SUV za suprugu

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • jovan30
    CBC Senator
    • 07.05.2006
    • 322
    • Beograd

SUV za suprugu

Pozdrav, evo i ja se ozenih, krajnje vreme je bilo

Red bi bio da i supruga bude motorizovana, a ne da koristi 95-icu kad se vraca sa posla

Ona je polozila pre 2 godine, relativno kasno, jer je tada vec imala 25 godina, obucacala se na Daciji Loganu (ne u Beogradu, nego u gradu u unutrasnjosti) i od tada je pasivan vozac. Dam joj ponekad da vozi mog Audija, na otvorenom putu joj nije problem, ali se plasi da vozi po Beogradu kada je velika guzva, vidim koliko joj bude problem kad upadne u neku malo "tezu" situaciju, pa onda ja izigravam instruktora, dok ona onako uznevereno crvrsto uhvati volan i netrepce dok ne izadjemo na cistinu... U njenom gradu joj nije problem voznja i sve ostalo, ali BG joj je malo kriticniji kad je guzva, ali na to ipak mora pre ili kasnije da se navikne...

Njena zelja je neki SUV. Marka njoj nije bitna, samo da je noviji i da lepo izgleda

E sad, meni kao ljubitelju automobila koji ce to biti SUV veoma je bitno, jer ce to biti drugi auto u kuci koji cu i ja ponekad voziti. Ja bih najvise voleo Audi Q5 2.0 TDI, ali on je trenutno dosta izvan naseg budzeta koji iznosi oko 16-17K eur.

Meni su najprivlacniji Hyundai Santa Fe oko 2006-2007 godista
    http://www.polovniautomobili.com/oglas8 ... tomat_ful/
    i Toyota RAV 4 oko 2008 godista
    http://www.polovniautomobili.com/oglas8 ... 4_limited/

Treca varijanta je stariji BMW X5 oko 2001 godista, koji je ipak mislim ozbiljniji SUV i od Santa Fe-a i od RAV4-ke i dosta jeftiniji od njih, ali s'obzirom da je to sad vec 10 godina star, pitanje je u kakvom su stanju kod nas, koliko ima ulaganja, koliko su pouzdani za narednih nekoliko godina eksploatacije, a i nema nista slabije od 3.0d, a vec placam jednu registraciju za auto od 3000 ccm.

Ako neko ima konkretna iskustva sa ova 3 modela, bio bih zahvalan...
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Re: SUV za suprugu

Sto se tice X5, za budzet koji imate jednostavno zaboravite na taj auto, necete kupiti nista osim glavobolje.

Santa Fe je fenomenalan automobil za pare a da je pravi SUV, Rav4 je klasa ispod.
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Dzoni_mkv
      CBC Senator XXL
      • 29.04.2007
      • 875
      • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Za X5 se ne slazem sa 206-ticom. Ima tema na forumu gde sam pitao na sta treba obratiti paznju prilikom kupovine X5 objasnio sam kakav je taj auto, drugar je kupio taj X5 3.0d (sa nimalo siromasnom opremom), presao je gomilu kilometara (Italija-Srbija pa posle Grcka-Srbija, sada opet Italija-Srbija covek je inace nas reprezentativac u odbojci zbog toga cesto putuje) navozio se slatko sa tim autom, samo redovno odrzavanje. Auto je koliko me pamcenje dobro sluzi 2002 godiste presao je sada vec poprilicno, ali je kod prvog vlasnika odlicno odrzavan (menjac je npr nov) a sadasnji ga jako dobro odrzava. Auto je pocetkom leta 2008 placen 15000 eur. Dakle, MOZES da nadjes dobar auto, naravno ovo je jako tesko jer moras da znas od koga kupujes auto i celu istoriju. Ako naidjes na takav primerak......zasto da ne.
      You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• jovan30
        CBC Senator
        • 07.05.2006
        • 322
        • Beograd

Voleo bih da taj SUV bude premium i znam da je X5 premium, a Santa Fe nije (iako podseca na premium klasu vizuelno)... kad bih nasao X5 za dobru cenu od prvog vlasnika koji ga je uredno odrzavao, mozda bi to bilo i najbolje resenje. Ali ponovo me plasi, koliko god bio uredno odrzavan, X5 3.0d 2001 godiste ne verujem da moze da ima ispod 200K km. Dok Santa Fe moze da se nadje sa dosta manjom kilometrazom i dosta noviji...

