Chevrolet, Opel ili Peugeot - pomozite iskusni vozaci

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dzes
    CBC Član
    • 16.05.2011
    • 10
    • Bg

Chevrolet, Opel ili Peugeot - pomozite iskusni vozaci

Moja dilema je sledeca:

Svez sam vozac i za par meseci planiram da kupim auto, cim prikupim malo para za ucesce. E sad, budzet mi je nekih 7500e, nema sanse nista preko toga, dok manje naravno dolazi u obzir
    Zanima me da li je za te pare bolje uzeti Opel Astru cdti - 2006 godiste recimo (ili corsu), koja je naravno vec presla nekih 100 - 130k km, ili recimo za 5000e pezoa 206 isto godiste sa slicnom kilometrazom? Moze da dodje u obzir i 307-ica, mada sam cula da se one dosta kvare, koliko je to tacno ne znam. Ono o cemu jos razmisljam je Chevrolet, naime za oko 7500e moze da se uzme novi Spark i Aveo sedan ili polovan Aveo star 2,3 godine za nekih 6000. Znam da nisu iste klase automobila, ali da napomenem da meni treba nesto sto cu voziti a ne da mi stoji u garazi, dakle neki relativno mali potrosac, benzinac naravno, da mu odrzavanje nije mnogo skupo, registracija, a ne ako mi crkne neki deo da ne mogu tri meseca da se povratim od cifre koju sam dala za popravak, . Koliko je odrzavanje Chevroleta u ovlascenom servisu? Da li se isplati uzimati novi auto koji dosta gubi na ceni samim stavljanjem tablica, a ja cu morati jos 5 godina da ga otplacujem? Dakle, uzeti neki malo bolji auto, polovan sa poprilicnom kilometrazom ili auto za klasu nizi, a novi? Svaka sugestija dobro dosla

P.S. Astra mi je nekako najbliza srcu
  • vracarac
    CBC Senator XXL
    • 04.11.2007
    • 364
    • Beograd
    • Opel Astra G

Re: Chevrolet, Opel ili Peugeot - pomozite iskusni vozaci

Astra je odlicno resenje, ali ako nije potreban visak prostora onda bolje Corsa, manja registracija, odrzavanje, potrosnja. Trebalo bi da moze da se nadje neka kupljena kod nas, sa manje od 100k km.
    Opel Astra G 1.8 16V - Opel club Srbija

Comment

• legenda
      CBC Senator XXL
      • 28.03.2009
      • 1345
      • Beograd

Pogledaj novu corsu d,kad vec ulazis u kredit...mislim da je bila oko 9900e...ili neku 2-3 godine staru skinutu sa lizinga...ili mozda toyotu yaris 1.0,isto 2-3 godine staru...

Comment

• Dzes
        CBC Član
        • 16.05.2011
        • 10
        • Bg

Pa najvise i razmisljam o novoj astri i korsi tj. novoj a polovnoj MAda sve ovo sto sam gledala nema ispod 100-120k km sto mi se bas i ne svidja Cekam jos neke savete pa cu videti sta i kako...

Comment

• stevanbg
          CBC Član
          • 26.10.2009
          • 52
          • Beograd

Moj savet je da uzmeš novo, u tvom slučaju sparka. Novo je novo, imaš garanciju, prvi si vlasnik, znaš šta kupuješ. Atraktivan je autić i uživaćeš u njemu. Polovnjake u Srbiji, ja bih zaobišao, jedino ako kupuješ od poznanika ili prijatelja od prijatelja ili nešto sl. Ne znam kolika je garancija za ševroleta, ali sigurno par godina, što znači da si mirna barem što se popravki tiče... jedino ćeš imati redovne servise, ali to nije ništa strašno...
          Auto koji vredi 7500e i ne može mnogo da izgubi na ceni, procentualno svi manje više gube isto, ali je ogromna razlika kad je u pitanju auto od 100.000 i auto od 7000

A to što su prešli po 100-120K km... To je priča za sebe... Ne veruj u to. Ako pogledaš malo bolje, svi su prešli tu magičnu cifru od 100-120k (inače prešli su 250k+), takva kola u inostranstvu su iste cene kao i ovde ako ne i skuplja... Kažeš da ne želiš da popravljaš ta kola, kod polovnjaka se ne zna šta te čeka, kod novog sipaš i ne misliš... Cene pojedinih delova su tolike da ima da osediš preko noći

Suma sumarum: uzmi nov auto, prelazićeš 10-15k godišnje i nema da te boli glava narednih 10 godina. Pod uslovom da ga redovno održavaš i vodiš računa koliko-toliko o njemu Što se prodaje kasnije tiče, mali auto uvek ima prođu, tek će je u budućnosti imati...
          Ko se obogati za godinu dana, trebalo ga je obesiti pre dvanaest meseci.
          Državu čuvaj od neprijatelja, a ženu od prijatelja.
          Bolje je biti malo lud, nego malo pametan.
          Ako pijemo kao stoka - biće dosta, ako pijemo kao ljudi - biće malo.

Comment

• mistermobil
            CBC Senator XXL
            • 09.11.2008
            • 469
            • pecinci

Slazem se,covek je u pravu.Da je cifra manja,ne bi imala izbora,ovako sebi priusti novo i ne boli te glava.Znam da je astra F ili Corsa D atraktivniji automobil od sparka,ali novo je novo
            Ko leti,vrijedi
            Ko vrijedi,leti
            Ko ne leti,ne vrijedi..
            (Grunf,TNT..)

