Subaru impreza 1.6 ts da ili ne
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Comment
-
-
Re: Subaru impreza 1.6 ts da ili ne
Jasno ko dan, no htedoh da utvrdim cisto da li su perforamnse jedini razglog zato je Goran preporucio 2.0.
Nemamo svi iste prioritete, manja registracija + manja potrosnja ima svojih prednosti. Ne kazem da ja tako razmisljam, ali nekima je to najvaznije.work in progress
Comment
-
-
Pa to sam kaz'oMislim,ako vec uzimas Imprezu onda ona treba i da potegne kad je nagazis.Moj Loyale je 1.8 pa kad mu ukljucim 4x4 moram da mu pritisnem dobar gas kad polazim iz mesta,inace ce da se ugasi.
Comment
-
-
Hm, taj motor koliko sam nasao se ugradjivao u modele za azijsko trziste i isao je na
siru karoseriju kao kod wrx modela. E sad ne verujem da je bas neko dovlacio auto iz Azije.
U svakom slucaju trebalo bi se raspitati kod prodavaca delova kakva je dostupnost osnovnih delova
za servisiranje (filteri,kaisevi,spaneri...)
Ako ne trazis performanse, onda nikakav problem. Dobijas Subaruovski pouzdano vozilo, 4X4 pogon,
posto je outback verzija imas i vise prostora, pa sto da ne.
Naravno, na prvom mestu kao i za svaki polovnjak gledas stanje konkretnog modela. Kao sto rekoh,
ne treba naglasavati kvalitet Subarua (njemu cak i ovi iz Top Gear skidaju kapu) ali nema toga sto
lose odrzavanje nece unistiti.Live together, die alone.
Comment
-
-
Zašto da bira baš motor od 2 litra, možda “bomi”-ju i odgovara ova kubikaža i performanse, a naravno sa tim i cena. I zašto baš ako je “Impreca onda ona treba i da potegne kad je nagaziš” !. Što Impreca mora uvek da se “gazi” ?
Impreca jeste sinonim reli sporta, ali ako neko želi Imprecu, a da ga pri tom podseća u mislima na reli sport, ova Impreca je idealna kao običan porodičan automobil, siguran, kvalitetan i dugovečan i sa svim onim Subaru pojedinostima koje izdvajaju ovu marku automobila od ostali, stalni pogon na sva četiri točka, bokser motor, reduktor,... Zato je i Subaru počeo da ugrađuje u Imprece motore od 1.6 litara, a nešto kasnije i od 1.5 litara.
Idealan je za duga putovanja, dobar za vožnju van asfalta i puteva, za izlete, godišnji odmor, puno stvari da se smesti, deca, pas, tašta (izvini), pa da se i preveze i kabastiji teret, ...
Ovaj tip Imprece kad se pojavio (2001. godine) se prodavao u celoj Evropi naravno i u Srbiji, ne samo u Aziji. Inače ova Impreca 1.6 TS iz oglasa nije Impreca Autbek (Outback), kako “ostres” kaže. Impreca Autbek 2.0 Sport se pojavila 2004. godine i to samo sa motorom od 2 litra i 125 konja, bogatijom opremom, dvobojnu oplatu branika, dvobojne rubove iznad točkova, gumene zaštitnike na vratima, povećani klirens jer ova Impreca spada u kategoriju kros over vozila. Evo slike Imprece 2.0 Autbek Sport:
"Bomi", ako si pitao "da ili ne Impreca 1.6 TS”, odgovor je DA. Iz navedenog u drugom pasusu sam rekao zašto, a koliko vidim, zagrejao si se. Ipak ćeš sa prodavcem malo porezgovarati i proveriti:
Da li je prvi vlasnik (to ne stoji u oglasu, a verovatno nije) ili koji po redu, ako nije prvi odakle je uvežena, trebalo bi da ima papire, ako ju je on uvezao,
Servisna knjižica (!),
Navedeno je da ima višefunkcionalni upravljač, ova Impreca nema takav upravljač, jedino ako prodavac smatra da je prekidač za sirenu na upravljaču višefuncionalna stvar (!),
Elektro podesiva sedišta, nema
EPS-elektronska kontrola stabilnosti, ovu funkciju ova Impreca nema ni pod razno
Kilometraža, Impreca je 2001. godište, a stanje 14500 km ! Nešto se tu baš i ne slaže, a može i to da bude, ali otvori četvoro očiju. A možda je i ova Impreca bila drugi ili treći automobil u porodici, pa je onda malo vožena ! Pitaj prodavca, a na taj način ćeš donekle saznati o kilometraži, da li je radio veliki servis ? Ako kaže da, onda je Impreca prešla 145000 km, ako nije rađen ovaj servis, onda je ili vraćena km ili je blizu 100 hiljada, ili je u pitanju varijanta koju sam ti već rekao, 2-gi - 3-ći auto u porodici. Ako je prodavac uvezao ovu Imprecu, traži mu da ti pokaže JCI, u ovom carinskom dokumentu se uvek upisuje kilometraža kod uvoza polovnih automobila.
