sta da kupim opel astru 1.7 dti 2001 ili renault lagunu II

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • naumovski
    CBC Član
    • 11.12.2010
    • 12
    • nis

sta da kupim opel astru 1.7 dti 2001 ili renault lagunu II

cao svima

planiram da uzmem auto izmedju 3500 - 4500e
    imam pik na nekoliko automobila, problem je sto su svi razlicite marke, ali predusno mi je da uzmem auto koji cu moci da odrzavam. sad jedni kazu ovome su skupi delovi, ovome slaba limarija ....
    gledao sam lagunu II, opel astru 1.7 , peugot 307 2001 2.0hdi, citroen xara....ako imate neki savet i iskustvo koji bi mi bio najjeftiniji za odrzavanje pisite. pozz
  • Proka Azanja262
    CBC Član
    • 10.12.2010
    • 24
    • Azanja

Re: sta da kupim opel astru 1.7 dti 2001 ili renault lagunu II

Lagunu II bih odmah otpisao,poprilicno lose se pokazala a i skupa je za odrzavanje u odnosu na ostale.Bolje resenje su ti ovi ostali-Astra,307,Xsara,niza klasa jeftiniji za odrzavanje a dobri autici.Ja licno preferiram benzince,manje boli glava,ali ako bas hoces dizel,tvoj izbor. Astri 1.7 DTI hoce da povremeno da strada upravljacka jedinica bosch pumpe,307 2.0 HDI i Xsara 2.0 HDI od 90 KS su po meni bolje resenje ali i oni imaju neke svoje bubice (protokomer,EGR ventil,gumeno jezgro remenice) a generalno su svi osetljivi na los kvalitet goriva. Pozdrav.

Comment

• rza
      CBC Član
      • 20.01.2009
      • 60
      • bgd-nyc
      • alfa romeo 156 2.0ts

prvenstveno ja bih ti savetovao da uzmes onog koji je u boljem stanju, znaci detaljan pregled kod majstora. e sad posle toga moje licno misljenje od gore navedenih favorit bi bio pezo 307,reno laguna pa tim redom.

Comment

• naumovski
        CBC Član
        • 11.12.2010
        • 12
        • nis

ok, ma meni se najvise laguna svidja, ali ovako procentualno , koliko su njeni delovi skuplji od ostalih??

Comment

• Cherokee_NS
          CBC Senator XXL
          • 08.02.2009
          • 802
          • Novi Sad

Sto se tice Lagune, imas jedno 150 strana memoara ispisanih na ovom forumu

viewtopic.php?f=377&t=31408
          Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• naumovski
            CBC Član
            • 11.12.2010
            • 12
            • nis

citao sam ovu temu, al 180 stranica ima ja stigo do 40 te. a onda dok procitam i forume za opel pa za xaru, ode 2011-ta

Comment

• Jesa
              CBC Senator XXL
              • 23.03.2008
              • 344
              • Beograd
              • Honda Civic 1.4 LS

niko ti ne moze reci u 2 recenice, e uzmi taj i taj zbog toga i toga.

Verovatno ovi automobili i imaju po 150 strana, er su ljudi naletali na raznorazne probleme i sl.

Fakat je : polovan benzinac je bolja kupovina od polovnog dizelasa, tj ako se i desi nesto nepredvidjeno oko motora, jeftinije ces proci.
              www.reverbnation.com/eclipsebgd

Comment

• espace2beograd
                CBC Veteran
                • 06.10.2010
                • 149
                • Pančevo
                • Golf 7 81kw

danas sam slepao jednu astru koju ti planiras da kupis
                kaze covek novi grejaci, nov akumulator ali ispod -5 samo slep

Comment

• markofpi
                  CBC Senator XXL
                  • 27.07.2006
                  • 1552
                  • Bezanijska Kosa

Originally posted by Proka Azanja262
                  Lagunu II bih odmah otpisao,poprilicno lose se pokazala a i skupa je za odrzavanje u odnosu na ostale.Bolje resenje su ti ovi ostali-Astra,307,Xsara,niza klasa jeftiniji za odrzavanje a dobri autici.Ja licno preferiram benzince,manje boli glava,ali ako bas hoces dizel,tvoj izbor. Astri 1.7 DTI hoce da povremeno da strada upravljacka jedinica bosch pumpe,307 2.0 HDI i Xsara 2.0 HDI od 90 KS su po meni bolje resenje ali i oni imaju neke svoje bubice (protokomer,EGR ventil,gumeno jezgro remenice) a generalno su svi osetljivi na los kvalitet goriva. Pozdrav.
                  Jeste da vozim Lagunu II ali cu pokusati da budem objektivan i realan. Ono sto prvo moram reci jeste da Laguna II za odrzavanje nije nista skuplja u odnosu na automobili iz njegove klase. Postoje neki delovi koji jesu za nijansu skuplji ali isto tako postoje i oni koji su za nijansu jeftiniji, a opet sve zavisi od toga gde se i kakvi delovi kupuju i kakvi majstori odrzavaju tvoje vozilo. Sve ovo gledam iz ugla obicnog kupca/vozaca koji kupuje delove i odrzava auto po trzisnim uslovima. Drugo, auta koja se ovde uporedjuju mogu samo da se porede po iskljucivo licnom afinitetu, a nikako prema svemu ostalom jer jednostavno nisu ista klasa. Svaki auto ima svojih boljki ali su one vec opste poznate i zna se koliko koja kosta. Uostalom kao sto je neko vec rekao ako ubodes dobar primerak mozda ce tebi auto koji je statisticki gledano nepouzdan biti takoreci bez mana.
                  Postoji srce i postoji razum, ako mozes nadji kompromis ili idi samo jednim od ova dva pa kako ti se posreci. Ja sam imao slicnu dilemu na dan kad sam kupio Lagunu. Bila je Opel Astra G 2003god. sa troje vrata, 2.0dti, sa svom mogucom opremom za Astru, cak je imala i navigaciju. I onda odem da vidim Lagunu, sednem, provozam, gledam, isprobavam sve dzidzabidzice koje ima i kazem sebi ipak cu Lagunu. Sve sto je bilo u mojoj moci sam proverio, a tice se legalnosti auta, trenutnog stanja, uradio dijagnostiku...isto sto bih verovatno uradio i sa Astrom ali eto, stanje Lagune je bilo ok, a i vise mi se svidela. Za ove dve godine koliko je imam nisam zazalio. Istina, nekad ume da iznervira ali to su sitnice koje ne uticu na vitalnost auta ali kao sto rekoh svako magare ima svoju narav.

Comment

• Boris
                    CBC Član
                    • 12.10.2007
                    • 97
                    • BGD

Originally posted by espace2beograd
                    danas sam slepao jednu astru koju ti planiras da kupis
                    kaze covek novi grejaci, nov akumulator ali ispod -5 samo slep

A kako ostali pale Astre??

Comment

Working...
                    X