Santa Fe mi se sve vise i vise svidja, otisao bih sa suprugom na autoplac koji sam linkovao u prethodnoj poruci, da vidimo taj od 16500 eur, pretpostavljam da cena moze da ide dole za 1000 eur, sto bi onda bila odlicna kupovina...

inace kako se pokazao taj motor 2.2 CRDI? i jos jedna bitna stvar, kakav je automatik na Santa Fe-u, odgovara mi da joj auto bude automatik da ne razmislja puno, samo gas-kocnica.

Da pitam i oko garancije, znam da je usvojen onaj zakon o zastiti potrosaca i da on predvidja garanciju za polovna vozila, kupljena preko auto-placa... pa da li je neko kupovao skoro auto, jer i to je bitan faktor, platio bih auto i 1000 eur vise, ako imam garanciju od 6-12 meseci u kojoj nema "sitnih slova" i "skrivenih clanova"...

Comment

• Dzoni_mkv
          CBC Senator XXL
          • 29.04.2007
          • 875

Pazi, ovo sta sam ti ja napisao je moguce, ali bas trebas da cekas i juris tu priliku, a to da neces naci auto ispod 200 000 tog godista je normalno.

Ako kupujes auto za kes, u velikoj si prednosti posto mozes da dobijes neverovatnan popust kada placas u kesu. Retko ko danas kupuje takve automobile, zato budi maksimalno "grub" prilikom pregovora.

Jos nesto: jesi li razmisljao da ti odes u inostranstvo i sam odaberes?

Comment

• zmaj_pa
            CBC Senator
            • 13.05.2007
            • 232
            • Klagenfurt am Wörthersee-Pancevo

Ja sam to bas hteo da predlozim.....najbolje sa tim kesom u inostranstvo i kupiti ili bmw premium selection od dilera sa garancijom ili taj santa fe isto sa garancijom.....Naravno Bmw za te pare svaki ima preko 200.000km i priblizavaju se velika ulaganja.....Santa Fe opet mozda 2 klase nize ali mnogo manje kilometara to je sigurno....O motoru santa fe-a ne znam nista....sem da je prilicno bucan na ulici kad prodje pored mene....A o Bmw-ovom 3.0d bih mogao da pricam bajke ali vecina je vec ispricana.....Ja sa svojim imam 224.000km i vozim se kao i prvog dana do sad bez ikakvih problema sto se motora i menjaca tice

Comment

• 206
              Admin od ispočetka :)
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Bmw premium selection tog godista ne postoji vise, vani da se nadje auto tog godista sa manje od 300+ na satu je skoro nemoguce, a kod nas sa nasim odrzavanjem dobar tog godista NECES naci, tako da i dalje stojim iza onog sto sam rekao.
              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Dzoni_mkv
                CBC Senator XXL
                • 29.04.2007
                • 875

Pogledaj ovo:

http://www.polovniautomobili.com/oglas8 ... _x5_30i/#7

2005-to cena je manje-vise tu negde sa tvojim budzetom jer ces sigurno da se dogovoris, e jedino ima 2 uslovne mane: benzinac od 3 litre u ovlikom autu i nije bas srecno resenje, a sa druge strane nije automatik sto je za tu klasu.......veliki minus. E sada oprema nije bas u punom sjaju ali ako je auto dobar i posto supruga ne verujem da ce na trke sa njim, onda je ovo mozda i dobar izbor ako se kockice sloze....

Registracija je opet pre ili kasnije..........Na papiru moze da ispadne dobar pazar

Comment

• jovan30
                  CBC Senator
                  • 07.05.2006
                  • 322
                  • Beograd

zena je ekonomista, tako da kad bi sracunala potrosnju za 3.0 benzinca, koja ne verujem da je ispod 18L u gradu, pala bi u nesvest a konverzije na plin me ne interesuju, mislim da kupim 3.0 benzinca i da skrtarim sa gorivom, nije u mom fazonu. A iskljucivo dolazi u obzir automatik.

