Sta kupiti za 7000 evra,polovan,nov sa ucescem?!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Velibor011
    CBC Početnik
    • 25.05.2011
    • 2
    • Novi Beograd

Sta kupiti za 7000 evra,polovan,nov sa ucescem?!

Gledao sam polovne Peugeot 307,207...legao bi mi auto velicine 307 ili Astre(mada ne bih opela),znaci B segment,da je benzinac,da ne trosi preterano i da po mogucstvu nema jeftinu plastiku da mi se sve trese dok vozim.Citam kako ljudi pisu da cu culi kako je 307 los,dosta se vidim vozi po gradu ali ga i dosta prodaju! Retko ko kaze nesto sto se njih tice iz licnog iskustva,obicno su to price .."cuo sam"...sto opet moze da zavisi od vozaca do vozaca,opet moze i do modela naravno.Jako mi se svidjaju pro ceed i i30 ali sam opet za pro ceed cuo da je "jeftin" unutra.Na kraju bih najvise voleo nekog japanca ali su skupi(sa razlogom),poceo sam da gledam sve zivo pa i Hondu Jazz koja mi deluje malo,trebace mi malo veci auto posto nam se porodica uvecava za jednog clana Znaci bilo bi lepo da ima klupu pozadi normalne velicine,da opet mogu 4 normalna coveka da stanu a da se ne udaraju pozadi,znate vec o cemu pricam.Voleo bih da cujem i neko PRAVO MISLJENJE o PEUGEOT 207 ! Ako neko ima zivaca za malo jacu analizu B segmenta u okviru cifre koju mogu da izdvojim,znaci ili polovan za 7000 ili da mi to bude ucesce a da me ne opterecuje rata mnogo, bio bih mu zahvalan do groba!!!
    Znaci B segment,oko 7000 evra,da trosi neku normalu,klima obavezna i da nije papren za odrzavanje(to je mozda i najbitnije)...sto vise gledam,manje znam i sve vise ludim.POMAGAJTE LJUDI JER SAM PRSO KOLIKO GLEDAM KOLA PO ULICI I NA OGLASIMA !!!
  • Graha
    CBC Veteran
    • 21.01.2011
    • 141
    • Beograd
    • mazda 121

Re: Sta kupiti za 7000 evra,polovan,nov sa ucescem?!

Posto vidim da smekas japance ja ti preporucujem mazdu 3 i toyotu corollu (naravno polovne) tako oko 2005.-og godista.
    To je nesto sto se meni recimo svidja i sto se uklapa u cenu...

Comment

• Ji 4Tze
      CBC Senator XXL
      • 04.05.2006
      • 806
      • bg
      • Honda CR-V 4WD

A šta ti znači papren za održavanje?
      Evo za Jazz je npr. set kvačila ~260€, zadnji ležaj ~180€ (mora u kompletu sa glavčinom) - cene su tu negde 20-30€ verovatno.
      Probaj nađi Civic 7gen, restyle tj. 2003+ godište, benzin

možda ovako nešto (model i motor, ne znam baš za cenu):

http://www.polovniautomobili.com/oglas1 ... almera_18/

Comment

• Grumpy
        CBC Veteran
        • 30.10.2009
        • 151
        • Cartolle, Cattaro bay
        • Meriva B, BMW 520d

Ako vec cekas prinovu, racunaj na to da sediste za dete zauzima dosta prostora na zadnjem sedistu.
        Znam, jer sam iz tog razloga menjao Fabiu za komforniji. Gledao sam razne, i moj izbor je na kraju bio Octavia A5 ili Vectra C (za iste pare, pa sta nadjem bolje ocuvano). Uzeo Vectru, i ne zalim.
        Gledao sam i Seat Alteu (spanski Golf plus), Zafiru B nisam nasao u datom momentu, ali je i to bila opcija.

U firmi imamo Peugeot 307, karavan, 1.6b, vozio sam ga par puta i, nije los. Sada kad ga pogledam, mislim da je Octavia A5 mnogo bolja opcija.
        Kvalitetnije uradjena unutra, bolja ergonomija, posebno sedista (za neverovati, ali na ovoj 307-ici je propalo vozacko sediste, mozda i zbog toga sto sef ima 110kg ). Motori 1.6b su tu negde, knap za toliki auto. Za duzi put, sa punim gepekom, bice dosta optereceni, mada, kakve su kazne sada u Srbiji.... odlican je i takav, ustedece ti pare na kaznama

Vredi pogledati i Ford Mondeo , ali varijantu sa 5 vrata, da nije karavan. Veca je verovatnoca da su manje presli. Moze i Focus C-max.

Meni vise odgovara nemacki trim ogibljenja, malo tvrdji, ali ne umara na duzim putovanjima. I sedista su uslovno tvrdja. U stvari su kvalitetnije uradjena od francuskih, ne popustaju nasloni i sedalni deo posle vise godina upotrebe, ili kilograma

Vectra je jako zahvalna za eksploataciju, nije komplikovana mehanika, i nije skupo redovno odrzavanje. Pravi narodni auto, mnogo bolji od izvikanog VW-a. Ostaje na tebi da pogledas, i vidis sta ti najvise odgovara.