Comment

• Dzes
              CBC Član
              • 16.05.2011
              • 10
              • Bg

Corsa D i Astra H su izuzetno atraktivni automobili, mada i novi spark je dosta lepsi od starog

Novi auto mi deluje dobro kao opcija zato sto bih ja prelazila malu kilometrazu na godisnjem nivou pa bi on kod mene dugo bio novi A jel znate koliko je odrzavanje u ovlascenom servisu? Da li se ono radi na 10 000km ili...?

Comment

• strela75
                CBC Član
                • 02.07.2008
                • 64
                • Krnjaca

Dacia Sandero 1.4 benzinac. Pa kad ustekas jos - ubacis plin i milina. Po auto-novinama su bila dva Logana 1.4 (isti pogon) sa preko 500.000km na satu (vozili taksisti).

Ako kupis polovni, ocekuj ulaganje od 1000+ evra u:
                - nove amortizere
                - auspuh
                - veliki servis
                - kvacilo + lamela + korpa
                - kocnice (diskovi/dobosi + plocice/pakne)
                - raznorazne spone i ostale sitnice, koje vreme odnosi

Srecna kupovina.

Pozdrav.
                Kad svi misle isto - znači, niko ne misli mnogo.

Comment

• aivan
                  CBC Senator
                  • 28.02.2006
                  • 247
                  • Bograd, Mirijevo

Odrzavanje je najcesce na 15.000 km ili posle godinu dana, sta se pre desi.

Konkretno, za astru G (classic II) je 30.000 km ili godinu dana.

Cena je reda velicine 15.000 din (za astru), za spark-a bi trebala biti nesto manja.

Dakle, racunaj da te redovni servis u ovlascenom servisu verovatno kosta do 15.000 din godisnje (verovatno nesto manje).
                  Astra Classic II 1.4 Twinport (ex: Kadett E 1.3i )

Comment

• Dzes
                    CBC Član
                    • 16.05.2011
                    • 10
                    • Bg

Originally posted by strela75
                    - nove amortizere
                    - auspuh
                    - veliki servis
                    AU A o koliko starom polovnjaku mi ovde pricamo?

Cena je reda velicine 15.000 din (za astru), za spark-a bi trebala biti nesto manja.

Dakle, racunaj da te redovni servis u ovlascenom servisu verovatno kosta do 15.000 din godisnje (verovatno nesto manje).
                    Pa ovo je super, vecini su nesto bauk ti ovlasceni servisi pa nisam imala predstavu kakvu cifru da ocekujem. Ovo je i vise nego pristojno.

Comment

• Grumpy
                      CBC Veteran
                      • 30.10.2009
                      • 151
                      • Cartolle, Cattaro bay
                      • Meriva B, BMW 520d

Originally posted by Dzes
                      Originally posted by strela75
                      - nove amortizere
                      - auspuh
                      - veliki servis
                      AU A o koliko starom polovnjaku mi ovde pricamo?
                      Starosti 3-4 godine, sa realnih 120k na satu. To je da ih dovedes u stanje tip-top. Da budes mirna jos toliko km.
                      Zaboravio je i gume da doda na spisak.

Realno, retko ko ce dati u prodaju auto koji je sredjen u potpunosti. Svaki ima po neku skrivenu sitnicu, a na kupcu je da ih otkrije.

Mozda bi bilo dobro da pogledas automobile starosti 2-3 godine, sa kilometrazom do 50k, mogu se pronaci. To su obicno benzinci, i takav automobil je jos uvek kao nov.

Ono sto mi se javlja su:
                      - Seat Ibiza/Cordoba
                      - Toyota Yaris
                      - Renault Clio
                      - Opel Corsa
                      - Fiat Grande Punto

ako imas nekog prijatelja (a da se razume u auto-tehniku) da povedes sa sobom kad budes gledala, povedi.
                      prodavci imaju naviku da zenske kupce gledaju sa visine, tipa, vidi ovu, dosla da gleda ispod haube i pita gluposti

Comment

• vracarac
                        CBC Senator XXL
                        • 04.11.2007
                        • 364
                        • Beograd
                        • Opel Astra G

Originally posted by aivan
                        Odrzavanje je najcesce na 15.000 km ili posle godinu dana, sta se pre desi.

Konkretno, za astru G (classic II) je 30.000 km ili godinu dana.

30.000km redovan servis?! Servis se radi na 10.000km ili godinu dana....Cena, oko 10k...

A pogledaj kod ovlascenih dilera, pored novih automobila imaju i polovne sa malom kilometrazom pa proveri...
                        Opel Astra G 1.8 16V - Opel club Srbija

Comment

• Dzes
                          CBC Član
                          • 16.05.2011
                          • 10
                          • Bg

Haha, nisam ni ja bas toliko luda da idem sama Vodim delegaciju sa sobom, tatu i majstora Pa kad im isprevrcemo automobil, nece im biti dobro. S obzirom na budzet kojim ja raspolazem, na kraju ispade da je najbolje uzeti novi i biti bez brige (ako mi se posreci, jer ni novi automobil ne garantuje da ce biti perfektan), jer u samom startu dati tolike pare za sredjivanje mi je malo Mada, ima lepih korsi od 2,3 godine koje su presle nekih 60-ak hiljada i samim tim im ne trebaju tolika ulaganja

Comment

• Stratos
                            CBC Senator XXL
                            • 10.09.2008
                            • 2594
                            • Novi Sad

Prelep ti je auto sa avatara.

Comment

• Dzes
                              CBC Član
                              • 16.05.2011
                              • 10
                              • Bg

On mi je san, pa ako znate nekog ko hoce da ucini dobro delo i pokloni ga, obavezno mi javite

Ovako nesto mi deluje primamljivo
                              http://www.polovniautomobili.com/oglas1 ... _kao_nova/

Comment

Working...
                              X