan nego nedeljom na avalu ili divcibare i tako to.

Comment

• Uzelac
        CBC Senator XXL
        • 03.12.2006
        • 1717
        • munZe

Ni jedna od tih nije STI.

Prva je Impreza GT Turbo iz 2000te, GC karoserija i EJ20 motor sa 218ks.
        Druga je Impreza WRX u verziji GDA (GD - karoserija, A oznacava te "ruzne" okrugle farove, GDB i novije imaju drugaciju prednju masku) sa identicnom EJ20 motorom sa 218ks.
        Automobili su mehanicki gotovo identicni, karoserija se razlikuje.

O prvoj ne znam nista, o drugoj znam sve jer je moja tako da ne mogu da komentarisem

GC cenim da trosi 9 -11-13 litara na 100km u uslovima 90km/h - 120 km/h - gradska voznja jer GD trosi 9-12-14 kada se normalno vozi.
        Kada se voze "muski" trose od 3 do 10 litara vise, preko 20l na 100km. STI moze "lako" da potrosi i preko 25 litara, u normalnoj voznji verujem da trosi 10-20% vise od WRX-a.

U svakom slucaju, STI se u Evropi prodavao od 2001ve, dakle GD karoserija, prvo sa 2.0 motorom i 265ks, a kasnije i sa 2.5 motorom i 300ks. Ako se dobro secam, prelazna godina je 2006ta.
        Ubrzo je i WRX presao na 2.5 motor deklarisan na 230ks.
        work in progress

Comment

• nikolanixy
          CBC Član
          • 16.06.2008
          • 12
          • lajkovac

bravo to me je interesovalo svaka cast za objasnjenje znaci nije da u fazonu trosi 50l na sto kilometara imao sam bmw 7 3.5 i znam koliko to moze da potrosi tako da je ona vrlo ekonomik auto.Znaci da samo cekam da se oporavim i da padne neka kupovina subarua,reci mi jos uzelac cim je vozis to i znas jel nije u fazonu da stalno se kvari,odlaze zadnje uporedne spone kao kod audija qcatra i tako to,elektrika da zabada itd?

Comment

• Uzelac
            CBC Senator XXL
            • 03.12.2006
            • 1717
            • munZe

Na ovom forumu imas makar tri Subaru Impreze sa utsicima vlasnika. Potrazi.
            Ako ti ne bude dovoljno, idi na strane forume gde su takvi automobili daleko cesci.
            work in progress

Comment

Working...
            X