Sve mi se cini da ce Santa Fe biti izbor. Valjda nije toliko bucan taj 2.2 CRDI.

Opcija za inostranstvo postoji, ali tamosnja garancija mi ne znaci bas puno, jer sigurno ne pokriva celu Evropu.

Razmisljam da je vecina tih Santa Fe-ova na oglasima kupljena kod nas preko leasinga, pa racunam da su odrzavani propisno, a mozda i da se prodaju zbog nemogucnosti daljeg otplacivanja, sto mi je super za ubijanje cene.

Za 2 nedelje treba da idem do Udina, pa ako neko ima preporuku za neki autoplac u krugu od 100-tinak km, slobodno pisite, a ja cu da gledam malo autoscout.it

Inace ja sam joj predlagao da joj kupim nov Proceed sa troje vrata, nekako mi taj auto bas ide uz nju, ali njoj se ne svidja i hoce samo SUV, valjda videla sta voze ove zene fudbalera, *bem li ga salim se malo, nov Proceed sa 3 vrata iako bi bio najbolji izbor za nju ipak nije najsrecnije resenje, jer koliko god da je lep i atraktivan, ipak ima troje vrata, a mi se nadamo da cemo u roku od godinu dana imati i prinovu, a ja sam cesto na putu kolima, pa se i meni cini da je SUV za nju mozda i najoptimalniji izbor u ovom trenutku, puno prostora, veliki gepek, 4x4... sve sto treba tu je...

Comment

• StudentBGD
                    CBC Senator XXL
                    • 18.12.2007
                    • 1027
                    • Beograd

Znam da nije premium brend i da materijali u enterijeru nisu nekog kvaliteta... Ali jeste li razmisljali o Subaru Forester, novi model? Polovni se uklapaju u vas budzet, uzivancija za voznju, pouzdan...
                    Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• jovan30
                      CBC Senator
                      • 07.05.2006
                      • 322
                      • Beograd

Pa nismo razmisljali o njemu, bas mi je antipatican auto... kad bih birao Subaru jedino bi dosla u obzir Impreza, sto u ovim sada okolnostima nikako ne odgovara, nazalost...

Comment

• CikaKure
                        CBC Senator XXL
                        • 14.08.2005
                        • 668
                        • Beograd

Moja zena vozi Rav4 i ne bi ga menjala ni za sta, osim za novi Rav4.
                        Rav4 je pregledan auto, nije veliki, upravljiv, pristojnog kvaliteta, ekonomican, funkcionalan.

Comment

• Eon
                          Moderator
                          • 10.03.2005
                          • 4225
                          • Beograd-NBG-44
                          • Superb 2.0 4x4 DSG

Onaj Santa Fe deluje ozbiljno za te novce, mana je što je iz uvoza, pa km nije lako proveriti. Onaj RAV je iz Maga, pa sa njima možeš da se dogovoriš oko neke dodatne garancije.
                          Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                          Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• zmaj_pa
                            CBC Senator
                            • 13.05.2007
                            • 232
                            • Klagenfurt am Wörthersee-Pancevo

Ako ides u Udine da kupujes cipele i gardarobu onda su ti usput 70% krstenih autoplaceva a nalaze se u Via Nazionale ulici , 33010 Tavagnacco kao predgradje Udina.....Sto se garancije tice onda je u najvecem broju slucajeva promenjljiva i vrlo cesto pokriva i Srbiju ako si spremam da dodas 300 eura na cenu auta da bi dobio full garanciju na najskuplje delove motora menjaca i elektronike.......posto se radi o polovnom autu garanciju na sve i ovako i onako ne mozes dobiti....Licno smatram da suma od 300 eura i nije puno u odnosu na celokupnu vrednost auta....a i ta suma nije krajnja i podlozna je izmenama ako si vest pregovarac

Comment

• scarab26
                              CBC Senator XXL
                              • 27.09.2006
                              • 353
                              • bgd

kupi nov ix35 za 19 soma i da te ne boli glava, zeni prodash prichu novo je novo i miran si

Comment

Working...
                              X