Toyota Celica 2001

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • hagor
    CBC Senator XXL
    • 05.12.2007
    • 362
    • Krusevac

Toyota Celica 2001

Imam ponudu da zamenim Eclipsa za ovaj auto ali desni volan, 2001-vo godiste je, motor 1.8 vvti sa 143hp, covek kaze da je auto u extra stanju, i da nema dinar ulaganja, uvezen je iz engleske od prvog vlasnika, i on je trenutno 2-gi vlasnik. takodje mi je rekao da je prebacivanje volana (sve komplet) na levu stranu od 1200-1500e

evo i slike auta

interesuje me nesto uopsteno o ovom autu kakav je kao auto, i sto se tice prebacivanja volana ako moze neka pomoc, moze i na PP kome da se obratim za taj poduhvat, koje su cene, prednosti, mane . . .

Hvala
    BMW e36 328i cabrio 2.8 193hp 280nm 1995 god.
    Mercedes 190D 2.0 75ks 1990god
  • vojislavbb
    CBC Senator XXL
    • 04.05.2009
    • 373
    • Novi sad
    • Forester Turbo

Re: Toyota Celica 2001

Cena jeste ta, samo ne znam gde ces da nabavis sve potrebne delove, ako ih budes kupovao u toyoti...

Da sam na tvom mestu proverio bih dobro glavu motora, rizicna godina, ako nije odradjeno u garanciji moguce da je jos uvek fabricka greska na njoj...
    SUBARU Forester XT, Legacy SUBARU Forester Sturbo TOYOTA Celica 4WDTurbo, Celica STi
    http://www.bud3.net/2011/08/white-lily-toyota-celica-awd-turbo/

Comment

• -Miki-
      Moderator
      • 09.11.2005
      • 708
      • Valjevo
      • Honda Accord coupe cg4

Pa clan Seiz ima taj auto on ce ti nabolje reci sve sto te interesuje ,ALI englez i prebacivanje volana nisu bas dobitna kombinacija....
      Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

• vojislavbb
        CBC Senator XXL
        • 04.05.2009
        • 373
        • Novi sad
        • Forester Turbo

Seiz ima TS, a to je VVTLi motor, sa 192KS koji je ustvari Yamaha, a ne Toyota, tako da je to potpuno druga prica, na njima nije bilo fabrickih gresaka..
        SUBARU Forester XT, Legacy SUBARU Forester Sturbo TOYOTA Celica 4WDTurbo, Celica STi

Comment

• Cp6uH
          CBC Senator XXL
          • 22.09.2008
          • 553
          • Beograd
          • Corolla TSn

Nek ti sadasnji vlasnik prebaci volan sa desne na levu stranu za tu cifru...

Comment

• hagor
            CBC Senator XXL
            • 05.12.2007
            • 362
            • Krusevac

o kakvoj gesci se radi, tj koji su simptomi, i kako moze da se uoci dal je resena ili ne ?

@srbin, pitao sam ga ja to, mada mi lik kaze da je to malo duzi proces, fazon treba nedelju dve dok stignu delovi + oko nedelju dana da se prebaci . . . a kad bi se vec toliko iscimao, onda bi i celica bila skuplja . . .

Comment

• Cp6uH
              CBC Senator XXL
              • 22.09.2008
              • 553
              • Beograd
              • Corolla TSn

Njegovo je samo da za cenu do 1.500e prebaci volan sa desne na levu stranu, ako ne moze (a ja mislim da ne moze) zaobidji kupovinu...

Comment

• hagor
                CBC Senator XXL
                • 05.12.2007
                • 362
                • Krusevac

e, pazi, to mi je rekao da ce da me vodi do tih majstora da ne bude da je samo prazna prica, kaze da su preko 20 toyota do sada odradili i kod njih je ta skuplja varijanta od 1500e, ali kaze da su bolji i sigurniji kao majstori, te bi ja tamo odma prebacio volan (eventualno posle nekog vremena (kad skupim kintu) . . .

jel zna neko uopste kako se krecu cene tih prebacivanja, gde i ko to radi, kakva su iskustva, kakav je auto nakon tog prebacivanja, jel sigurno to ?

Comment

• Dzoni_mkv
                  CBC Senator XXL
                  • 29.04.2007
                  • 875
                  • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Pazi, ako imas auto kod kojeg je prilikom proizdovnje firewall isti za LHD i RHD onda nema razloga da ne bude sigurno. Sve zavisi od stepena konverzije koliko je majstor odlucan i sta ti je ukljuceno u cenu konverzije (tipa podizaci na vozacevim vratima, sediste vozacevo elektricno a suvozacevo nije, podesavanje retrovizora, brava na vratima itd). E odmah da te razocaram, jako je MALO tih automobila kojima je RDH i LHD firewall isti. Uglavnom je to potpuno drugaciji odpresak prilikom proizvodnje. E tada se sece i menja. A na tebi je da odlucis da li hoces da sednes u auto kojem je secen firewall tj. jedan od osnovnih bezbedonosinh i nosecih elemenata konstrukcije. Ako ti nije problem, onda go for it. Znaci vidi sa majstorima. Ako je to samo razmonitrati auto, pa postaviti druge delove sa LHD auta onda nije nista problem, samo pazi da SVE urade a ne da imas bravu na suvozacevim vratima a na vozacevim nemas ili da ti se retrovizori podesavaju sa suvozacevog mesta Ja sam gledao auto od mog poznanika A4 iz 2002 ili 2003 i koliko znam tu se sece firewall, ja u to uzivotu ne bih seo, a njemu je konverzija jako lose uradjena. Dok sam video 2 Lagune gde da svojim ocima nisam video da su bile RHD nema sanse da bi ikada pogodio i ne bi nikome verovao da je ista radjeno, znaci kao iz fabrike. E da li se njima sece firewall ne znam. Dakle dobro se raspitaj.

