nasao sam primerak odrzavanog 12. fiat brave 2001 god a i par primeraka sa placa 2002 1.6...sta uzeti saveti oko motora...da li je 1.2 suvise slab?
hvala
1.2 suvise slab za tu karoseriju i pa sa tim vuce i vecu potrosnju. 1.6 prava mera za taj auto, 1.8 izbegavaj, 2.0 HGT prica za sebe , 1.9 TD od 75ks i 100ks nisu losi ali stara konstrukcija dizela i naravno 1.9 JTD je super, stim sto je verovatno dosta presao
1.2 nije slab (osim ako do sad nisi vozio nesto od preko 100 konja), sasvim lepo ide, imam ga u bravi koja je mozda malčice i teža od bravo-a...nije Bog zna kako startna (ustvari, ja je nešto ne stiskam, a zna se da su 16v motori najbolji tek na preko 3500 obrtaja), ali moze dosta brzo da se vozi bez velike buke i muke. Potrošnjom ćeš biti prezadovoljan, meni u proseku, sa barem 60% gradske vožnje troši manje od 7 litara (ni ja nisam verovao iz prve, ali evo, ponavlja se već dve godine ista potrošnja). Održavanje (redovno) ti nije skupo, buka u kabini je vrlo mala, dizajn auta je odličan... i tu prestajem da ga hvalim, i ovo mu je previše..
Može li objašnjenje za 1,8 izbegavaj i 2,0 priča za sebe?
1.8 konkretno nemam sta da kazem svi odmahuju glavom kad se spomene taj motor. Sto? Ne znam.
2.0 Ja obozavam ovaj motor- time sam mislio prica za sebe ( tezi za odrzavanje, ne zna svako da ga radi kako treba itd..), tesko da ce naici na dobar u ponudi koje je i onako siromasna sa tim motorom.
a sta mislite o 1.9 jtd bravo 2001 god...koja mu je potrosnja po gradu i posto nisam posedovao dizel do sada kako se ponasa i koji su mu problemi , na sta da obratim paznju?
1.6 16v prava masina...nije los ni 1.2,ali mi je to otprilike prava mera za puntica...taj 1.2 je zamenio 1.4 koji se lose pokazao(mnogo trosi i lose ide)...lep autic i jeftino moze da se nadje...pocinkovan...
Pa ovako kupio sam bravo 1.6 2001 god za nekih 2500e i ulozio jos jeno 300e u viljuske koje su im boljka , kao i mali hladnjak , i jos par stvari . Auto je u dosta dobrom stanju a od opreme nema samo bord comp.
Zanima da li neko zna sistem kocenja -prednje & zadnje kocnice ,odnos kocenja ..
I znam da nije za ovu temu ali potrosnja mi je oko 11 da kazemo beogradske voznje, dali neko zna dobrog majstora za ugradnju plina ?
Cd fabricki mi preskace , takodje mi treba dobar majstor (el.) da verovatno zamenim laser na istom...
hvala najlepse
Comment