Rover 25, 1.4-16v, 2001.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ragazzoni
    CBC Senator XXL
    • 24.02.2009
    • 774
    • Obrenovac i okolina
    • Opel Omega 2.0i-16v

Rover 25, 1.4-16v, 2001.

Molim Vas ako je neko u prilici, neka napiše neki komentar u vezi ovog auta. Zainteresovan sam za kupovinu, ali jako malo znam o njemu. Interesuju me vaša iskustva, održavanje, cene delova, nabavka istih...
    ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
    Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!
  • Stratos
    CBC Senator XXL
    • 10.09.2008
    • 2594
    • Novi Sad

Re: Rover 25, 1.4-16v, 2001.

Dobri primerci su zahvalni i rade dobro na LPG. Loše održavani su vrlo zamorni za vlasnika. Kao i svaki drugi...
    Nemam nekog velikog iskustva sa Roverom uopšte,ali se sećam da je jedan od članova foruma ovde pisao o druženju sa svojim. Činimi se da je ljubav brzo pukla,jer je njegov izgleda iz ove druge grupe. Takođe znam da imaju nekakvih problema sa menjačima...
    Nisam ti baš pomogao,ali bar nešto dok se ne javi neko ko ih poznaje

Comment

• Vlada_nbgd
      CBC Senator XXL
      • 11.09.2005
      • 1066
      • Novi Beograd/Topcider
      • ford focus sport pack

Problematicni menjac i dihtung glave...Ima takvih iskustava i po forumu
      FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• ragazzoni
        CBC Senator XXL
        • 24.02.2009
        • 774
        • Obrenovac i okolina
        • Opel Omega 2.0i-16v

Ja sam imao iskustva sa 620ts. Jeftin u nabavci, full oprema, ali kad su počeli problemi, a počeli su relativno brzo.....Prvo prezupčavanje, dihtung glave nekoliko puta, bobina, uljna pumpa, nosači motora, izgoreo klip, klipnjače(a razlikuju se u zavisnosti od cilindra), lamela nekoliko puta, menjač nekoliko puta, turbina ....kraja nema, a sve jakooooo skupo. Interesuje me da nije slučaj i sa 25-icom takav???
        ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
        Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• Stratos
          CBC Senator XXL
          • 10.09.2008
          • 2594
          • Novi Sad

Ja sam imao iskustva sa 620ts.
          Taj auto je premašio moja očekivanja,ali...isto iskustvo kao i tvoje. Sreća je što nije bio moj

Comment

• Chubbs
            Everybody lies
            • 29.01.2006
            • 5807
            • Novi Sad
            • Audi A6 1.8T

zbog neke, udri me lopatom, kombinacije, imao sam par meseci iskustva sa roverom 25 ali onaj streetwise. kad ga gledas iz daleka, deluje kao terenac. Ukratko, smece je rec koja ga najbolje opisuje. Dernja se a ne ide, sve sto je moglo da se razlabavi, razlabavilo se, cudljiva elektronika, neudoban, bucan... dobar je jedino bio u lancanom sudaru, osiguranje je isplatilo vise za njega nego sto je mogao da se proda.
            You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
            Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
            Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• ada
              CBC Senator XXL
              • 04.06.2005
              • 2375
              • Novi Sad
              • Svasta nesto

Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
              Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
              Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
              Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• Gavra
                CBC Senator XXL
                • 06.03.2008
                • 2031
                • Beograd

....Rover ni na poklon......ako nisi mazohista
                Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• VVLAJKO
                  CBC Senator XXL
                  • 23.07.2008
                  • 484
                  • Nis
                  • Audi A4, Primera p12

.... Ja imam sasvim suprotna iskustva.... ljudi se voze i zadovoljni su.

Ima poblema, nije da nema, pisao sam o tome vise puta-mrzi me opet, ali nista vise nego na nekim drugim modelima iste klase.

Delova ima i nisu skupi. Nabavio sam po jedan primerak svim taze vozacima u familiji(gospodja, sestra, svastika, neka sitnija braca) i svi se voze, niko nije imao vecih problema i ne planiraju da menjaju auto (mozda i zbog toga sto ne placaju odzavanje )

Da ne bude zabune pricamo o modelima 200/400 tj. 25/45 sa 1.4 i 1.6 16v motorima, sve ostalo je za izbegavanje(ili losi motori ili egzotika) posebno stariji modeli.

