Koji Renault Megan

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • lookic
    CBC Član
    • 13.02.2011
    • 13
    • Novi Sad

Koji Renault Megan

Poštovani članovi i nadam uskoro kolege po vlasništvu automobila ,
    Već duže vreme planiram kupovinu automobila i nakon mnogo gledanja i isprobavanja izbor se sveo na jedan automobil, Renault Megan. E tu nastaje problem, u ponudi su dva modela po, za mene prihvatljivoj ceni (nadam se i da je realna).
    Model 1
    2005 godište
    bezin+gas
    motor 1.6 16V
    izuzetno očuvan
    oko 110000km

Model 2
    2005 godište
    dizel
    motor 1.5dci
    izuzetno očuvan
    oko 110000km

Model 2 je oko 4900e a benzinac 5200e.

Do ove tačke sam uspeo sam da dođem, ali mi poslednja odluka pravi problem, pa vas molim za pomoć.

Hvala unapred.
  • legenda
    CBC Senator XXL
    • 28.03.2009
    • 1345
    • Beograd

Re: Koji Renault Megan

Benzin+gas...jeftinije odrzavanje,pouzdaniji motor...

Comment

• lookic
      CBC Član
      • 13.02.2011
      • 13
      • Novi Sad

A po vašem mišljenju, jel cena realna?

Comment

• Cherokee_NS
        CBC Senator XXL
        • 08.02.2009
        • 802
        • Novi Sad

Jesi to po placevima po NS gledao?
        Mozda bi bilo bolje ako ih ima na polovnim automobilima da okacis ovde.

Sto se tice 1.5 dci vs 1.6 16v....

1.6 16v pouzdan motor, ugradjuje se vec duze vreme u Renaultova vozila.
        Potencijalni problemi:
        - bobine, u slucaju da su na autu fabricke, svetloplave kapice su. resava se zamenom, cena jedne ti ide od 25 eura pa navise. ima ih 4 ukupno
        - senzor radilice, zbog kojeg nece auto da startuje - vergla ali ne sastavlja. problem se resava ciscenjem senzora, ili njenom zamenom, mislim da je oko 30 eura taj senzor
        - varijator bregaste, resava se zamenom. ovo je jedini skuplji kvar, mislim da kosta oko 200 eura.

Sto se tice 1.5 dci... U meganu se ugradjivala 2 verzije, jedna je od 85 konja, a druga od 105. Samo ne znam koja je tacno prelomna godina kada su izbacili taj slabiji.
        Uglavnom, taj slabiji nosi Delphi ubrizgavanje, koje je problematicno - hoce da se kruni pumpa visokog pritiska, zbog cega je u najblazem slucaju potreban njen remont. ako se previse otegli, onda stradaju od opiljaka i dizne. Problem se resava remontom pumpe i dizni, cena ide od nekih 400 pa preko 1000 eura, u zavisnosti od stete Ovaj jaci nosi Siemens ubrizgavanje, i nije problematican.
        Pored toga, odrzavanje je skuplje, zahteva kvalitetan ED (Mol). Sve u svemu, iako trosi kao upaljac, licno mislim da je 1.6 16v u kombinaciji sa plinom pun pogodak.
        Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• lookic
          CBC Član
          • 13.02.2011
          • 13
          • Novi Sad

Evo opisa automobila, nisu sa placeva, ali jesu u oglasima.
          Benzinac: http://www.mojauto.rs/polovni-auto/665188
          Dizelaš: http://www.mojauto.rs/polovni-auto/664790

Comment

• todorr
            CBC Član
            • 03.10.2007
            • 63
            • Bgd

I moj glas za 1.6 benzin. Stvarno se fino nosi sa tom saijom, ima dobar obrtni moment vec od 2k a i potrosnja je skroz ok, kod moje sestre trosi ispod 8 plina. Pored cene odrzavanja, pouzdanosti i mog ne obozavanja dizela dodatni razlog za izbor benzica je bio i taj sto iz uvoze tesko da ima (na ne kazem da nema) dizela koji je presao manje od 200.000km. Sto se tice cene, zvuci kao ok samo naravno zavisi na sta lici auto, da li je to prava kilometraza, sta ima od opeme i ima li nekih malo vecih ulaganja. Npr taj sestrin je pre par meseci placen malo vise od te cene, pri tom nije imao ugradjen plin (sto mi je i bilo draze nego da razmisljam koliko je presao) pa je naknadno ugradjen kod Dore, i gume su bile na izdahu ali zato je imao pravih 56.000km (proverenih u ovlascenom servisu) i bez ikakvih drugih ulaganja. Moj glas za benzica i to bas taj 1.6 16v koji je taman za njega i po potrosnji i performa, moj savet samo mozda bolje pojuriti vez plina pa ga sam naknadno ugraditi.

Comment

• Cherokee_NS
              CBC Senator XXL
              • 08.02.2009
              • 802
              • Novi Sad

Ovaj za 1.5 dci se zeznuo malo u opisu, ne postoji verzija sa 75 ks. Verovatno da je 85 ks, posto nije restajling verzija.
              Licno mislim da je ovaj 1.6 16v pun pogodak.
              Posto je auto u NS i registrovan kako izgleda, trazi da ides sa njime u Master Group na detaljan pregled, i dobices detaljno na papiru sta treba na autu da se sredjuje, plus i servisnu istoriju dok je auto bio u garanciji, na osnovu cega mozes da pretpostavis koliko je auto zapravo km presao. Mislim da je oko 20-30 eura pregled.

