Alfa Romeo 156 1.9jtd

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • rex1825
    CBC Početnik
    • 01.06.2011
    • 2
    • Valjevo

Alfa Romeo 156 1.9jtd

Pozz narode,

Nov sam ovde, pogledao sam par tema o ovom automobilu. Medjutim, zanima me vase iskustvo iz prve ruke.

Auto je 2001/02 godiste, na sta bi trebalo obratiti paznju pri kupovini. Sta je najkriticnije za njega, tj sta se najvise kvari na datom modelu?
    Razmisljao sam izmedju 84 i 110 kW, i pre bih isao na verziju od 84kW, cini mi se da je dugovecniji motor.

Da li za te pare vredi uzeti nesto drugo, ili pak ovaj auto. Sto se tice automobila, stvarno mi se mnogo svidja, i eto sad dodje vreme da mogu da ga uzmem.

Auto je u potpunosti opremljen, ima cak i kozna sedista (mada bas nesto i ne volim to) ali ima i grejanje u sedistima, automatska klima, ABS, ESP, elektronika svuda... itd itd. cena je oko 4000eur, a po onome sto sam video, presao je oko 170000.

Jel postoji nesto gde se moze proveriti tacnija vrednost predjene kilometraze, osim na instument tabli i knjizici kola. Nesto kao skrivena kombinacija tastera itd?

Hvala u napred...
  • sErGiO
    Moderator
    • 30.01.2007
    • 2769
    • Neko selo pored Beogr
    • Alfa Romeo 156SW

Re: Alfa Romeo 156 1.9jtd

Taj auto ima dosta kompleksne trapove koji mogu da budu problem, ali u najgorem slučaju to može da se reši za ~300-350€ uz sasvim zadovoljavajuć kvalitet. Kilometraža može da se proveri preko Fiat Ecu Scan-a, odvezeš auto kod nekog majstora koji ima FES i on će da očita kilometražu.

Comment

• Dragon
      CBC Senator XXL
      • 15.11.2006
      • 963
      • Beograd

Verzija 1.9 od 110kw postoji samo od 2003.

Obrati paznju na trapove, da li nesto skripucka, lupa i sicno kada prelazis lezece policajce i ostale neravnine, mrdaj volan levo-desno, da nema lufta ili nekih zvukova. Probaj da pustis volan na ravnom, da ne vuce na neku stranu.

Motor - lepo da vuce, da prima gas, oslusni turbinu. Probaj da krenes laganim gasom, da li trese, podrhtava...pogledaj da li gasi sve lampice na tabli. Kad se auto zagreje, zabodi gas i obrati paznju da li se pali zuta lampica u obliku motora...

Obavezno isporobaj klimu, da li radi sva elektronika...itd...

Ako auto generalno dobro izgleda, a ima neki od simptoma... tipa, da pali neku lampicu, dimi vise nego sto treba, ili nesto lupka u trapu, ne mora odmah da ga izbegavas...nisu svi simptomi znakovi velikih ulaganja.

Posle ovoga pravac kod majstora na dodatni pregled i dijagnostiku.

Pa tek onda kupuj.
      Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• rex1825
        CBC Početnik
        • 01.06.2011
        • 2
        • Valjevo

...hvala ljudi.

Pozz...

Comment

Working...
        X