Lancia Y model pre 2003..

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • tiho86
    CBC Početnik
    • 24.12.2010
    • 1
    • Lancia Delta s4

Lancia Y model pre 2003..

Pozdrav svima na forumu
    Oduvek sam voleo "male"autice,i nikad me nisu preterano privlacile neke limuzine.Moze se reci da volim hot-hatch makinice, da je auto sto manji a sto snazniji ,kad vidim puga 205 gti u dobrom stanju pre cu se okrenuti za njim nego za najnovijim BMW-om ili mercedesom.
    Zasto Lancia Y (model do 2003)
    Meni je taj auto prelep i moje misljenje je da je jedan od najlepsih automobila,nikad mi nije bilo jasno zasto je uvek bio "oznacen"kao zenski auto,ja na njemu ne vidim ni jednu stvar za koju bi se moglo reci da je "zenskasta"ukusi su razliciti i misljenja tako da o tome ne treba raspravljati.Mislim da je auto koji uz malo dorade moze da izgleda jos bolje

Ovakav autic mi se svidja,znaci malo spusten drugacije gume i to je to.

E sad mene licno zanima model 1.2 16v,vidim da na nekim forumima hvale taj motor i kazu da se dobro pokazao,to je ujedno najsnaznija verzija sa 80 ks,da li se to "oseti"tokom voznje en mislim da jurcam nego jednostavno ako nekad zelim malo bre da li moze brze ,voleo bih da cujem iskustva ljudi koji su vozili taj model.Zanima me sveokupno koje probleme mogu ocekivati,koji su tipicni za ovaj model i uopste za Y,delovi sigurno nisu bas jeftini i sto je najgore tesko se nalaze a i majstori naplacuju kad rade Lanciu kao da rade na spejsatlu,bar sam tako cuo. .Jos jedna stvar koja me privlaci ka Y je ta sto auto nije toliko popularan i sto ga vecinom voze ljudi koji su vezani poslom za grad i koji koriste auto do posla i nazad,a i nisam nigde bas primetio neku zapustenu Y-nku bar sto se tice vizuelnog izgleda,pa se nadam da bi mogao da nadjem auto u ok stanju.Auto bih koristio vecinom po gradu i povremeno malo na izlete i to je to.Da li mislite da bi to bila ok kupovina i ako ne,zasto ne
    Hvala unapred..
  • 230
    CBC Senator XXL
    • 02.04.2007
    • 775
    • Semberija

Re: Lancia Y model pre 2003..

Iskustva sa Y nemam, ali znam da je osnova Punto, i da delova sigurno ima. Što se tiče motora, daleko je od hot hatch-a, ali je dovoljno potentan za interesantnu gradsku vožnju. Moj Punto ima slabiju varijantu (1.2 8v), i za po gradu mi je i to sasvim dovoljno.

Traži da je u što boljem stanju, i ne kupuj gradski auto bez klime.
    Ako si našao neki konkretan primerak, pokaži nam ga, pa ćeš čuti mišljenja.
    Koliko si spreman da platiš auto?
    155+75=230
    VIVA LA VITA!!!

Comment

• kristina990
      Banovan
      • 13.04.2009
      • 1066
      • Srbija

Re: Lancia Y model pre 2003..

isti auto kao punto,s tim da je punto bolje odrađen,i jeftiniji karoserijski delovi...mada dizajn je interesantan i meni se sviđa,čak sam jednom skoro kupio jednu takvu lanciu...
      trebala bi biti dosta jeftinija od punta pa da je uzmeš u obzir za kupovinu...

Comment

Working...
      X