Delova ima, nemoj da se sekiraš, ako smo sad za jedan Subaru Leone (1983. godište) obezbedili delove (nove naravno) za karburator, onda za Imprecu 1.6 TS nema da fali, to su sve standardni delovi za nju, posebno potrošni kao što su svećice, disk pločice, filteri, kaiševi,...u Subaru servisu u Železniku ima delova i stižu po narudžbini svakih 7-10 dana, a za starije modele se čeka nešto duže (stiže direktno iz Japana).
Ti možeš i da tražiš od prodavca da izvršiš i pregled Imprece, da bi bio baš 100% siguran, u nekom od ovlašćenih servisa ili u Železniku.
Cenu Imprece možeš da spustiš još i na osnovu onoga što je napisao od opreme da ima, a u stvari nema.
Evo ti na AutoSkaut24 ista kao i ova što si se zagrejao, pa ćeš videti šta sve ima od opreme: http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=bstwrryejppa
Srećno
Comment
-
-
Vidis mislio sam da Subaru karavane oznacava outback, kao sto ih Citroen naziva break.
A Leone je mnogo looda makina, jedan caletov drugar ga je vozio davnih dana dok su se bavili
planinarenjem. To je islo kao blesavo, ma nema gde nije izlazio. Onako kockast i coskast, ako ima
bar konjska staza i oni su kretali sa Leoneom. I to je bio stock, znam da su stalno pricali da ce da ga
povise, naprave bull bar al naravno nikad nista od toga.
Ubedjen sam da je bio neki turbo motor.
Izvinjavam se na offu al taj Leone mi je bas ostao u secanju.Live together, die alone.
Comment
-
-
Ne moze da pretekne kamion, korsa 1.0 se ne koristi kao porodican auto vec tu po gradu na kaficu, i kad "stariji" clanovi kazu da je slabo ja bi ih poslusao tj zaobisao taj model ako nema kod nas sa 2.0 motorom.Heavy horses ! Move the land under me ...
Comment
-
-
Originally posted by ostresVidis mislio sam da Subaru karavane oznacava outback, kao sto ih Citroen naziva break.
A Leone je mnogo looda makina, jedan caletov drugar ga je vozio davnih dana dok su se bavili
planinarenjem. To je islo kao blesavo, ma nema gde nije izlazio. Onako kockast i coskast, ako ima
bar konjska staza i oni su kretali sa Leoneom. I to je bio stock, znam da su stalno pricali da ce da ga
povise, naprave bull bar al naravno nikad nista od toga.
Ubedjen sam da je bio neki turbo motor.
Izvinjavam se na offu al taj Leone mi je bas ostao u secanju.
Od četvrte generacije Legasija Subaru je razdvojio pod model Autbeka u poseban model.
Inače ime Autbek je iz australijskog engleskog jezika i podseća na divlji život i nepregledne australijske teritorije i trag prašine sa užarenog australijskog asfalta.
Da, model Leone je imao motor od 1.8 litara sa turbinom i 1.8 sa atmosferskim motorom, a bilo ih je i sa motorom od 2 litra.
Comment
-
-
Originally posted by ParanoidNe moze da pretekne kamion, korsa 1.0 se ne koristi kao porodican auto vec tu po gradu na kaficu, i kad "stariji" clanovi kazu da je slabo ja bi ih poslusao tj zaobisao taj model ako nema kod nas sa 2.0 motorom.
Impreca 1.6 ili Impreca 1.5 ne može da pretekne kamion iz četiri razloga
- zbog pune linije i ne sme da ga pretekne,
- zbog vozila iz suprotnog pravca, iako je isprekidana linija, a kad prođu vozila onda i te kako može da pretekne kamion,
- puna putnika i stvari, i što bi onda preticali kamion. Ni jedan auto te klase, pod teretom ne može da prestigne kamion jer bi bilo suludo.
- kamiondžija vozi nepropisnom brzinom i što bi ga onda preticao i nadmudrivao se. "Ne brže od života" !
Ako "bomiju" odgovara i treba mu baš ovakva Impreca po karakteristikama, ceni, o kvalitetu da i ne pričam, što bi se obazirao na to da li je slaba ili ne. Svako ima svoje !
Comment
-
-
Au gde smo stigli, ispasce da AWD kod Subarua unistava performanse.
Ispasce da samo Subaru pravi automobile koji nisu bezbedni za preticanje. Cek da vidimo sta rade drugi:
2003 Mazda 6 AWD 2.2
- 12.3s
2002 Fiat Stilo Multi Wagon 1.6
- 11.4s
2004 Ford Focus Estate 1.4 16v
- 14.5s
2004 Opel Astra Caravan 1.4
- 14.1s
2005 Opel Zafira 1.6
- 14.3s
2003 Volkswagen Golf 1.4
- 14.7s