nemam iskustva, ali čuo sam i pročitao sledeće: delovi nisu baš dostupni, skupi su, servisa ima jako malo, a i nije se proslavio sa pouzdanošću...mislim da je taj motor hondin i da je ok, ali nisam više čuo ništa pozitivno o Roveru...
nemam iskustva, ali čuo sam i pročitao sledeće: delovi nisu baš dostupni, skupi su, servisa ima jako malo, a i nije se proslavio sa pouzdanošću...mislim da je taj motor hondin i da je ok, ali nisam više čuo ništa pozitivno o Roveru...
A sta si cuo negativno? Imali smo 414i dok ga nisu oduzeli zbog krijumcarenja. 2kY uvezen iz Italije sa 134 kkm, lakse havarisan i majstori na teh. pregledu rekli su da je motor hondica. O komforu da ne pricam. I bez klime smo uzivali u voznji usred leta po CG. Sused nam ima 416i sa klimom 1998 godiste i veoma je zadovoljan. Za tri godine
kako ga je kupio, zamenio je samo jedan semering na motoru, jer mu je malo kapalo ulje.
U svakom slucaju dobro proveriti sve, a moj glas je ZA!
Delova ima i nisu nista skuplji od francuza i nemaca. Servisa nema mnogo, ali ce ga odraditi sva dobar majstor.
Kakvo "strucno" objasnjenje! Nisam spomenula da ista znam o motorima i autima uopste! A sta sam pogresila u mojem postu? Nista niste pobili, osim da se ne radi o hondinom motoru. Sto niste naveli o kakvom motoru se radi? Da li imate rezervne delove za te motore i kakve su im cene? Druge pozitivne i negativne ocene.
Umesto toga, upravo ono sto mi zamerate, iznosite potpuno pausalnu ocenu da je automobil ***.
I da dodam, veoma sam los vozac-pocetnik i nakon tri godine od polozenog vozackog ispita, ali sam ga vozila i sigurnije i lakse od naseg starog zloglasnog.
ljudi, nema potrebe za dizanjem tenzije..rekli smo svoja mišljenja i iskustva, i to je ok..ja sam čuo sa više strana da je auto nekvalitetan, za delove i servise ne moram ni da čujem, dovoljno je što nigde nisam video servis za rovere...naravno da sam se raspitivao za isti jer je lep a jeftin, ali sam posle saveta koje su mi drugi davali odustao od tog auta.
Što se tiče hondinog motora, mislim da JESTE hondin motor 1.4 u roveru 214, to su modeli koji su se pravili krajem 90-ih, za novije ne znam..
Predecessor Rover 200 Series (SD3)
Successor Rover 200 Series (R3)
Body style 3-door hatchback
5-door hatchback
2-door coupé
2-door cabriolet
5-door estate
Engine 1.4 L or 1.6 L K-Series Straight-4 1.6 L Honda D16A6
1.6 L Honda D16A8
2.0 L M-Series Straight-4
2.0 L T-Series Straight-4
1.8 L Turbo Diesel Straight-4
1.9 L NA Diesel Straight-4
Related Honda Concerto
Rover 400 / 45
Rover 200 Coupé
To je proverno Roverov motor sa takozvanom sendvic konstrukcijom, srafovi koji drze glavu prolaze kroz ceo blok motora...a kao sto su ti rekli nije pouzdan i prilicno je komplikovan za odrzavanje
Comment