Ford Focus 1.6 2005g.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • scarab26
    CBC Senator XXL
    • 27.09.2006
    • 353
    • bgd

Re: Ford Focus 1.6 2005g.

kako se potvrdilo da je razbijan, uostalom shta je to razbijan???????? mislim......

inache ima sad nov 1,4b za 10 soma, ja ga razmatram za sebe...

Comment

• macaneli
      CBC Senator XXL
      • 04.08.2008
      • 327
      • sremska mitrovica - Genova
      • S-max

1.4b po meni je slab,minimum 1.6
      ima se,moze se-nema se,mora se

Comment

• RANK
        CBC Senator XXL
        • 28.02.2007
        • 1635
        • Beograd
        • FIAT MAREA WEEKEND 1

Originally posted by scarab26
        kako se potvrdilo da je razbijan, uostalom shta je to razbijan???????? mislim......

inache ima sad nov 1,4b za 10 soma, ja ga razmatram za sebe...
        Brate ti verujes u Deda mraza. Pa ako je farban branik , krilo, vrata, i sve to sa iste strane, onda je lupan. Ako ti verujes da nije, sta da ti kazem.
        "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• Chubbs
          Everybody lies
          • 29.01.2006
          • 5807
          • Novi Sad
          • Audi A6 1.8T

mislim da je terminologija u pitanju. Casa se razbije a auto se udari, sudari, slupa, lupa...
          You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
          Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• RANK
            CBC Senator XXL
            • 28.02.2007
            • 1635
            • Beograd
            • FIAT MAREA WEEKEND 1

To sam i napisao.
            "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• Grumpy
              CBC Veteran
              • 30.10.2009
              • 151
              • Cartolle, Cattaro bay
              • Meriva B, BMW 520d

Dodao bih ne temu lupanja.

Sta je po vama udaren automobil??

Vozim Focusa, sluzbeno, ima po desnoj strani ocesana prednja i zadnja vrata, i malo od ruba (zadnjeg). To ce biti sredjeno i ofarbano (kasko).
              Mozda ce se videti razlika u nijansi boje. Da li je to udarano i lupano?
              Skoro mi se na semaforu jedan tip nabio odpozadi sa Golfom 2. Napravio mi je malu ogrebotinu na braniku. Njemu otpao prednji branik, stradali farovi i maska.

Vectru koju imam sam kupio sa nekim ogrebotinama, farbana su jedna vrata, menjana soferka (i ja sam je menjao, kamencici na putu ), ima malo ulubljenje na zadnjim desnim vratima, i uvek me neki pacijenti pitaju kada cu to da sredim?? Verovatno nikad, jer je to sminka. Radije cu dati pare za nesto od mehanike (kocnice, amortizeri, dobre gume).

Pogledaj ti auto na dizalici, da li je pod ceo, prednji krakovi, nosaci motora, otvori gepek, gledaj kod rezervnog tocka da li su svi varovi fabricki, ima li tragova guzvanja. Sve ostalo je sminka na kojoj mozes spustati cenu. Provera mehanike se podrazumeva.
              Novi automobili su obicno kasko osigurani, i sitna ostecenja (ulubljenja i sl.) se sredjuju u ovlascenim servisima, panelno.

Ja auto ne drzim u garazi i pod staklenim zvonom. Vozi se svaki dan po gradu, parkira po garazama, gura se kroz saobracaj.

Zar stvarno ocekujete NOV automobil posle 4-5 godina, bez ijedne ogrebotine?

Ako i dalje trazis Focusa, gledaj da ima veci paket opreme, ovi osnovni imaju losa sedista (bez lumbalne podrske) i manjak zvucne izolacije.

Comment

• Zloca
                CBC Senator XXL
                • 21.12.2005
                • 510
                • Novi Sad
                • Astra bertone turbo

Slazem se. Moj focus je kupljen u Austriji, imao je korodirale prednje blatobrane, pa su kupljeni novi i prefarbani. Na gepeku je imao manje ulubljenje pa je i ono sanirano. Sve je to sredjeno pre registracije. Jednostavno manja je carina i auto je jeftiniji u inostranstvu sa ostecenjima. Zato treba ocekivati da su automobili koji se prodaju kod nas manje ili vise farbani. I sad kad pogledas moj auto i ako profesionalac primeti da su farbani prednji blatobrani moze da kaze da je lupan. Ili znam za jednog vw polo kome su pala vrata od garaze na krov i imao je naprslu sofersajbnu i ulubljenje na krovu. Zamenjena soferka i prefarban krov i prodat je kod nas. Kada se pogleda oznaka na soferci i primeti da je farban krov moze da se izvede zakljucak i da je prevrtan, ali nije.
                Zato ne treba zuriti sa zakljuckom. Primetio si da su na tom focusu farbana skoro cela vrata, prednji branik i levi far. Recimo da su vrata zagrebana na stubic. Tip to nije popravio. I posle godinu dana sitno cukanje, razbijen far i napukao branik. I nece da ga popravlja vec ga prodaje. Kupio ga neki nas preprodavac, traljavo prefarbao kod Mike u supi da ga kosta sto manje i prodaje ga. Kada je dobro prefarban, onda je mozda isao kod profesionalca jer je bio razvaljen, zar ne? Nikad ne mozes biti siguran. Znaci, ako ti deluje da je fino udaren na osnovu farbanja, potrazi druge pokazatelje. Kakvi su zazori, da li su iskakali airbagovi, kakvi su varovi itd...
                MESTO ZA VASU REKLAMU!

Za samo 1000 din mesecno! :-)

Comment

Working...
                X