Sandero Stepway 1.5 dci ili Kia Cee'd 1.4

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • jaki04
    CBC Početnik
    • 28.03.2010
    • 5
    • beograd

Sandero Stepway 1.5 dci ili Kia Cee'd 1.4

Pozdrav svim clanovima!
    U velokj sam nedoumici sto se tice kupovine novog automobila. Kao sto u naslovu teme stoji, izbor je pao na ova dva automobila, pa me interesuje vase misljebje. Mozda mesam babe i zabe, ali tako je kako je.
    Hvala unapred!
  • Antoaster
    CBC Senator XXL
    • 07.12.2007
    • 343
    • Beograd, Voždovac

Re: Sandero Stepway 1.5 dci ili Kia Cee'd 1.4

Kia

Comment

• kunivan
      CBC Član
      • 13.01.2009
      • 23
      • Beograd

Zaista nisu uporedivi, ne zato sto je jedan mnogo bolji od drugog, vec zato sto su sasvim razliciti. Treba da kupis onaj koji ti se vise dopada
      Meni se vise dopada Stepway, bez ikakvog racionalnog objasnjenja, jednostavno mi se vise dopada.
      Opel Astra G 1.4 twinport sedan 2005.

Comment

• StudentBGD
        CBC Senator XXL
        • 18.12.2007
        • 1027
        • Beograd

stapway ti je u principu malo nasminkani ClioII, sa jako stedljivim motorom ali i potencijalnim ozbiljnim kvarom u buducnosti (pumpa-dizne, boljka 1.5dci od starta). U principu jako pouzdan auto jer se u njega ugradjuju sve proverene/starije komponente, ne kazu dzaba da je "Dacia najbolji Renault-ov auto"

Sa druge strane, Ceed je auto u Golf klasi, daleko moderniji auto ali sa motorom koji nema nista bolje performanse od navedenog 1.5dci i Stepway-u, sa daleko vecom potrosnjom. Da bi zadrzao garanciju svih 5 godina moras sve vreme da ga servisiras u ovlascenom servisu, pa racunaj da li vredi.

Na tebi je da presudis sta ti vise znaci - potrosnja ili komfor, bar ja tako vidim ovu nedoumicu...
        Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• Dzoni_mkv
          CBC Senator XXL
          • 29.04.2007
          • 875
          • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Par jos nekih zapazanja generalno oko Stepway ali benzinca posto kolega poseduje takav pa sam se malo vozikao.
          Stepway ti je pomalo skucen. Posebno ako si malo visi. Podesavanje sedista po visini ne postoji, a i za upravljac nisam siguran, a mislim da ne moze da se uzme kao opcija. Dalje, pogledaj da li ide samo sa jednim airbagom posto obicno ide samo za vozaca, a ispred suvozaca je ona rupa koja nimalo nije funkcionalna. Dalje, na zadnjoj klupi NEMA mnogo mesta. Auto nije neudoban solidan je, a kao svaki auto te cenovne kategorije je unutra oblozen jevtinim materijalima. Smeta mi sto ispod prednje soferke NEMA nikakve lajsne ili bilo sta vec samo lim koji izgleda jako nedovrseno. Za motor ne znam ovo je benzinac za koji pricam pa posto ti uzimas dizel nije ti uporedivo.
          Za Ceed ne znam nemam nikakvo iskustvo.
          You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• tomamega
            CBC Senator XXL
            • 19.03.2009
            • 715
            • Beograd / Crna burma, prim. prev.
            • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Stepway je unutra potpuno isti Sandero. Znam to jer sam provozao Sandero na test vožnju oko Starog sajmišta. Razmišljao da kupim, ali bilo mi je dovoljno 2 minuta da odustanem. Jeste to nov auto, verovatno pouzdan, ali plastika i sve ostalo je toliko jadno, siromašno i užasno, da smo i žena i ja odmah odustali. I to sam probao Sandero sa malo jačom opremom, ne onom koju nude za 7.777E. Jednostavno, pored bezbednosti i pouzdanosti, auto treba i da nam se svidi.

