kakva je lancia thema?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mikec
    CBC Početnik
    • 24.10.2010
    • 3
    • bg

kakva je lancia thema?

ovde sam uglavnom kao posmatrac, ali ovaj auto mi zapao za oko, pa bih molio sugestije, iskustva i saveti u vezi lancie...

Code:
    http://www.polovniautomobili.com/oglas789857/lancia_thema/
  • gorans
    CBC Senator XXL
    • 09.03.2010
    • 1525
    • Beograd

Re: kakva je lancia thema?

Limuzina koju je pregazilo vreme.Jak i udoban auto ali tesko ga je naci u OK stanju.Kada bi nasao verziju 8.32 to bi bilo .

Comment

• Stratos
      CBC Senator XXL
      • 10.09.2008
      • 2594
      • Novi Sad

Ja sam prvi na listi za sledeću slobodnu 8.32 Molim,bez guranja!
      Šala.
      Isto mišljenje kao i gorans što ga je izneo.

Comment

• mikec
        CBC Početnik
        • 24.10.2010
        • 3
        • bg

ok, za te pare ne moze i ferrari motor...
        nego, ako bih isao da vidim ovu lanciu sta da gledam? Osim onoga sto je klasika pri gledanju polovnjaka. Sta je to specificno kod ove theme, sta mora biti ok da bi sama bila ok kao kupovina?
        kakva je po pitanju rezervnih delova? Ima li toga kod nas, koliko kostaju servisi i sl.?

Comment

• banekg
          CBC Senator XXL
          • 06.09.2010
          • 1274
          • Nis
          • Toyota Carina e 2.0

Ja imao, i bio jako zadovoljan, osim kad je enterijer u pitanju. Za sta god da sam se uvatio, s oprostenjem, ostalo mi u ruci. Isto i sa Lanciom prizmom.
          Long Live CBC!!!

Comment

• gorans
            CBC Senator XXL
            • 09.03.2010
            • 1525
            • Beograd

Jel se varam ili je to radjeno u kooperaciji sa Fiat croma-Saab 9000CD?

Comment

• banekg
              CBC Senator XXL
              • 06.09.2010
              • 1274
              • Nis
              • Toyota Carina e 2.0

Alfa romeo 164, Fiat croma i Saab9000
              Long Live CBC!!!

Comment

• gorans
                CBC Senator XXL
                • 09.03.2010
                • 1525
                • Beograd

Onda SAAB! Ima ga moj komsija 2.0 175ks automatik,koza,klima,siber,ma sve moguce.Raga neunistiva,on ga vozi bukvalno pun gas i to preko rupa,njiva i kaldrme.Jedno vreme ga je koristio za prevoz betonskih stubova koje je tovario u gepek,na zadnje sediste i na krov,sve u svemu oko 600-700kg i opet pun gas i nista mu nije.Ulje nije menjao 3 god.
                Moze da se nadje za relativno male pare a moze i da sluzi za probijenje barikada
                Isti ovakav:
                http://www.polovniautomobili.com/oglas5 ... b_9000_cd/

Comment

• Stratos
                  CBC Senator XXL
                  • 10.09.2008
                  • 2594
                  • Novi Sad

a moze i da sluzi za probijenje barikada
                  E,svaka ti na mestu, k'o Njegoševa.

Comment

• lancia
                    CBC Veteran
                    • 03.10.2007
                    • 114
                    • Beograd
                    • Lancia kappa 5.20 t

Originally posted by gorans
                    Jel se varam ili je to radjeno u kooperaciji sa Fiat croma-Saab 9000CD?
                    U vreme kad se pravila Thema, Lancia je bila posebna firma osim sto je Fiat i Saba pa posle alfa od Lancie otkupila ideju i nacrte sasije da na toj platformi napravi svoje modele. Fiat je cak i neke promene oko motora preuzeo od lancie i upotrebio kod sebe.
                    motori kao sto su dizel od 2.5l su stare konstrukcije i ti blokovi su se ugradjivali u fiat 132 ali ne tutbo jer tada je to bio luksuz.
                    Inace u vreme kada se proizvodila thema a znam jer sam licno 1990 god kupio nov auto i iskesirano je nesto vise od 50 000 DM a fiat croma je kostala nesto manje od 30 000 DM, pa samim tim moze da se vidi i kvalitet izrade
                    Lancia modele, vecinu pa i Themu u dizajn je umesao prste PININFARINA a svi znamo ko je on

tako da je zavrsna obrada delova enterijera u ekstra stanju i u vreme kada je pocela proizvodnja 1985 gog. auto se isporucivao sa standardno opremljenim podizacima prednjih prozor, klima je bila opciona ali u 95 % slucajeva kupci su se opredeljivali za klimu, tako da modela bez klime ima veoma malo

Klasa u kojoj se tad nalazio model Thema je u visokoj klasi i kategorisan je kao ministarsko direktorski automobil u kome su u voznji uzivali brojni ministri i direktori u Italiji

Naravno da je vreme pregazilo taj model, izasao je model Kappa pa Thesis i opet se najavljuje nova thema, ali od silne opreme koju taj auto poseduje ne moze da se pohvali ni jedan Mercedes a kamoli WV a o drugima i da ne govorim.

od 1990 godine pa do pre par meseci vozio sam sve moguce modele Theme, jer sam obozavalac Italijanske autoindustrije
                    vozio sam sve modele sa benzinskim motorima a ima ih 4 samo u dizel varijanti ima 1 model koji se razlikuje u broju kilovata, sto je zanemarljivo.