(Moram da pitam majku-definitivno sam naopako rodjen, kod mene sve kontra)
                  Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

• Franjo
                    Banovan
                    • 14.08.2009
                    • 2831
                    • Inđija - Beograd
                    • Renault megan II res

I ja bih promenio nick u kontraš, da me nisu preduhitrili!
                    Kupio sam 2007. rover 414i 2000 godište sa pređenih 132 kkm. Odmah sam zamenio diskove kočnica, jer su bili prekomerno istrošeni i krivi. Za godinu i po dana, koliko sam ga vozio, dok mi nisu oduzeli, jer je krijumčareno, nisam imao nikakvih problema, nikakvih ulaganja, osim redovnih servisa.
                    U svakom pogledu sve najbolje što se može očekivati od te klase. Razlika između 200 i 400 samo u gabaritima i verovatno u ponašanju (stabilnosti) pri vožnji u krivinama. Manu, da moj primerak nije imao klimu, nisam mnogo primećivao ni za vreme letovanja u CG. Ekonomičan, trošio je prosečno oko 6 l. Vožnju od 6-7 sati bez odmora, osim kratkog zaustavljanja radi uzimanja goriva, nisam osećao umor, zbog udobnih sedišta i dostupnih komandi. Za menjač samo reči pohvale, kao i za meko kvačilo.

Comment

• Dzoni_mkv
                      CBC Senator XXL
                      • 29.04.2007
                      • 875
                      • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Evo jos jedno NE za Rovera. Ja sam imao MG ZR (u osnovi rover 25) i namucio sam se sa njim. Dihtung glave dva puta (i to je zaista ogorman problem koji ce se sigurno desiti, kada je samo pitanje), sto kaze Chubs dernja se a ne ide (shvatio kasno), mada na papiru pise 105 konja, mislim da bi me corse, klio, 206, puntici oduvali sa onim 1,2 motorima...... Menjac je kod mene bio vec radjen tako da ja nisam imao problema, jos sam menjao step motor ler gasa, plocice, senzor za brzinu vozila. I sve to za par meseci koliko je bio kod mene. Dakle, motor i menjac jako problematicni, ostalo moze da se trpi.
                      E sada, cuo sam lovacku pricu da ako uzmes motor i menjac iz restajling modela (mislim da je to 2005-ta) sve te probleme sa dihtungom neces imati. Koliko je to istina NE ZNAM. Ima majstora koji ti to mogu potvrditi ili dematnovanti.
                      You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• VVLAJKO
                        CBC Senator XXL
                        • 23.07.2008
                        • 484
                        • Nis
                        • Audi A4, Primera p12

Jok, vec stavis viseslojni dihtung sa restyle modela
                        Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

• Franjo
                          Banovan
                          • 14.08.2009
                          • 2831
                          • Inđija - Beograd
                          • Renault megan II res

I meni su na tehničkom pregledu rekli o toj roverovoj "mani" sa dihtungom. Uzrok je po njihovom "zamor materijala", istezanje šrafova, koji prolaze kroz celi motor i zategnuti maticama. Zaboravio sam, šta su preporučili: da li povremenu kontrolu zatezanjem, ili zamenu svih šrafova u određenom roku, kao veliki servis? To može da objasni neko od majstora, koji ima iskustva sa ovakvom motornom konstrukcijom.

Comment

• nina996
                            CBC Senator XXL
                            • 20.03.2009
                            • 324
                            • leskovac

Kolega Nebojsa jaimam vrlo lose iskustvo sa motorom 1,4 16v.dodje lik izmesao ulje i vodu sve skinem odradim glavu,letece i karike,stavim nove podizace auto vise ne mesa vodu i ulje ali podizaci lupaju ko ludi,otvarao sam opet sve proverio,izmerio pritisak i ostade da lupa i neznam sta da mu radim.Sto se tice same izrade nesvidjaju me se hilzne mrdaju,dugacki brezoni,ploca gde se usrafljuju od aluminijuma,ploca preko bregastih odradjena bezveze-to je moj utisak tako da mi je ostao neresen problem.pozdrav
                            Pirke

Comment

• Dzoni_mkv
                              CBC Senator XXL
                              • 29.04.2007
                              • 875
                              • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Da ti prokleti srafovi. I ja sam imao grdnih problema sa njima. Jedan je pukao. Ploca na koju se srafe (kada prodju kroz ceo motor) je aluminujumska i cisto je sranje. Ja sam to menjao kada sam radio glavu zato sto mozes da zategnes sraf jednom i to je to. Posle toga ako odvijes, na sledece zatezanje lako mozes da ostetis navoj, zato je preporucljivo zameniti tu plocu a srafove obavezno nove. I opet nema garancije da ti dihtung nece probiti.
                              You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

Working...
                              X