MERCEDES E350 (2003G) ILI AUDI A6 (2005G) POMOC

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • anderson
    CBC Početnik
    • 28.11.2010
    • 3
    • Spain

MERCEDES E350 (2003G) ILI AUDI A6 (2005G) POMOC

imam ustedeno 15000 eura neznam koje auto da kupim mercedes e350 (2003g) ili audi a6 (2005g)

mercedes je presao 180 000 kilometara e 270 elegance 177 cv dizel i kosta 14.500€

audi je presao 119 999 kilometara audi a6 3.2 fsi tiptronic quattro benzin i kosta 13.950€

neznam sad roditelji mi kazu da je bolje kupit novo auto ali recimo jedan polo ili ford fokus itd
    prvi put kupujem auto i svaki odgovor ce mi dobro doci
  • sErGiO
    Moderator
    • 30.01.2007
    • 2769
    • Neko selo pored Beogr
    • Alfa Romeo 156SW

Re: MERCEDES E350 (2003G) ILI AUDI A6 (2005G) POMOC

Ako ti je ovo prvi auto onda su tvoji roditelji donekle u pravu. Možda je najbolje da uzmeš nešto mlađe i manje ali polovno za početak. Ako se ipak odlučiš za jedan od ova dva mogu da ti kažem da je vožnja u tom Mercedesu kao plivanje. Bukvalno si potpuno izolovan od ostatka sveta. Vozio sam jedan takav i za duga putovanja je verovatno jedan od najboljih auta. Za po gradu baš i nije zgodan, naročito ako nemaš iskustva. Za Audi nemam pojma, vozio sam se u starijoj generaciji A6 i nije me preterano oduševila.

Comment

• anderson
      CBC Početnik
      • 28.11.2010
      • 3
      • Spain

treba mi veliko auto zbog putovanja tj veliki gepek

Comment

• kristina990
        Banovan
        • 13.04.2009
        • 1066
        • Srbija

mercedes.

Comment

• Eon
          Moderator
          • 10.03.2005
          • 4225
          • Beograd-NBG-44
          • Superb 2.0 4x4 DSG

MB i ne razmišljaj!
          Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
          Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• gorans
            CBC Senator XXL
            • 09.03.2010
            • 1525
            • Beograd

Vise mi se svidja Mercedes.

Comment

• -slavisa-
              CBC Član
              • 30.01.2009
              • 84
              • Raska

Licno mislim da je ,,meca,,za klasu ispred...takodje,i moja preporuka je da za pocetak pazaris neki manji auto,dok ,,ispeces zanat,,.

Comment

• WEST 014
                CBC Senator XXL
                • 17.08.2010
                • 862
                • Valjevo
                • Audi A4

Audi i to po mogucstvu 3.0 TDI quattro... mada je i ovaj 3.2 sigurno ekstra, enterijer kod audija je mnogo lepsi....

Comment

• ASTRAOPC
                  CBC Član
                  • 16.06.2010
                  • 70
                  • Cacak

Uzmi pasata b6 za 15000 mozes naci neki visi paket opreme sa malom km, ocuvan.........

A od novih za 15000 bih gledao vw golf 6 sa 1.6 tdi-em jer je mnogo lepo kvalitetno i elegantno uradjen. Za spaniju je savrsen izbor posto su tamo bolji putevi nego u srbiji.

Comment

• ECO TEC
                    CBC Član
                    • 17.12.2008
                    • 26
                    • Lesak-Kosovo

Mercedes definitivno,mnogo udobniji za duza putovanja,mada bi ja ovde svakako ukljucio i BMW seriju 5 pa onda Mecka ili BMW sta ti vise lezi,Audi tu jos uvek podosta zaostaje.

Comment

• zverko
                      CBC Senator XXL
                      • 19.08.2005
                      • 7085
                      • BGD
                      • Audi A4

za cime Audi zaostaje i u kom smislu?
                      deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• X9
                        CBC Senator XXL
                        • 28.06.2005
                        • 3179
                        • Wien-Sabac
                        • RX-8 i X-9

ako se radi bas izmedju ova dva auta,kao na fotkama-onda Mercedes.Audi ima slabiju opremu,benzinac je(ako ti to nesto znachi),3,2 FSI imaju malo bolesljikavu glavu.Sa druge strane je Audi sa pogonom na sva cetiri,sigurniji je ,manje presao od Mercedesa,ima veci gepek,vise mesta.Odluka je ipak na tebi.Garancija?
                        "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• aleksabgd
                          CBC Član
                          • 04.12.2009
                          • 84
                          • beograd

Od ova dva ponudjena modela MB definitivno i Audi je dobar ali ima jednu veliku manu nije Mercedes

Comment

• Alien108
                            CBC Veteran
                            • 03.06.2008
                            • 129
                            • Beograd

Sa iskustvom koje imam, slično ostalim članovima poslušao bih roditelje, ali mladost ima svoje čari...
                            Oba automobila su rizična iz ugla održavanja jer ih čekaju sve češći i skuplji zahvati.
                            Valja tome dodati i troškove osiguranja, registracije, goriva, ...

