BMW 730d - problematicna ponuda

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • stefanves
    CBC Senator XXL
    • 10.12.2006
    • 1351
    • BG

BMW 730d - problematicna ponuda

Pozdrav, nakon duze pauze eto me opet.
    U medjuvremenu, nasao sam nesto zanimljivo.
    Pogledajte oglas: http://www.polovniautomobili.com/oglas1 ... bmw_730/#4
    Pozvao sam coveka koji je dao oglas, i dobio sam sledecu pricu:
    - auto se vodi na coveka iz Subotice koji je duzan doticnom izvesnu sumu novca
    - covek je uzeo auto pre nekih 7 meseci i od tada ga nije palio
    - auto je dovezen na tockovima, medjutim pre par dana kada je hteo da ga upali video je da je dole iscurelo ulje, metodom provere ulja u motoru shvatio je da ga tamo ima, i da je ono iz menjaca
    - po recima coveka kod kog je auto, vlasnik ga ima godinu-dve, ne zna tacan podatak, kao sto ni ne zna podataka kada je registrovan prvi put u SRB (to ce mi sve javiti u toku dana kada dodje do kuce, i kada bude uzeo saobracajnu u ruke)
    - vlasnik vozila je neki momak koji se bavi svercom nekih prehrambenih proizvoda, ili tako nesto(reci coveka koji prodaje), i isao je mnogo puta u inostranstvo sa njim, pa je on gotovo siguran da je auto apsolutno legalan

Covek deluje sasvim fino i pristojno, prica je doduse malko suplja, mada ne mogu da tvrdim da li je istinita ili nije.
    Jos je dodao da je mogao i da zakrpi karter menjaca, sipa ulja...ali kao, ne zeli da uvaljuje nikom nista (zvuci suvise dobro, zar ne?!).

Sta vi mislite o ovome? Kako proveriti legalnost vozila? Ne bih zeleo da imam nekih problema...
    Cenim da bi cena mogla da ide jos debelo dole, jer je prisutan defekt a i koliko mi se cini zurba je za parama + jako je malo kupaca doticnog vozila.
    Automatski menjac remontuju neki ljudi iz Novog Sada, i po prici jednog mog druga, trebao bi remont da kosta ~ 1000 eura. Pije li vodu ta prica?

Hvala
    Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
    Konacno i ja imam auto :-)
  • Dzoni_mkv
    CBC Senator XXL
    • 29.04.2007
    • 875
    • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Re: BMW 730d - problematicna ponuda

Ja bih odustao vec kod one prve stavke: na koga se vodi auto, a u pitanju je neki dug.
    Odkud ti znas da li ces moci da prevedes auto bez problema? A povrh svega da li je auto legalan. Ako imas 1000% cvrste garancije onda i da pokusas............mi smo Srbi majstori za snalazenje pa bi neka varijanta menjaca iz slupanog auta ili remont bila OK. Ali opet zasto da te boli glava da li je auto legalan, neresno vlasnistvo......imas pare cekaj dok ne naleti pravi.
    Ako si se bas zagrejao: trazi od sadasnjeg "vlasnika" da on zavrsi sve papire oko odjave auta i on da juri pravog vlasnika oko toga. Takodje plati u AMS da provere auto ako se "vlasnik" slaze, naravno predoci mu da ako je auto "vruc" oni su u obavezi da prijave slucaj policiji.
    You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• stefanves
      CBC Senator XXL
      • 10.12.2006
      • 1351
      • BG

Po recima momka koji prodaje auto, nije nikakav problem da se izvrsi prevod. Cak je i on zvao tog coveka odmah nakon naseg razgovora, i potvrdio da se vodi na njega.
      Najvise me brine to da me ne boli glava zbog neki gluposti.
      Pomenuo sam i pregled u AMSSu, rekao je da se slaze.

Mozda na forumu ima neki Suboticanin koji mozda zna nesto o ovom autu, ili njegovom vlasnik/pravnom-trenutnom...?