Odmah pored je bio i Stepway, i gotovo su identični iznutra. Stepway mnogo dobro izgleda spolja, nema šta. Motori su im provereni, Renault. Ali moja Corsa iz 2002. daje mnogo lepši osećaj u vožnji

Sa druge strane, vozio sam se u Kii, ali je ja nisam vozio.

Comment

• mistermobil
              CBC Senator XXL
              • 09.11.2008
              • 469
              • pecinci

Definitivno Kia Cee`d,mnogo je lepsi automobil,i sa boljom opremom i boljom garancijom.Sandero mi je ruzan kao neka raskrecena zaba.Ako ne prelazis puno km godisnje,usteda na eurodizelu ti i nije bas neka
              Ko leti,vrijedi
              Ko vrijedi,leti
              Ko ne leti,ne vrijedi..
              (Grunf,TNT..)

Comment

• Marcus
                CBC Senator XXL
                • 19.10.2007
                • 631
                • Novi Beograd - B62

Ne znam koliko kosta Sandero, al kia bi trebalo da je oko 11000e... Ako je i dacia u tom cenovnom rangu, onda im je to jedina slicnost koju mogu da imaju...

Ja vozim pro_ceeda sa 1.4 motorom, al nije isti kao ovaj sto bi ti uzeo... Smanjili su snagu sa 109ks na nekih 80ak ks... Valjda zbog euro normi...

Ako mozes da priustis novo, a dilema je izmedju ova dva modela, moj savet je KIA...

Da ne kuckam ovde previse, ima jedna tema u kojoj sam pisao pa procitaj malo ako te ne mrzi... viewtopic.php?f=223&t=45668

Comment

• slobodank
                  Moderator
                  • 26.11.2007
                  • 1338
                  • Stara Pazova
                  • Fiat Idea 14.16v lpg

Kia
                  Marcus je pristrasan Šala...

Comment

• supic dejan
                    CBC Veteran
                    • 11.07.2006
                    • 146
                    • Novi Sad

Nisam vozio ni jedan od navedenih automobila, ali održavanje kod ovlašćenog servisera (zbog zadržavanja garancije) je povoljnije kod Dačije iako je dizel u pitanju u odnosu na benzinca kod Kie. Vozio sam svojevremeno Getza 1.4 sa 97 konja, razočarao sam se u tih 97 ''ustondiranih'' konja, a ne verujem da su ovih 80 sad potentnijih.
                    Enterijer i oprema je bolja kod Kie, ali da li je to vredno toliko novca. Potrošnju ne treba polemisati.
                    DCI prema svim pokazateljima, bi trebao da 200000km odradi bez ikakvih problema i troškova, što bi ti za taj vremenski period trebao da ti u džepu ostavi lepih 8000 eura uštede u gorivu u odnosu na Kiu.

Sekundarna prodaja, nisam siguran da će Dačia nakon 10-ak godina, biti znatno jeftinija nego Kia.

Ja bih lično izabrao Sandero Stepway 1.5 dci bez mnogo predomišljanja u odnosu na Kia Cee'd 1.4, jer ni jedan ni drugi nisu niti statusni simboli, niti najkvalitetniji u klasi, ali racionalnost mi nalaže da tako izaberem.

Puno sreće u izboru...

Comment

• Marcus
                      CBC Senator XXL
                      • 19.10.2007
                      • 631
                      • Novi Beograd - B62

Znate kako... nije sve u potrosnji i redovnom servisu...

Moja kia trosi u proseku oko 9l sto je daleko od male potrosnje, al moze i manje... Ja sam jos mlad pa mi je i teza noga na gasu, al kad neko zeli da se potrudi (kao je jednom kad sam testirao) potorsnja moze komotno da bude oko 7l gradske voznje... Ja sam imao osecaj da silujem auto pri tim malim obrtajima pa vise nikada tako nisam ni vozio... Realna potrosnja u svakom slucaju 8,5+ gradske voznje... Danas sam isao do Obrenovca i nazad, po bordu prosecna 5,9l...

