Sta kupiti, novo, do 12000?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Cherokee_NS
    CBC Senator XXL
    • 08.02.2009
    • 802
    • Novi Sad

Re: Sta kupiti, novo, do 12000?

Zar nema vec nekih novih Hondi po toj ceni?
    Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• jaksa
      CBC Senator XXL
      • 23.10.2004
      • 701
      • Novi Beograd, SC

Nema ni jazz a kamoli civic. Civic je 14 ili 15k sa 5v, 1.4 motorom.

Comment

• Graha
        CBC Veteran
        • 21.01.2011
        • 141
        • Beograd
        • mazda 121

1. hyundai i 30 takodje preporuka od mene ( u vojsci imaju vise komada pa kod mog burazera dolaze na servis i nista se ne kvare, a pritom ih vozaci hvale kako su meksi i udobniji od npr. opela)
        3. mazda 2 1.3 - malo trosi i veoma startan auto u gradskim uslovima, a dobro moze da posluzi i na otvorenom, pri svemu jako pouzdan (po meni favorit)
        3. kia pro ceed
        4. chevrolet cruz

Comment

• 230
          CBC Senator XXL
          • 02.04.2007
          • 775
          • Semberija

Ja bih lično kupio kruza, a o njemu imaš posebnu temu ovde: http://www.cbc.rs/forum/viewtopic.ph...=40493&start=0

Naravno, ako ti dimenzije nisu problem.
          155+75=230
          VIVA LA VITA!!!

Comment

• gorans
            CBC Senator XXL
            • 09.03.2010
            • 1525
            • Beograd

Koliko ja vidim,Korejska vozila su naj bolji izbor za tu cifru.Od evropljana za taj novac mozes da uzmes Corsu,Polo,Fiestu ili 207 a priznacemo svi da je I30,Ceed ili Cruz ipak ozbiljnije resenje.

Comment

• Rih
              CBC Član
              • 05.11.2010
              • 12
              • Uzice

Da probam da pomognem....
              Količina novca koju poseduješ bi trebala da bude dovoljna za više nego pristojan auto C segmenta,pogotovu benzinac.Prvi,i najvažniji savet:izbegavaj modele koji su na početku proizvodnje,kod njih još fabrika nije ispravila ono sto je loše,imaju tzv "dečjih bolesti"...a to ume i da nervira i da košta.Zato otpadaju i Megan 3 (iako ga ima za te pare) i Chevrolet Cruze (a njemu je i potrošnja diskutabilna) i Fluence (istina,najluksuzniji,ali se sklapa u Turskoj).Kineske modele (Čeri Tengo) necu ni da komentarišem,osim ako imas neodoljivu želju da budeš zamorče na kome se nešto ispituje (i da to TI NJIMA platiš 12000e).
              Znači ,obavezno, modele koji se proizvode dugi niz godina i kojima je uradjen restiling,a tu su mogućnosti sledeće:
              -Fokus anniversary 1.6 (istina,malo je skuplji)
              -Astra Classic (mislim da je motor 1.6 105ks)
              -Megan generation 1.6 (proizvodi se u Turskoj)
              -Hyundai i30 1.4 ili 1.6
              -Kia Ceed 1.4
              E,sad,ovde ce,realno, da odlučuju emocije,znači kupićeš ono što ti se "sviđa"...Mislim da je kod Megana problematičan kvalitet izrade,tj ostali su problemi sa elektronikom(Reno,sta ćeš... ),Astra je imala probleme sa CIM i DIS modulom,ne znam da li su ostali,ali znam da nisu jeftini.Hyundai i Kia su odlični automobili,urađen restajling prošle godine, garancija 5 i 7 god(ne na sve i uz skup servis).Ostaje Focus...vec "100 godina" je na tržistu,majstori ga znaju "u dušu",delova koliko hoceš,vozne karakteristike najbolje u klasi,solidna oprema....da ja imam dilemu (čuj,dilemu-PARE ) ovo bi bio prvi izbor!To što je stari model,po meni nije neki nedostatak.
              Izbor je (na moju žalost ) tvoj.Obiđi salone,sedi,provozaj,ako dozvole.A moraju,insistiraj.Traži spisak opreme,tačno definisanu garanciju,cene servisa, pa upoređuj.
              I na kraju-kupi Focus!

Comment

• Grumpy
                CBC Veteran
                • 30.10.2009
                • 151
                • Cartolle, Cattaro bay
                • Meriva B, BMW 520d

Hyndai i30 i Kia Ceed su na istoj platformi, isti motori i trapovi.
                Sve se svodi na stvar licnog ukusa.
                Kolege na poslu imaju oba, Ceed 1.4 i i301.6, benzinci. Odlicni su.
                Subjektivni osecaj je da Ceed ima vise mesta za sedenje na zadnjoj klupi, i ima veci gepek.
                Od opreme: digitalna klima, radio CD sa komandama na volanu, svi podizaci, ESP, air-bagovi (zavese) i ostale gluposti.
                Necujni motori, udoban za voznju.
                To u manjoj klasi neces naci.