Comment

• stevak
        CBC Senator XXL
        • 31.05.2009
        • 1215
        • Zemun
        • Saab 9000 cs 2.0T

Ako rešiš da ga kupiš, moraćeš da kontaktiraš vlasnika. Što pre, to bolje. Od njega ćeš isto čuti priču pa uporedi te dve i hvataj nelogičnosti.
        Po pitanju cene gledaj stvari ovako: Ako mu je uzeo auto zbog duga, onda je taj dug bar upola manji od vrednosti auta, a možda je i samo trećina vrednosti. Dakle, eto ti parametar za pogađanje i obaranje cene. Ako ga dobiješ upola cene, baš te briga i za menjač jer ćeš imati dovoljno da ga zameniš. A imaš dobre osnove da oboriš cenu jer TI imaš pare koje prodavcu trebaju, i jedino si ti voljan da mu ih daš. Pod tvojim uslovima
        ex SAABotražitelj

Comment

• stefanves
          CBC Senator XXL
          • 10.12.2006
          • 1351
          • BG

Prodavac (momk koji je uzeo auto), mi je rekao iznos duga, i on je ~ 50% od vrednosti auta, tako da cena ide sigurno dole i to valjano.
          Nudio mi je broj telefona vlasnika, da ga zovem, ali ja nisam hteo.
          Napominjem da mi je pomenuo da je pravni vlasnik vozila, koji se zaudzio ili sta vec (ne tice me se mnogo), neki svercer...i to me je malo mogu reci zabrinulo.
          Pitao sam tog momka sto prodaje da li garantuje za poreklo, i covek je rekao da je 99% siguran, i da nije tako ne bi ga dao za taj dug.
          Ali opet nece da mi prodaje pricu 1000%...
          Inace, momak kod koga je auto trenutno, je vidno ne upoznat sa stanjem vozila, istorijom, poreklom...

Comment

• stevak
            CBC Senator XXL
            • 31.05.2009
            • 1215
            • Zemun
            • Saab 9000 cs 2.0T

Trebalo je da uzmeš broj ali, pri zvanju da pretpostaviš da je možda i namešten. A to što je vlasnik švercer...pa bolje da ti je rekao nego da je prećutao. A mogao je.
            Sam' d'dodam...Hermes je već ljubomoran
            ex SAABotražitelj

Comment

• stefanves
              CBC Senator XXL
              • 10.12.2006
              • 1351
              • BG

Ne znam...sada sam zvao ponovo coveka, i kaze da neko vec gledao auto Postoji mogucnost da bude prodat koliko danas (aj i to cudo da vidim).
              Upravo mi se dopada sto je covek rekao sve.
              Inace, ako ovaj proda, moze da mi preporuci 7icu koju je on vozio pre par godina (ili tako nesto), i koju je prodao nekim ljudima u NS...
              Sve u svemu spanska serija.

Videcemo...ako mi ne pusti SMS da je auto prodat, razmisljacu o njemu.
              Najveca mi je bojazan da je auto mozda nelegalan, a takvi automobili me APSOLUTNO NE INTERESUJU.

Sto se Hermesa tice, upravu je

Comment

• stevak
                CBC Senator XXL
                • 31.05.2009
                • 1215
                • Zemun
                • Saab 9000 cs 2.0T

To što "neko gleda" ne znači da stvarno i gleda, a ne znači ni da će da ga kupi. Ako ne kupi, tebi još jedan plus za pregovore oko cene Najviše sam voleo da kupujem automobile koje su "mnogi gledali". Onda se postavlja pitanje - a šta mu fali kad ga ne kupiše!?
                ex SAABotražitelj

Comment

• stefanves
                  CBC Senator XXL
                  • 10.12.2006
                  • 1351
                  • BG

Znas kako, nije Subotica na kraj sveta, a i par litara menjackog ulja ne kosta 100 eura, pa da ne prezalim da odem i ubacim tog ulja i probam auto.
                  Najvise se bojim price oko legalnosti. Ne bih zeleo da se ni kriv ni duzan povlacim po sudovima ili tako nesto.
                  Da mi nije pomenuo svercera, ne bih verovatno ni dobio fobiju Cinim sve u mojoj moci da proverim auto, pa zato i pitam ljude sa foruma, sigurno ima neko u Subotici, i verovatno neko zna i ovaj auto ili makar nekog od vlasnika.

