fiat bravo

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • opasnigusar
    CBC Član
    • 16.08.2010
    • 30
    • beograd

fiat bravo

nasao sam primerak odrzavanog 12. fiat brave 2001 god a i par primeraka sa placa 2002 1.6...sta uzeti saveti oko motora...da li je 1.2 suvise slab?
    hvala
    ko je brzi od ptice trkacice?!
  • nidzola1
    CBC Senator
    • 26.04.2010
    • 252
    • Srbija

Re: fiat bravo

1.2 suvise slab za tu karoseriju i pa sa tim vuce i vecu potrosnju. 1.6 prava mera za taj auto, 1.8 izbegavaj, 2.0 HGT prica za sebe , 1.9 TD od 75ks i 100ks nisu losi ali stara konstrukcija dizela i naravno 1.9 JTD je super, stim sto je verovatno dosta presao

Comment

• Stratos
      CBC Senator XXL
      • 10.09.2008
      • 2594
      • Novi Sad

Može li objašnjenje za 1,8 izbegavaj i 2,0 priča za sebe?

Comment

• VladaNS
        CBC Član
        • 20.02.2010
        • 24
        • Novi Sad

1.2 nije slab (osim ako do sad nisi vozio nesto od preko 100 konja), sasvim lepo ide, imam ga u bravi koja je mozda malčice i teža od bravo-a...nije Bog zna kako startna (ustvari, ja je nešto ne stiskam, a zna se da su 16v motori najbolji tek na preko 3500 obrtaja), ali moze dosta brzo da se vozi bez velike buke i muke. Potrošnjom ćeš biti prezadovoljan, meni u proseku, sa barem 60% gradske vožnje troši manje od 7 litara (ni ja nisam verovao iz prve, ali evo, ponavlja se već dve godine ista potrošnja). Održavanje (redovno) ti nije skupo, buka u kabini je vrlo mala, dizajn auta je odličan... i tu prestajem da ga hvalim, i ovo mu je previše..

Comment

• nidzola1
          CBC Senator
          • 26.04.2010
          • 252
          • Srbija

Originally posted by Stratos
          Može li objašnjenje za 1,8 izbegavaj i 2,0 priča za sebe?
          1.8 konkretno nemam sta da kazem svi odmahuju glavom kad se spomene taj motor. Sto? Ne znam.
          2.0 Ja obozavam ovaj motor- time sam mislio prica za sebe ( tezi za odrzavanje, ne zna svako da ga radi kako treba itd..), tesko da ce naici na dobar u ponudi koje je i onako siromasna sa tim motorom.

Comment

• opasnigusar
            CBC Član
            • 16.08.2010
            • 30
            • beograd

a sta mislite o 1.9 jtd bravo 2001 god...koja mu je potrosnja po gradu i posto nisam posedovao dizel do sada kako se ponasa i koji su mu problemi , na sta da obratim paznju?

hvala

Comment

• gorans
              CBC Senator XXL
              • 09.03.2010
              • 1525
              • Beograd

Nisam vozio 1.2 ali sam vozio 1.4 12v sa 80ks i smeo bih da mu izadjem na crtu sa mojim dizelom od 54ks.

Comment

• legenda
                CBC Senator XXL
                • 28.03.2009
                • 1345
                • Beograd

1.6 16v prava masina...nije los ni 1.2,ali mi je to otprilike prava mera za puntica...taj 1.2 je zamenio 1.4 koji se lose pokazao(mnogo trosi i lose ide)...lep autic i jeftino moze da se nadje...pocinkovan...

Comment

• Mobtel063
                  CBC Član
                  • 30.11.2007
                  • 95
                  • Subotica

ima li jos nekoga da ima ovaj 1.2 motor i ako moze da prenese neka iskustva...
                  na plin se vozi na dizel se greje a benzinom ispolivaj i zapali krntije na drumu

Comment

• opasnigusar
                    CBC Član
                    • 16.08.2010
                    • 30
                    • beograd

Pa ovako kupio sam bravo 1.6 2001 god za nekih 2500e i ulozio jos jeno 300e u viljuske koje su im boljka , kao i mali hladnjak , i jos par stvari . Auto je u dosta dobrom stanju a od opreme nema samo bord comp.

Zanima da li neko zna sistem kocenja -prednje & zadnje kocnice ,odnos kocenja ..

I znam da nije za ovu temu ali potrosnja mi je oko 11 da kazemo beogradske voznje, dali neko zna dobrog majstora za ugradnju plina ?
                    Cd fabricki mi preskace , takodje mi treba dobar majstor (el.) da verovatno zamenim laser na istom...
                    hvala najlepse

Comment

• rza
                      CBC Član
                      • 20.01.2009
                      • 60
                      • bgd-nyc
                      • alfa romeo 156 2.0ts

Originally posted by gorans
                      Nisam vozio 1.2 ali sam vozio 1.4 12v sa 80ks i smeo bih da mu izadjem na crtu sa mojim dizelom od 54ks.
                      da vozio sam 1.4 12v taj je ko mrtav konj ali 1.2 16v ide mnogo bolje na papiru imaju isto konja ali papir je papir u stvarnosti je drugacije.

Comment

Working...
                      X