Fiat Punto MKII

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • WEST 014
    CBC Senator XXL
    • 17.08.2010
    • 862
    • Valjevo
    • Audi A4

Fiat Punto MKII

Moji roditelji su resili da prodaju Juga i da uzmu Punta druge generacije. Treba im nesto jeftino za odrzavanje, nesto sto malo trosi a i pouzdano a to je otprilike Punto . Auto bi uglavnom sluzio za odlazak na posao (20 km u oba pravca), ali bi i ja nekad seo u njega i isao do BG-a na primer itd... Mora da ima klimu i servo uredjaj, sve ostalo je manje bitno... Imali smo negativno iskustvo sa motorom Fiat Stila JTD 115 ks tako da nije prva opcija Punto sa tim 1.9 motorom ali opet nikad se ne zna... Zna li neko kolika je razlika u potrosnji 1.2 8v i 1.2 16v,(TNG trenutno nije opcija, mozda kasnije) i neke karakteristicne mane Punta, to jest na sta obratiti paznju? Koji motor preporucujete?? Svako iskustvo je dobrodoslo. Koristio sam pretrazivac ali ne nadjoh to sto mi treba, ako sam preskocio negde nek moderatori ne zamere, pozdrav.
  • VladaNS
    CBC Član
    • 20.02.2010
    • 24
    • Novi Sad

Re: Fiat Punto MKII

ja imam kući i jedan i drugi motor (1.2 8v i 16 v), doduše ovaj jači u bravi.. Ako uspeš da nađeš neki sa manjom kilometražom, uzmi 16v, zato što ima bolje performanse, uglađeniji i tiši rad, savremeniji je, a potrošnja je približno ista...oko 6 na otvorenom, u gradu..grad nije merilo, ali neće ići preko 9 nikako..I nemoj misliti da je 8v leš, dobar je to motor...
    U suštini, sa puntom neće imati problema sa motorom, niti će auto ikada stati zbog nečega..problemi koje će imati su trap, bušan hladnjak kabine, bušno crevo servo pumpe, klimu koja slabo hladi, podizače koji jedva dižu staklo i na kraju crknu..ali će ga ipak voleti kao da je deo porodice...znači uzimaj

btw, kakvih si problema imao sa stilom 1.9 jtd, ja baš planiram da ga pazarim uskoro..

Comment

• WEST 014
      CBC Senator XXL
      • 17.08.2010
      • 862
      • Valjevo
      • Audi A4

Pa doterao ga prijatelj iz Italije sa 130 000 km, a on presao jedno 300 000, neki delovi za zamenu preskupi, turbina pri kraju, trosio mnogo.... Nije se pogodio jednostavno....
      Koja je razlika u servisiranju ova dva motora koja imas??

Comment

• zoranbg
        CBC Senator XXL
        • 23.03.2005
        • 4098
        • Rooster's Hill , Beog
        • Grande Punto 1.2

s'obzirom da je fiat punto ubedljivo najmasovniji automobil sada u Srbiji ( nesto italijan,a nesto iz srpske fabrike ) vrlo MALO
        ima posetioca sa kvarovima,.li ih ja nevidjam u tom broju
        Iz mog ugla kada sam ja kupovao,automobil do 3300 evra, on je bio najbolje resenje.
        1.hteo sam auto EURO 3
        2. Sa klimom
        3. ne previse mali
        4. ekonomican u potrosnji,registraciji
        5.itd.

Meni je to punto benzinac iz 2002 godine potpuno ispunio(placen 2800 e ) ocekivanja, sa 135000km na satu,5000 posle ..evo ulje(selenia gold) stoji na max, sto bi rekli neki; "ni gram" nije potrosio. pali ..ide ..ne skripi ,stabilan, upravljiv.. potrosnja po gradu 7 litara otvoreno 5 ..
        registacija mala oko 13 000 din. klima radi,el.servo radi..el.podizaci.. 2 x Airbag
        sta mi se nesvidja..posto je sa dvoje vrata..vrlo tezak pristup zadnjim sedistima , a kada se pristupi .. ima dovoljno mesta za sedenje. naime sedista kod mene kada se preklope prednja nemaju onaj mehanizam da ih povuce napred,nego se samo preklope. video sam kod nekih da idu napred ?!?
        dobio sam uz njega 4 nove letnje gume BFGoodrich ,nov akumulator ,i SONY radio sa skidajucom plocicom.
        boja meni lepa metalik plava..ovakva :

komfor ? pa onako ..ja uglavnom vozim manje automobile ceo zivot,pa je OK.U odnosu na Corsu B koju sam pre imao,punto je malo prostraniji,ali vrlo malo.Mislim da je Punto u toj klasi ,tih godina najprostraniji auto.
        inace imam 190cm i 110 kg :
        veliki i mali servis zajedno u fiatovom servisu,sa overenom servisnom knjigom i svim racunima 15 000 dinara.
        sve.. i materijal i ruke.

kada sam gledao druge marke evo ovako... za Reno Clio sam morao da dam oko 800 evra vise. za sta ? neznam.
        nit pouzdaniji nit veci..
        Opel Corse C sam gledao ali tu,ako sam hteo i klimu ovo-ono ..morao sam da dam 1000 evra vise ?opet neznam za sta?

i tako dalje...

od kvarova sam promenio senzor pozicije radilice. 2200 dinara Facet. , promenio prednje diskove i plocice sve zajedno 4400 din.