Mercedes W211 je predstavljen 2002. a sa prodajom se krenulo praktično 2003. godine.
                            Poznat je po mnogobrojnim dečijim bolestima na početku produkcije naročito sa elektronikom i softverom
                            (prijatelj pazario na sajmu baš model 270 i proveo je skoro 3 meseca u servisu zbog raznih nedostataka,
                            a verujte servis ih je bio pun i zato je kasnije nuđen uz 5 godina besplatnog servisa!).

Kada je potpuno ispravan spada sigurno u najopuštenije prevozno sredstvo - kada je ISPRAVAN!
                            Obzirom da je i ovaj na ponudi iz kritičnog početnog perioda produkcije ne bi ga pazario bez kompletne servisne istorije.
                            Bilo bi također poželjno da ima konvencionalno ogibljenje umesto airmatica.

Audi također nudi obilje prostora i ogroman i uredan gepek. Odličan kvalitetan i doteran automobil, vrlo siguran na putu.
                            Imao sam prilike provozati gotovo sve iz audijeve game pa nakratko i R8, ali A8 ostaje primetno ispred ostalih modela.
                            Čini se da Audi prolazi kroz Mercedes fazu iz šezdesetih i sedamdesetih - uber kvalitet i tehnika pa nekako dođe po meri tehnomanijaka.

Ako bih morao jedan od ta dva, onda Mercedes, kompaktniji je, udobniji i zato jer tražim automobil sa karakterom.
                            Nažalost i moj antihrist W124 ga ima više no sve od audija zajedno.

Comment

• overspeed
                              CBC Senator XXL
                              • 24.05.2005
                              • 2779
                              • Kosovska Mitrovica

Pre odgovora, možda bi pre svega trebalo da razmisliš o predlogu roditelja.

Nemoj me pogrešno shvatiti, ali možda je ovakav auto ipak "prevelik zalogaj" (kao prvi auto) za početnika, što zbog troškova održavanja (maltene celu uštedjevinu daješ za auto), što zbog činjenice da se radi o "full size" limuzinama više srednje klase, automobilima sa jakim motorima i brdom elektronike koja odlično "zamaskira" i pravu brzinu i prave (krajnje) mogućnosti automobila, pa pre svega vozač treba da poznaje svoje limite a za to treba malo vremena i vozačkog iskustva. A ako si o svemu dobro razmislio i ipak si za ovu opciju, evo ti moja dva centa na ovu temu:

Audi!

A evo i zašto:

A6 je generalno gledano moderniji, tehnološki napredniji i savremeniji auto, predstavljen je 2004. godine, odnosono neke dve i po` godine posle ove E klase, a to je u okvirima savremene automobilske industrije prilično puno vremena. Audi je ovu A6-icu i konstruisao imajući "na nišanu" ovu, tada aktuelnu E klasu, tako da je cilj bio naravno nadmašiti konkurentski model. Audi je to u priličnoj meri i postigao sa ovom A6-icom.

Konkretan Audi u pitanju je dve godine mladji od konkretnog Merca, a to dosta znači naročito zbog naknadne prodaje.

Konkretan Audi je prešao prilično nižu kilometražu od konkretnog Mercedesa, što je naročito bitno kako zbog naknadne prodaje tako i zbog blizine (vremenske distance) na kojoj će biti potrebne prve veće intervencije, kojima je Mercedes vrlo blizu. A kod automobila ove klase i ovog segmenta, te cifre su vrlo, vrlo ozbiljne, i u tom kontekstu činjenica da je Audi prešao 60000 km manje od Mercedesa naročito dobija na značaju.

Što se dizajna tiče to je subjektivna kategorija, lepota se krije u oku posmatrača pa o tome nema smisla puno raspravljati. Po meni, A6 je taman toliko lepši i atraktivniji od ove E klase koliko je i mladji - jednu generaciju Uostalom, ovu A6-icu je dizajnirao jedan od 2 ili 3 najbolja automobilska dizajnera današnjice - Walter da Silva

Audijev enterijer u ovom slučaju deluje zaista inferiornije od konkretnog Merca, što se opreme tiče automobili ovog segmenta su ionako "nakrcani" opremom i u standardnoj verziji, tako da ne verujem da će ti bilo šta od iste nedostajati bilo koji od ova dva da izabereš Sa druge strane, Audi ima Quattro pogon, što je u automobilima ove kategorije, sa snažnim i potentnim motorima pod haubom svakako veliki plus.