I da zavrsim
                    naravno da je tesko naci dobar model koji je presao manje od 200 000 km i da nije u nekom problemu
                    delova ima dovoljno, ja samo imam rasturenih jedno 15ak u delove

u svakom slucaju ne treba se zaletati, ima nekoliko, meni poznatih, modela koji su u dobrom stanju i koji se isplate kupiti.
                    zajebi Google pitaj Doru...

Comment

• gaspar80
                      CBC Početnik
                      • 16.12.2010
                      • 4
                      • sombor

Evo da ti odgovorim i ja kao totalni laik sto se tice majstorluka,kako sam se ja osecao kada sam kupio themu, a ti iz toga zakljuci kakav je to auto... Znaci pre tri godine sam iz ljubavi na prvi pogled,bez razmisljanja kupio themu 2000 16v turbo. Odusevio me je njen izgled,robusnost a jos kada sam je provozao mojoj sreci nije bilo kraja. Extra dobro lezi na putu, puno mesta u kabini kako na prednjim tako i na zadnjim sedistima,puno dugmica za auto iz onog vremena i svi rade. Ma milina! A onda krenem na put pa pocne da trokira,dodjem kuci majstor nesto ocisti i ona ide ko nova, onda nece da pali pa menjah relej pumpe pa sada pali. Zamenio sam termostat sada greje, Radijator u kabini je bio procureo pa je zamenjen, obrtaji na leru su varirali pa sam zamenio step motor, komp je javio da ne valja senzor bregaste pa je i on zamenjen... Sve u svemu puuno sitnica koje zahvaljujuci clanovima kao sto je 'lancia' nije problem nabaviti ... Motor kao motor je PERFEKTAN! Ubrzava kao nevreme ne staje do 220, potrosnja mi je na kraju ispala iznenadjujuce mala kada se vozi umereno , znaci 120 na auto putu oko 8,5 litara (provereno). A krstarenje na tim brzinama je prica za sebe... U gradu opet i 12 litara nije puno za toliki motor. U dva navrata sam planirao da ga prodam jer mi je bio neophodan kes ali na svu srecu nije bilo zainteresovanih. Kazem na srecu jer mi uvek ali uvek izmami osmeh na lice kada sednem da je provozam. Skinuo sam sa neta neka servisna uputstva i sada sam polako vec usao materiju sto se tice upoznavanja sa samim motorom i agregatima i misljenja sam da se ljudi uplase kada otvore haubu a ona puna kao oko jer misle da je sve to jaaako komplikovano a u stvari se manje vise moza sve uraditi u kucnoj varijanti bez sekiracije. Jos sada kada ima gde da se nabave te sitnice prava je milina majstorisati. Sve u svemu mozes kupiti kvalitetan auto za male pare a kako ce te sluziti zavisi od toga kako ga odrzavas... Preporuke

Comment

• The Stig
                        CBC Senator
                        • 24.09.2009
                        • 201
                        • Beograd

ja se izvinjavam ali evo kako "neki" vide Themu
                        http://www.bbcamerica.com/media/topgear ... _03_12.jpg

Comment

• vilenjak
                          CBC Početnik
                          • 19.12.2010
                          • 5
                          • novi sad

auto odlican vozim 5 god bez problema . jeste da ga pregazilo vreme ali ako naletis na dobru sa lepom opremom mogu da zavide i ovi noviji .

Comment

• zli mario
                            CBC Član
                            • 19.05.2005
                            • 90
                            • novi sad

drugar je imao nekoliko komada ,sve moguce varijante i opreme i motori
                            mislim da je najbolja solucija 2,0i
                            pokazao se kao najmanji potrosac od svih ostalih
                            sad ne znam da li s iprimetio da ima razlika po goidstima u farovima,branicima,maglenkama
                            novije su za nijansu lepse mislim od 92ge ls i lx oprema

u slicnim parama je i alfa 164, dobar auto ako je u dobrom stanju,pun raznoraznih lampica

auto koji je nekada bio direktorska limuzina,vrem ga je pojelo kao i cenu,tako da ako se ne obazires na dizajn i starost auta,mogao bi da posluzi dobro,naravno ako je auto u iole pristojnom stanju

probaj prvo pogledaj sta se nudi,pa onda odluci
                            niste gore od sporog kompjutera
                            i sporog interneta

Comment

• lancia
                              CBC Veteran
                              • 03.10.2007
                              • 114
                              • Beograd
                              • Lancia kappa 5.20 t

Originally posted by The Stig
                              ja se izvinjavam ali evo kako "neki" vide Themu
                              http://www.bbcamerica.com/media/topgear ... _03_12.jpg
                              da ali u istoj toj emisiji Lancija je proglasena za najbolji auto koji je serijski pravljen, to si verovatno propustio

zajebi Google pitaj Doru...

Comment

Working...
                              X