Peugeot 207 ti nece biti komforan za duzi put kada ubacis sediste, i kolica u gepek, i shvatis da vise nema mesta za prtljag sorry

Toliko o polovnim, a za nove, ima dosta tema, probaj search opciju...

malo sam ti mozda prosirio listu, mozda sam i pristrasan, ali polovan auto se gleda hladne glave, i zdravog razuma.
        Trazi se najbolja opcija, za odredjenu kolicinu para, "best value for money", i mislim da su Octavia A5 i Vectra C pri vrhu liste.
        Posebno kada imas u najavi dodatne troskove oko prinove....

(moj prvi izbor bi npr. bio BMW, i iako mogu da ga kupim, nisam spreman da dam toliko para koliko zahteva E39 za odrzavanje, naustrb potreba moje porodice. Morace malo da saceka, da slozim jos poneku kockicu, pa da se razmislja srcem pri kupovini automobila, a onda mozda bude E60)

Comment

• Mirko_NS
          CBC Član
          • 17.04.2008
          • 80
          • Novi Sad

Slazem se da je Octavia A5 dobar izbor. Pored pomenutih A5, u oglasima sam video Octavia Tour (dakle model pre A5) 2007., sa 1.9TDI motorima, kupljene u Srbiji, sa servisnim knjigama i kilometrazama od 150000-200000. Mada, da sada kupujem auto svakako bih proverio ovu A5: http://www.polovniautomobili.com/oglas1 ... egance_16/.

Comment

• legenda
            CBC Senator XXL
            • 28.03.2009
            • 1345
            • Beograd

Samo za octavu vise,volja ti benzin ili dizel

Comment

• IlijaGM
              CBC Senator XXL
              • 02.12.2008
              • 313
              • Gornji Milanovac

Posto kazes da si poludeo,shto verujem i da jesi(znam kako ti je,jer sam i ja u slicnoj situaciji) sa trazenjem polovnjaka,da li si razmisljao o novoj dacijil sendero/logan?Posto vidim da si napisao da te nervira jeftina plastika verovatno verovatno da nisi razmisljao o tome,ali mozda bi ti to bilo i najbolje resenje koliko se vremena,zivaca i para potrosi gledajuci polovnjake.
              Originally posted by zoranbg
              nemci i nemacki automobili postadose ko Čak Noris... sve su oni..

Comment

• Ji 4Tze
                CBC Senator XXL
                • 04.05.2006
                • 806
                • bg
                • Honda CR-V 4WD

nije tu samo plastika jeftina....

Comment

• Franjo
                  Banovan
                  • 14.08.2009
                  • 2831
                  • Inđija - Beograd
                  • Renault megan II res

Nov Chevrolet Aveo 1.2 S za 8.099 eura + 700 eura ugradnja LPG kod Dore ili Ivana.

Kupio sam polovnog, vraćenog sa lizinga sa pređenih 12 Kkm za šest meseci i pre dve godine platio ga 8.700 evra. Reskirao sam i ugradio LPG (by Dora) u garantnom roku, čime sam izgubio garanciju, ali mi se isplatilo.
                  Motor 1.2 lit 62 kW veoma živahan i povuče solidno kad ga "očepiš". Prosečna potrošnja benzin ~ 6, gas ~7 litara.
                  Za tri godine samo zamena zaptivke EGR, jer je popustio jedan šraf, pa je izgorela.
                  Poklonio sam ga kćerci i zetu povodom venćanja.

I za kraj: novo je novo!

Comment

• SHNAPSI
                    CBC Član
                    • 01.12.2010
                    • 65
                    • NIS
                    • CITROEN XSARA 2.0 HD

Slazem se sa franjom kada imas toliko novca najbolje je kupiti uz neki mali dodatak nov auto plus imas garanciju.A poznat je onaj fazon kada su pitali nemca koji je auto najbolji on odgovori "NOV" i toliko o tome.Postoji masa pogodnosti u frmama za kupovinu na par rata tako mozes prolongirati kupovinu na godinu dve a za to vreme dodaces lovu i problem resen.A to koju marku odabrati imam dve smernice "namena " raspoloziv novac za "odrzavanje".
                    NISTA NE KASNI - SAMO JE KASNO ZATRAZENO +++++

Comment

• zoranbg
                      CBC Senator XXL
                      • 23.03.2005
                      • 4098
                      • Rooster's Hill , Beog
                      • Grande Punto 1.2

nisu pitali nemca , pitali su Henri Forda.

nemci i nemacki automobili postadose ko Čak Noris... sve su oni..
                      Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• gaga75
                        CBC Veteran
                        • 08.01.2010
                        • 157
                        • Vranje

Moj izbor bi uvek bio neki polovan auto vise klase od novog za te pare!
                        Pogledaj po oglasima imas za te pare dosta pristojnih automobila, ja sam imao Forda Mondeo stari model iz '98. i nije mi jasno sto ih ljudi nece kad se meni pokazao zaista dobar. Naravno da ces na polovnjaku imati intervencija, ali ako izaberes dobar primerak neces imati mnogo problema!

Comment

Working...
                        X