Audi jeste benzinac što je sigurno "minus" po pitanju naknadne prodaje i pada vrednosti, ali pošto "u startu" ima dve godine prednosti u pogledu kalendarske starosti, i pošto je prešao primetno manje od Merca, onda u tom kontekstu činjenica da je Mercedes diesel gubi praktičan značaj. To što Mercedes i "uštedi" u pogledu potrošnje, "naplatiće" na servisima a naročito na onim ozbiljnijim, koji su kod konkretnog Mercedesa zbog kilometraže ionako bliži tj. mogu se očekivati u skorijem periodu nego kod Audija.

E klasa W211 iz prve dve godine je bila lošeg kvaliteta (za standard i nivo Mercedesa), česti problemi sa elektrikom i elektronikom, kao i na podvožju i vešanju. Naročito je velikih problema bilo sa "Sensotronic" sistemom kočenja, koji je pravio ogromne probleme i "redovno" se kvario, a Mercedes je opozvao blizu milion automobila zbog tog problema. Sistem je ugradjivan do restylinga verzije W211, kad je upravo iz razloga nepouzdanosti i visokih cena popravki u potpunosti "izbačen" iz E klase. U prve dve godine proizvodnje E klasa je zato imala iznadprosečnu učestalost kvarova za svoj segment i klasu, što je od faceliftinga 2005. godine prilično poboljšano jer su mnoge "dečije bolesti" preležane pa je pouzdanost modela nakon 2005. godine bolja. Medjutim, sudeći bar po ADAC-ovoj statistici učestalosti kvarova i vanrednih intervencija na putevima Nemačke, kao i podacima nekih osiguravajućih kuća u pogledu procene pouzdanosti, Audi A6 je od svog predstavljanja 2004. godine pouzdaniji i manje kvarljiv automobil od E klase W211, uz istovremeno (marginalno) niže troškove kad su u pitanju popravke i vanredne intervencije. Poredjenja radi, po istim izvorima, od E klase je pouzdaniji i manje kvarljiv bio i BMW serije 5 (E60) od svog predstavljanja, a nakon preležanih "dečijih bolesti" tj. nakon par godina proizvodnje, serija 5 je postala pouzdanija i od A6-ice (od 2008. god.). Sve u svemu, od "famoznog" nemačkog premium tria, E klasa tih godina je najmanje pouzdan automobil, ponavljam, po podacima ADAC-a i osiguravajućih kuća koje se bave takvim istraživanjima i procenama (iz ličnih interesa naravno).

Uopšteno govoreći, ova generacija A6-ice je odličan auto, što svakako važi i za E klasu, ali je poenta u tome da je ovaj A6 napravljen kao auto koji "mora" da nadmaši direktne konkurente, tada aktuelnu W211 E klasu odnosno seriju 5 E39. Po mnogo čemu i u mnogo čemu, Audi je upravo to i uradio. Ako su lične preference, stavovi i različita mišljenja subjektivna kategorija, onda su podaci o pouzdanosti svakako objektivna kategorija, a statistika je tu neumoljiva i de facto na strani A6-ice. Mercedes je E klasu po pitanju pouzdanosti približio A6-ici tek sa faceliftingom, ali pošto se ovde radi o modelu iz prve dve godine proizvodnje to treba svakako imati na umu jer kao što rekoh, troškovi servisiranja i intervencija na automobilima sa ovim bedževima na haubi, a naročito u ovom segmentu, su vrlo ozbiljni i barem ja bih na tvom mestu taj faktor podigao visoko na listi prioriteta pri donošenju konačne odluke. Sem toga, ovaj Audi je "u startu" jeftiniji za 500 € što nikako nije zanemarljiv novac u ovo vreme krize

BTW. Audi A6 je 2005. godine dobio nagradu "World car of the year". Subjektivno ili objektivno, valjda i to znači nešto

PS. Subjektivno govoreći, zaključujem po tvom postu da si mladja osoba, pa svakako mislim da je Audi u ovom trenutku bolja opcija za tebe. Ipak je to ideološki i generalno automobil "bliži" mladjoj klijenteli, ima agresivniji nastup i dizajn, ima za nijansu tvrdji trim i vešanje od E klase, primetno direktniji upravljač sa manje izraženom servo asistencijom, ima bolje ležanje i podnosi veće lateralno ubrzanje od E klase, a sa Quattro pogonom i snažnim benzincem pod haubom taj auto je prava adrenalinska pumpa i uzevši sve to u obzir, kao i činjenicu da je pouzdaniji od E klase, da je u konkretnom slučaju dve godine mladji i da je prešao primetno nižu kilometražu od ovog Merca, ja se iskreno "čudim" da ti kao mladja osoba uopšte imaš nedoumica u ovom slučaju Mislim, omatorićeš i ti jednog dana, a Mercedes će i tada proizvoditi automobile...

Pozz
                              http://www.bmw.tv

Comment

Working...
                              X