Evo ti ovaj primer

BMW e91 (aktuelna serija tri) je ok auto za konverziju, firewall tj skoljka je ista za oba slucaja, osim sto ima ovu rupu na desnoj strani, ali i na levoj postoji "otisak alata" tako da izbusiti dodatnu tj ima predvidjeno mesto, ne znam koliko se vidi sa fotki, losije su. E zamisli da ovo kompletno nije isto tj da npr imas jednu dugcaiju izbocinu na desnoj strani koja smeta i ne mozes da ugradis komponente od RHD auta npr kutiju za grejanje i sl. onda se sece. Ja u to ne bi ziv seo. Dakle samo oprezno. Moze, ali dobro se raspitaj KAKO!

You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• vojislavbb
                    CBC Senator XXL
                    • 04.05.2009
                    • 373
                    • Novi sad
                    • Forester Turbo

MIslim da ima negde u Hrvatskoj jedna na otpadu, nemoj da te mrzi, nazovi pa pitaj koliko ce te kostati samo instrument tabla, nista drugo, pa ces da vidis kakav je to poduhvat..

Over and out

Comment

• -Miki-
                      Moderator
                      • 09.11.2005
                      • 708
                      • Valjevo
                      • Honda Accord coupe cg4

Dzoni malo si preuvelicao problem oko pp zida.Vecinom automobili koji se rade za englesko trziste imaju istu levu i desnu stranu zida iz prostog razloga sto se fabrikama ne bi isplatilo da prave sve alate za svako trziste posebno. To nije problem, veci je problem nabaviti sve potrebne delove i sve to pravilno i pedantno spakovati, jer jedno je kad to uradi fabrika koja ima i svoj redosled ugradnje a drugo kad se to sve naknadno pakuje.Nije nemoguce mnogi su uradili ali potreban je strpljiv majstor koji odlicno poznaje taj tip automobila + delovi na gomili +dosta rezernih plasticnih zabica i sl.

@Hagor
                      Ako resis da radis konverziju prvo obezbedi sve delove i majstora pa onda menjaj kola

Pozz

Comment

• hagor
                        CBC Senator XXL
                        • 05.12.2007
                        • 362
                        • Krusevac

iskreno receno, ja sam ne mogu da obezbedim delove iz vise raloga (ne znam gde da nadjem, nznm sta je sve potrebno, mogu da me oderu za cenu, nemam ko da mi uveze) ono sto planiram je da kontaktiram tog coveka sto je vec 20 toyota odradio, i da popricam sa njim oko prebacivanja sta je i kako (mada sam o5 malo sumnjicav)

ako ima neko da radi prebacivanje za konkretan primerak, ili da zna nekog nek javi na PP bio bi mu zahvalan . . .

inace koliko vredi ova toyota kao desnjak (u slucaju da i napravim posao pa da mi se posle nesto izjalovi da znam da ne puknem barem ) ?

hvala, pozz

Comment

• Dzoni_mkv
                          CBC Senator XXL
                          • 29.04.2007
                          • 875
                          • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Miki, nije vecina. Obrnuto je. Pogotovu u modelima koji se prave u velikim serijama. To da li im se isplati li ne nije diskusija jer da im se ne ispalti ne bi uopste pravili auto sa desnim volanom Pogledaj malo po stranim forumima imas mnogo njih koji se bas bave preradom i uvozom japanskih auta, videces da ima mnogo toga sto je razlicito, i ima da se uzme kompletnih kitova za prebacivanje, samo sto to kosta mnogo vise od 1500 eur i to su samo delovi bez montaze.
                          Mislim da je nebezbdno seckati nesto po firewall-u i to je jednino NE konverziji. Ako to nije prepreka a delova ima i nadje se neka racunica, onda treba ici. Ipak, za ovaj auto ne znam koliko se isplati. Ne znam koliko vredi uopste..........
                          You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• -Miki-
                            Moderator
                            • 09.11.2005
                            • 708
                            • Valjevo
                            • Honda Accord coupe cg4

Ok,postavi linkove sa tih foruma ovde da zajedno pogledamo, ja znam da je vecina kola koja sam ja imao bilo za obe verzije.Na kraju krajeva i nebitno Hagor to i sam moze utvrditi na kolima a sto se tice secenja i karabudzenja to se u potpunosti slazem da ako nema fabricki ostavljene otvore za oba volana ni slucajno ne treba radi prebacivanje.

@Hagor
                            Najbolji info u vezi cele price ces dobiti na http://toyotaclubserbia.com/forum

Comment

• TheWickerMan
                              CBC Senator XXL
                              • 11.09.2007
                              • 791
                              • DE
                              • AR Giulietta TCT

Ovaj je ocajan da proda tu Celicu,nudio je mom ortaku zamenu za E39 2.0 i da mu dosta doplati (ovaj sa Celicom) ... istu pricu ispricao kao i tebi...

Comment

Working...
                              X