Primetio sam da je Zastava 10 u odnosu na "italijana" Podignuta,ima veci klirens..mozda se zato ljulja ?
        s'obzirom sta konkurencija nudi za maaalo vece pare,cena od 6200 evra (u otkupu krsa) i 3 god garancije je OK.
        ko ima vise ,nek kupi bolje
        Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• WEST 014
          CBC Senator XXL
          • 17.08.2010
          • 862
          • Valjevo
          • Audi A4

Korsa benzinac je slicne cene, sta mislite o njoj kao puntovom rivalu?? kakav je taj trocilindras 1.0?

Comment

• Chubbs
            Everybody lies
            • 29.01.2006
            • 5807
            • Novi Sad
            • Audi A6 1.8T

nemam iskustva ali tri cilindra i 1.0 mi ne obecava.
            You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
            Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
            Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• WEST 014
              CBC Senator XXL
              • 17.08.2010
              • 862
              • Valjevo
              • Audi A4

I meni se to cini kilavo a kad ga stisnes trosi kao 2.0

Comment

• VladaNS
                CBC Član
                • 20.02.2010
                • 24
                • Novi Sad

i jeste tako..ako hoćeš da ide moraš dobro da stisnes...imao moj drug, kupio je i odmah uložio u nju dosta (uglavnom u estetiku), ali kad je video kakav je auto leš brzo je prodao..

Comment

• legenda
                  CBC Senator XXL
                  • 28.03.2009
                  • 1345
                  • Beograd

Corsa c 1.2 16v twinport,80ks...kvalitetnija od punta,ovaj motor lanac + lancanik,do 200k km si miran...zbog twinporta,malo trosi,bolja iskoriscenost snage u svim rezimima...0-100 12.5s max 175km/h...ima manje prostora unutra,ali je enterijer dugotrajniji...letva volana mana,ali to je sada dosta jeftinije...sta znam,cena/kvalitet puntic je opet najpovoljniji

Comment

• WEST 014
                    CBC Senator XXL
                    • 17.08.2010
                    • 862
                    • Valjevo
                    • Audi A4

Ili ja gledam sve krseve ili mi je kriterijum jak, ne znam, ovo sto videh do sad su dosta jake cene a deluju mi svi da su nalickani krsevi sa vracenim kilometrazama, svi su nesto ofucani i spolja i unutra. Izgleda da puntisa nije neki kvalitet bas, al koliko para toliko muzike. bitno da delova ima na trafici

Comment

• VladaNS
                      CBC Član
                      • 20.02.2010
                      • 24
                      • Novi Sad

pa nije neki kvalitet BAS, ali je ok.. Moj je unutra kao nov, verovatno zao što je plastika baš..plastična Corsa 1,2 16v je super, ali je skuplja barem 600 evrica..

Comment

• WEST 014
                        CBC Senator XXL
                        • 17.08.2010
                        • 862
                        • Valjevo
                        • Audi A4

Zavisi kako vlasnik odrzava auto i koliko racuna vodi o unutrasnjosti, moja Octavia je unutra kao nova iako ima 13 godina, a nije neka plastika bas... A te Puntace su po Italiji drndali po gradu 200k i onda stignu ovde sa 100 000.. Nego nadjoh jednog u KV JTD sa 130 000 na satu, 02 godiste, cicica neki radi na placu,kazem ja njemu: cica on je presao 200 - 300 000 garant!!, on udje u kancelariju i iznese carinsku ispravu gde pise da je uvezen sa 130 000, znaci li ovo da je automobil garantovano presao tu kilometrazu, ne znam dovoljno instrumente za prevaru ovog naroda pa bih da ih naucim da me ne ujede zmija opet??

Comment

• VladaNS
                          CBC Član
                          • 20.02.2010
                          • 24
                          • Novi Sad

po meni nije garant, pogotovo ako je uvezen iz italije..mislim da se tamo vozila najgore održavaju, a i mislim da se oni ne libe da smanjuju kilometražu pogotovo ako prodaju u izvoz...tako da nije garancija.. po meni samo dobar majstor sa dobrom dijagnostikom može da mi potvrdi da je kilometraža tačno ili barem da nije ogromna..

Comment

• WEST 014
                            CBC Senator XXL
                            • 17.08.2010
                            • 862
                            • Valjevo
                            • Audi A4

http://www.polovniautomobili.com/oglas9 ... _punto_12/

Evo ga jedan se pojavio u komsiluku, ide cale sutra da ga pogleda.
                            Sta mislite, jel jaka cena i kakva su kola uvezena iz Austrije, da li je bolji slucaj sa odrzavanjem nego sa Italijanima?

Comment

• sErGiO
                              Moderator
                              • 30.01.2007
                              • 2769
                              • Neko selo pored Beogr
                              • Alfa Romeo 156SW

Cena jeste malo jača, ali ako spusti za bar 300€ onda može da prođe. Šurak je pre 7-8 meseci uzeo sličan ovakav u SD za 2700€ isto sa stranim tablicama, ali 2 godine stariji i do sada je menjao 2 amortizera (neka smešna cifra tipa 4-5 hiljada za oba) i zadnje silene. Sve ostalo radi vrlo korektno i bez problema.

Comment

Working...
                              X