Focus koji je na akciji je generalno dobar auto, ali se kvalitet materijala u unutrasnjosti ne moze porediti sa ovom dvojicom, nazalost.
                Plastika je losija, zvucna izolacija losija (bucan). Jedina svetla strana je izuzetno oslanjanje, ali ga to ne spasava u duelu sa Ceed-om i i30.

Ovo je na osnovu licnog iskustva, Focusa vozim kao sluzbeni auto, (ali ga ne bih kupio za sebe). Star je godinu i po, i ima 60.000 na satu. Samo zamena ulja i filtera u servisu.

Comment

• synestetic
                  CBC Član
                  • 20.12.2009
                  • 27
                  • Novi Sad

Hvala svima na odgovorima, mislim da sam te mi prilicno olaksali.
                  Hyndai i30 i Focus su mi favoriti, kao i Cruize (na koji se ceka od 20 pa vise dana, a ja ne bih).
                  Hyndai jeste dobar auto, ali buduci da vozim autmobile po 1,2 najvise 3 godine (i ne prelazim 15000 godisnje), mislim da ce mi sa prodajom ici lakse ako ponudim pouzdanog Forda. Vidim i da je ovaj model Focusa je bio auto godine i u USA i u Evropi, ( a i na TopGear, kada su glasali gledaoci iz celog sveta, njih nekoliko miliona glasalo, Ford je izglasan kao najbolji i najpouzdaniji auto - uzevsi u obzir sve karekteristike ) tako da najverovatnije to ostaje kao najbolje resenje.
                  Pokusacu da probam oba, pa cu doneti odluku.

Svakako, hvala jos jednom, i pozdrav.

Comment

• jaksa
                    CBC Senator XXL
                    • 23.10.2004
                    • 701
                    • Novi Beograd, SC

Izmedju i30 i ceed - bolji je ceed, bar meni. Bolji mi je i od fokusa po unutrašnjosti i opremi.

Comment

• Cherokee_NS
                      CBC Senator XXL
                      • 08.02.2009
                      • 802
                      • Novi Sad

Nije kod Generationa toliko problem elektronika, koliko kvalitet izrade, barem po iskustvu ljudi koji su vlasnici tih automobila...
                      Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• gorans
                        CBC Senator XXL
                        • 09.03.2010
                        • 1525
                        • Beograd

Cisto poredjenja radi,moj kolega je hteo da kupi novu Astru i cvrsto je resio da je uzme ali je kupio Peugeot 407 2.0Hdi 136ks,2009god,alu felne,ksenoni,svi moguci jastuci,senzori,JBL muzika,navigacija,znaci Premium pack sa 100% pravih 42hkm (od prvog dana u nasoj firmi kao sluzbeni auto direktora) i platio ga je 11600e.Njegov komsija je pre neki dan kupio novu Astru 1.6 i kaze kolega da se nije pokajao sto je uzeo 407 jer tek sad vidi koliko je u svakom pogledu bolji od Astre.Takodje,povedi racuna i o tome koliko novom automobilu pada vrednost u prvih 2-3god.Konkretno taj 407 je nov kostao oko 30 000e i ne verujem da je nesto posebno mogao da se pohaba za 2 godine i 40hkm.Jedina razlika u odnosu na nov je sto vise nema garanciju.

Comment

• Grumpy
                          CBC Veteran
                          • 30.10.2009
                          • 151
                          • Cartolle, Cattaro bay
                          • Meriva B, BMW 520d

Hyndai daje popuste, a imaju i polovna, malo koriscena, sluzbena vozila.

Comment

• hansf
                            CBC Član
                            • 01.08.2009
                            • 68
                            • Ns
                            • Stilo MW MJet

Kakva su iskustva sa Cruzom, ima li ga neko ovde? Konkretno taj motor 1.6? Koliko kostaju servisi? Ima li neki sa plinom? Stariji modeli Chevrolet/Daewoo su fino radili na plin pa me zanima da li se ta tradicija nastavila....
                            Yugo- Das auto....

Comment

• kamango
                              CBC Senator
                              • 31.05.2009
                              • 205
                              • KS-BG

Taj 1.6 je veliko mucenje za tu sasiju. Jako anemican i za 2 osobe a kamoli kao porodican auto. Elasticnost slaba a fina potrosnja. Prijatelj ga vozi i presao je vec oko 80 000km sa njim, kod njega potrosnja iznosi od 9-11l benzina. Jos jedna stvar, voznja po auto putu i nije nesto prijatna u njemu. Da li je do zimskih guma ili ne, previse je bucan na oko 130-140kmh. Meni bi svako preticanje i obilazenje predstavljalo agoniju sa tim motorom.

Comment

• gorans
                                CBC Senator XXL
                                • 09.03.2010
                                • 1525
                                • Beograd

Ako diskusija ide ka tome da su bitne i performanse i potrosnja onda izbaciti benzince iz rasprave.Neki moderni dizel 1.6 ili jos bolje 2.0 ide kao djavo a ni jedan ne trosi vise od 10l po gradu i to uz momacku voznju.Npr. 1.6Hdi od 110ks poteze bolje od bilo kog benzinca u tom rangu a trosi oko 6-7l dizela uz ostru voznju.Posto za takav auto treba izdvojiti minimalno 15 000e onda izlazimo iz okvira budzeta.

Comment

Working...
                                X