Do sada sam imao samo jedan redovan servis, onaj na prvih godinu dana... Sad u aprilu ce biti drugi.... Kostao je 12500 din....

Ali sa druge strane, da izvinete, sandero moze da se sagne ceedu po pitanju opremljenosti i udobnosti... Konkretno dve-tri stvari koje su standardne u osnovnim modelima... Ja u kolima imam mp3 sa 4 zvucnika, prednje airbagove, u svih 6 stubova airbagove (kao zavesa) i u oba sedista, bord computer... Za doplatu od 500e do 1500e moze da se dobije jos puno toga sto dacija uopste i nema u ponudi... Ne znam za sandera, al meni je i bezbednost jako bitna pa nekako i psihicki volim sto imam ovoliko vazdusnih jastuka, osecam se sigurnije... Ceed je dobio 5 zvezdica za sigurnost...

Prostor u kolima je ogroman ( verzija sa 3v, ne znam za 5v ), a i kvaliteti materijala su i vise nego dobri... Po tom pitanju dacia tu nema sta da trazi jer izgleda kao da su je pravili u istocnoj nemackoj...

Ako ti je stalo samo do sto jeftinijeg redovnog servisa, uzmi daciu... Koliko znam, drugar placa oko 7000 din servis... Ako je zbog potrosnje, nategni se malo pa uzmi ceed 1.6 crdi, al bez nekog divljanja verujem i da ce taj 1.4 (80ks) trositi manje od mog 1.4 (109ks)... Sve ostalo je na strani ceeda...

Comment

• aivan
                        CBC Senator
                        • 28.02.2006
                        • 247
                        • Bograd, Mirijevo

al ste zapeli sa 80ks .. nije 80 vec 90 ks ima novi motor u cee'd-u i kazu da je znacajno smanjena potrosnja
                        Astra Classic II 1.4 Twinport (ex: Kadett E 1.3i )

Comment

• jaki04
                          CBC Početnik
                          • 28.03.2010
                          • 5
                          • beograd

Kada sam razmisljao o Sanderu, prvenstveno mi je bilo na umu potrosnja, koja je i vise nego dobra za danasnje uslove. A nema nikakve dileme da je Ceed u svakom pogledu lepsi, sigurnijni i bolji auto. Jos kad bi dizel bio oko 10k, ne bi se uopste razmisljao. Nazalost, ne mogu vise da se ispruzim, ni za 1 evro!!!

Comment

• frrka
                            CBC Član
                            • 30.08.2009
                            • 22
                            • Belgrade
                            • Astra G 2.0 DTI

I sam znas da mesas babe i zabe
                            Mozda bolje Sandero zbog boljeg motora u odnosu na auto i stedljiviji je sigurno.
                            Dacia - 68ks /4000rpm 160nm/1700 1095kg
                            Kia - 90ks/6000 137nm/5000 1163 kg

Meni ja malo slab taj 1.4 za auto golf klase.

Ako moras da kupis auto sada, nemas nesto puno para kasnije za ulaganje u isti ja bi uzeo Daciu. Manje trosi, posle 3 godine me moras u ovlasceni servis.
                            Ako ti nije frka za auto, sacekao bih sajam, sigurno ce biti nekih popusta.

Comment

• mb12
                              CBC Senator XXL
                              • 06.11.2006
                              • 640
                              • Vrbas
                              • Mazda 626 2.0 TD

Sve, sve, sve je u redu....al nemogu se otrgnuti utisku koliko Kia dere ( ili je drala ) za nase uslove na redovno odrzavanje. Pre neko vreme je bila akcija "7 godina garancije". Kada se malo zagrebalo ispod povrsine od strane domacih auto redakcija, otkrilo se da za redovan servis ispod 300 evra nemozes proci. Da li su to u medjuvremenu ili momentalno korigovali, ili ne, stvarno neznam.

Comment

Working...
                              X