pomoc drugari...Audi A3 2000 ili Renault Megane 2003...

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • plishko
    CBC Početnik
    • 08.01.2011
    • 8
    • serbia

pomoc drugari...Audi A3 2000 ili Renault Megane 2003...

Planiram da kupim automobil u narednih par nedelja ali ne mogu da se odlucim izmedju- Audi A3 2000.godiste 1.9 TDI ili Renault megane 2003.godiste 1.5DCI...znacio bi mi bilo kakav odgovor...unapred hvala
  • Cherokee_NS
    CBC Senator XXL
    • 08.02.2009
    • 802
    • Novi Sad

Re: pomoc drugari...Audi A3 2000 ili Renault Megane 2003...

Od 1.5 dci samo verziju sa 105 konja i 6-stepenim menjacem.
    Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• chobo13
      CBC Senator XXL
      • 01.05.2009
      • 1274
      • pozega,srbija
      • AUDI,VW

djevojka moze biti sa sela, al auto iz nemacke,sto bi rekao ovde neki clan kolega!francuzi prave dobra peciva!

Comment

• mobbdeepqb
        CBC Senator XXL
        • 19.07.2009
        • 383
        • beograd

Audi jeste kvalitetniji,ali je Megan dobar auto i mozes da uzmes mladji od Audija sa vise opreme za iste pare + sto je lepsi i udobniji.Samo uzmi 1.5 sa 105 ks kao sto ti je rekao Cherokee ili jos bolje 1.9

Comment

• nidzola1
          CBC Senator
          • 26.04.2010
          • 252
          • Srbija

Originally posted by chobo13
          djevojka moze biti sa sela, al auto iz nemacke,sto bi rekao ovde neki clan kolega!francuzi prave dobra peciva!

e muka mi je kad cujem ovo! nista licno!

Comment

• dak
            CBC Početnik
            • 08.01.2011
            • 1
            • beograd

Jao ja imam isti problem,samo sto ja gledam megana 1.9 dci karavan i nemam pojma kakav je a inace sam mislio da kupim pasata B5.5 1.9 tdi i za iste pare mogu da kupim renoa 2006 ili pasata 2002/03.ali nemam pojma kakav je auto da li ima nekih mana o kojima se prica.Pozdrav

Comment

• ale944
              CBC Senator XXL
              • 20.03.2006
              • 1457
              • Beograd

kod megana, ako ti je jako bitna potrosnja, onda 1.5 ..ako ti je bitnije da imas primeren motor koji lepo nosi tu sasiju, onda 1.9
              http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• plishko
                CBC Početnik
                • 08.01.2011
                • 8
                • serbia

i ja mislim da je nemacki automobil najbolji ali kod megana me vuce potrosnja i to sto je mladji 3 godine...ako bi neko znao kakva su odrzavanja za ova dva modela, to bi mi jako puno znacilo !!!

Comment

• plishko
                  CBC Početnik
                  • 08.01.2011
                  • 8
                  • serbia

Originally posted by Cherokee_NS
                  Od 1.5 dci samo verziju sa 105 konja i 6-stepenim menjacem.

zasto ne npr sa 82 KS...jel se lose pokazao pa je bolji sa 105 KS ili sta...????

Comment

• Cherokee_NS
                    CBC Senator XXL
                    • 08.02.2009
                    • 802
                    • Novi Sad

dCi motori sa 65 i 82 ks nose delphi ubrizgavanje koje je problematicno - dolazi do krunjenja jednog sloja u pumpi visokog pritiska, i to pravi stetu i samoj pumpi i diznama...
                    U takvim slucajevima, mora se nositi na remont, cene idu od 500 pa do preko 1000 eura.

1.5 dCi od 105 konja nosi siemens ubrizgavanje, i nema problema kao prethodno pomenuti delphi.

Comment

• plishko
                      CBC Početnik
                      • 08.01.2011
                      • 8
                      • serbia

ok...znaci to je sto se tice megana...a sta mislite o audiju a3...kolika je njemu potrosnja, kako se pokazao, koliko je skupo odrzavanje i to...?

Comment

• finish
                        CBC Početnik
                        • 15.01.2011
                        • 1
                        • vojvodina

Druze ja sam imao Megana 1,5 dci i vozio sam ga nekih 2,5 god.Auto je boziji ,odlicno ide ,udoban ,ima lep obrtni moment,nevidjeno malo trosi ,uradio sam za te dve i po godine jedan veliki i jedan mali servis i nista nije skuplje od nekog prosecnog auta koji se danas vidja po putevima.Doduse servis sam radio u servisu u Budisavi odlican majstor i jeftiniji od ovlascenih jedno 4 puta.Veliki sam radio u julu 2008 auto je tad imao nepune 4 godine i kostao me je 150 eura (kais, zatezaci ,pk kais nije diran jer je majstor rekao da nema potrebe,ulje,filter vazduha,klime, ulja, uradjena kontrolna dijagnostika.Mali radjen (ulje,filter ulja ,klime,vazduha ,nafte i zamenjene prednje plocice sve komplet 90 eura) mislim da j eto ok cena,i covek radi samo Renaulte.E sad tu postoji prica da kad na ovom autu odu dizne ,to mi je i majstor rekao,treba da se izujes jedno 1600 eura (4 dizne i servis turbine) sto bas i nije sala .A isto to za 1,9 dci je upola manje.Ti 1,9 dci su mislim bolji motori nego 1,5 dci nisu tako osetljivi na ovu naftu,ali opet to su samo neka oprecna misljenja.ako natrcis na pravog renoa neces se pokajati,jedino sto nevidjeno gube na ceni.
                        Sto se audija tice mislim da je tu sve receno .Ija planiram da uzmem audija provereno sigurna i pouzdana kola .Jeste da je 2-3 god. stariji ali ne vozis se ti u godinama nego u kolima.Ipak je Audi zesce ime na svetskoj auto sceni ,i drzi cenu .Sto se tice odrzavanja ne znam tacno, ali pretpostavljam da je tu u nekim granicama.Generalno gledajuci odrzavanje novijih vozila iziskuje odredjenu svotu novca tako da ako nisi spreman za to onda kuis Zastavu to je to.U svakom slucaju proguglaj na ove dve teme malo pa ces videti sta i kako ,moj savet ti je AUDI .POZDRAV JAVI KAD KUPIS

Comment

• plishko
                          CBC Početnik
                          • 08.01.2011
                          • 8
                          • serbia

hvala ti druze ovo mi je puno znacilo...skoro da sam se odlucio za audi, ipak je to nemac, a 3 godine i nisu neka razlika ...ako ima jos neko nesto da kaze neka napise, svacije misljenje je dobrodoslo...

Comment

• Cherokee_NS
                            CBC Senator XXL
                            • 08.02.2009
                            • 802
                            • Novi Sad

Kakve to veze ima sto je "nemac", kao da oni samo znaju napraviti kvalitetna auta.
                            Sto se tice kojeg da kupis, kupi onog koji je u boljem stanju, i koji je jednostavniji i ekonomicniji za odrzavanje.

Comment

• CikaKure
                              CBC Senator XXL
                              • 14.08.2005
                              • 668
                              • Beograd

Originally posted by Cherokee_NS
                              Sto se tice kojeg da kupis, kupi onog koji je u boljem stanju, i koji je jednostavniji i ekonomicniji za odrzavanje.
                              Ili onaj u koji mozes da sednes
                              A3 je takvo **** od auta, za koji je pozeljno da vozac bude do 170cm visok, a putnici malo sitniji.

Comment

Working...
                              X