Ukoliko i dodje do neke transakcije, ja pravim i video i audio snimak, pa neka se cesu ako su nesto sakrili

Comment

• Chubbs
                    Everybody lies
                    • 29.01.2006
                    • 5807
                    • Novi Sad
                    • Audi A6 1.8T

nema dobrog bmw-a za malo para. A posebnu sumnju treba da izazove ako je skoro duplo jeftiniji od redovne cene istog takvog u oglasima. I na sve to, petljanje sa vlasnistvnom, dugovima, svercerima, cudima... mislim gde gori, sto te svrbe pare?
                    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• WEST 014
                      CBC Senator XXL
                      • 17.08.2010
                      • 862
                      • Valjevo
                      • Audi A4

Originally posted by stefanves
                      Ne znam...sada sam zvao ponovo coveka, i kaze da neko vec gledao auto Postoji mogucnost da bude prodat koliko danas (aj i to cudo da vidim).

Ovde te pali da sto pre dodjes i iskesiras pare.

Originally posted by stefanves
                      Prodavac (momak koji je uzeo auto), mi je rekao iznos duga, i on je ~ 50% od vrednosti auta.

I ovo mi je sumnjivo, prijatelju dobro ti tu promuckaj glavom, nije to mala para, Da ima svuda 730D za te pare svi bismo ih vozili, ja licno tipujem da nije samo menjac u pitanju kod ovog auta. Srecno

Comment

• HachiRoku
                        CBC Veteran
                        • 24.04.2008
                        • 185
                        • Akina

ma idi u AMS i previ sve... ako oni kazu da je ok sto bi imao strah...
                        Potpis nije po pravilima foruma... A sto???

Comment

• stefanves
                          CBC Senator XXL
                          • 10.12.2006
                          • 1351
                          • BG

Originally posted by Chubbs
                          nema dobrog bmw-a za malo para. A posebnu sumnju treba da izazove ako je skoro duplo jeftiniji od redovne cene istog takvog u oglasima. I na sve to, petljanje sa vlasnistvnom, dugovima, svercerima, cudima... mislim gde gori, sto te svrbe pare?
                          Za te pare, a verovatno i manje, ne moze da se uzme nista u DE.

@West, apsolutno si upravu. Mnogo stvari smrdi, tako da je bolje da odustanem. Suvise je jeftin.

Comment

• Chubbs
                            Everybody lies
                            • 29.01.2006
                            • 5807
                            • Novi Sad
                            • Audi A6 1.8T

sad bas gledam oglase, e38 cene toliko a ovaj nema ispod 12. a na mobile.de prvi ispravan je 6500...

po meni, zaobici ovo.
                            You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                            Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                            Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Franjo
                              Banovan
                              • 14.08.2009
                              • 2831
                              • Inđija - Beograd
                              • Renault megan II res

Isti "fazoni i fore" kada sam kupio krijumčarenog "rovera". Nisam pao ni na cenu, jer je bio precenjen, ni na to da dolaze tog dana još neki kupci, ni da se radi o kompenzacionom poslu, jer mu vlasnik duguje pare za neku robu. Pao sam na već tada sumnjivo ovlašćenje, overeno u SO Ruma tog dana. Na pitanje o tome, rekao mi je, da ga je upravo doneo njegov brat, a overili su ga u Rumi, jer su tamo imali neki posao. Mislio sam, da ću lako srediti preregistraciju, jer je vlasnik vozila takođe iz Inđije, kao i ja. Rekao mi je, da se radi o ženi Savica Dević, da bih tek nakon šest meseci, kada mi je policija pokucala na vrata, saznao da se radi o muškarcu! Da ironija bude veća, u više postupaka greše istražni organi i u zapisnicima navode ime Slavica. Kupovinu sam obavio u Zemunu, a Savica je izbegavao susret i svaki kontakt, čak i telefonom, sve dok mi nisu oduzeli vozilo. I lice koje mi je prodalo na osnovu falsifikovanog ovlašćenja bilo je skoro dve godine u begstvu, krijući adresu stanovanja, jer je stan ubrzo nakon obavljenog posla napustio, a promenu nije prijavio u MUP.

Da ne duljim, kupovinu obaviti isključivo sa vlasnikom vozila i proveriti uvoznu dokumentaciju, što će biti prilično teško, jer sam u mom slučaju ustanovio, da je većina potvrda falsifikovana u MUP, gde je obavljena prva registracija. Tko je falsifikovao carinsku dokumentaciju i stranu saobraćajnu dozvolu i posedovni list, za moje i još nekoliko stotina vozila prokrijumčarenih iz Italije, još nije otkriveno.

Comment

Working...
                              X