Comment

• lookic
                CBC Član
                • 13.02.2011
                • 13
                • Novi Sad

Takav je, otprilike i moj plan. Interesuje me samo za taj 1.6 u saobraćajnoj piše 83 ks a ja na http://www.cars-data.com/srb/renault.html nigde ne vidim taj motor sa tom snagom. Jel ja negde grešim ili oni nemaju sve tipove u spisku?

Comment

• todorr
                  CBC Član
                  • 03.10.2007
                  • 63
                  • Bgd

Pa i benzinac se zenuo, nema ni 1.6 16 sa 85ks, to je verovatno kw koliko i ispadne kada se preracuna. Deluju fino jenino sto se meni licno ne svidja kod auta je: 1. kod benzinca: slaba oprema, cini mi se osnovna samo sa klimom, ona boja malo mu ne stoji i one 15" koje koliko ja znam ne idu na njega vec su verovatno ovo sa nekog Clia. Svidja mi se sto je kako sam razumeo plin ugradjen kod nas sto je bolja varijanta nego da je dosao sa njim. Kod dizela mi se svidja boja koja mu po meni stoji najbolje uz onu metalik plavu, ali one celicne su minus i takodje slaba oprema.

Comment

• Cherokee_NS
                    CBC Senator XXL
                    • 08.02.2009
                    • 802
                    • Novi Sad

Oba su po pitanju opreme goli ko pistolj, ali sve zavisi sta covek ocekuje od auta
                    Ima osnovno - centralnu, klimu, abs, vecini je to dovoljno za uzitak.
                    Felne jesu sa Clia. Mozda sam malo pristrasan, ali ja vozim Megana 1 sa 1.6 16v motorom, i presao sam 40.000 bez ikakvih problema
                    Da ganjam Megana 2, mislim da bih samo sa tim motorom gledao. 1.4 mi je nekako slab, 2.0 16v malo ima i uglavnom su sa automatskim menjacem.
                    1.5 dci ima tu boljku koja izuva iz gaca, 1.9 dci je odlican ali registracija za moj pojam ubija. O 2.0 dci tek ne bi vredelo da pricam

Comment

• lookic
                      CBC Član
                      • 13.02.2011
                      • 13
                      • Novi Sad

nije navedeno u opisu u oglasu, ali benzinac ima audio kontrole na volanu, električne retrovizore mada meni oprema nije toliko bitna, samo da ima klimu koja radi.. što se snage tiče to mi je i čudno, toliko piše u saobraćajnoj (nije da se žalim, manja registracija ) Što se boje tiče, plava prolazi (jbg, WAF aka wife acceptance factor )

Comment

• Cherokee_NS
                        CBC Senator XXL
                        • 08.02.2009
                        • 802
                        • Novi Sad

110 konja je taj motor. Nema jacih/slabijih verzija.

Comment

• legenda
                          CBC Senator XXL
                          • 28.03.2009
                          • 1345
                          • Beograd

http://www.polovniautomobili.com/oglas7 ... 5000_km/#0
                          Da li je ovo realna kilometraza...interesuje me sta je sa onom karticom za paljenje,kvari li se to i koliko kosta,kao i kakvi su trapovi i cena popravke...da li je ova 2-ka mnogo skuplja od 1-ce za odrzavanje...i zadnje pitanje: da li je megan na listi pozeljnih kod pozajmljivaca?

Comment

• todorr
                            CBC Član
                            • 03.10.2007
                            • 63
                            • Bgd

A mislim da 1.4 i vise trosi. Sada sam malo baci oko i nasao bar 4-5 modela sa manjom kilometrazom, boljom opremom i negde sa nizom cenom. Naravno zavisi da li je to sve istina sto pise i kakav je auto uzivo jer na slikama su skoro svi lepi a kad ga covek vidi Ja sam pre za malo vise platiti u startu i uzeti bolji auto jer to obicno ispadne jeftinije i bolje. Evo mojih par predloga (nadam se da se ovo ne racuna kao reklama, ako se racuna obrisacu ili mod neka brise slobodno)

Malo jaca oprema ali dosta manja kilometraza a i cena (vaj ima i panorama krov):
                            http://www.polovniautomobili.com/oglas7 ... 5000_km/#9

Extra opremljen, kilometraza tu negde kao onaj sto si predlozio:
                            http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... _initiale/

Super cena obzirom na km i opremu ako je auto u dobrom sanju ovo je dzabe:
                            http://www.polovniautomobili.com/oglas9 ... ne_16_16v/

Isto jedan fin primerak i po pitanju km i opreme i cene:
                            http://www.polovniautomobili.com/oglas9 ... ne_16_16v/

Ovaj je jako povoljan ali mi je malo cudno jer se prodaje jos od kada sam sestri jurio auto pre nekoliko meseci i tada je bio od jeftinijih:
                            http://www.polovniautomobili.com/oglas6 ... inamik/#11

@legenda Da na zalost, na listi je veoma pozeljnih kod njih ali ima tu pomoci, ima tema o tome da ne sirim ovde. Km jeste mala mada nije nemoguce ali pogleda se auto pa se proveri u servisu da li ga ima i kada je odrzavam i koliko prelazio ...

Comment

• lookic
                              CBC Član
                              • 13.02.2011
                              • 13
                              • Novi Sad

Razlika u kilometraži nije velika (ako se uzme u obzira da je najverovatnije i menjana, pitanje da li je i ima), većina je sa troje vrata što mi je veliki minus. Cena je tu negde, ali ugrađen gas pravi malu prednost. Kao što rekoh, gadgeti mi nisu presudni. I da, ipak je 2 godine razlike u starosti ( zamislite šta može da znači manje ili više godine kod devojke )

Comment

Working...
                              X